ΝΕΟ Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ Ντοκουμέντο από την «κόλαση» της φωτιάς στο Μάτι

2
973

Video που απεικονίζει την κατάσταση που επικρατούσε στο λιμανάκι στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιούλη, οπότε και η πύρινη λαίλαπα έπληξε την περιοχή.

Το video τράβηξε ο Νίκος Βερυκοκίδης, ο οποίος με την ηλικιωμένη μητέρα του βρέθηκε στο σημείο, αφού και αυτών το σπίτι καταστράφηκε από τις φλόγες.

Στο video φαίνονται δεκάδες άνθρωποι, γυναίκες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά «στοιβαγμένοι» στα βράχια μπροστά στη θάλασσα, να προσπαθούν με αυτοσχέδια μέσα και τρόπους να αντιμετωπίσουν το πέπλο καπνού και το «μαστίγωμα» του πολύ δυνατού αέρα. Άνθρωποι σκεπάζουν με βρεγμένες μπλούζες και πετσέτες τα πρόσωπά τους για να πάρουν ανάσες, καθώς η ατμόσφαιρα είναι πολύ αποπνικτική, μητέρες προσπαθούν να καθησυχάσουν τα μικρά παιδιά τους που κλαίνε μέσα στις αγκαλιές τους, ενώ άλλοι με τα κινητά τηλέφωνα ενημερώνουν συγγενείς, φίλους και γνωστούς για το σημείο που βρίσκονται και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: 902.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κολυμπάτε στο αίμα καθήκια! Στο αίμα αθώων ψυχών…

    Πειράξατε την Πίστη μας και δεν μιλήσαμε
    Πειράξατε την Οικογένεια μας και δεν μιλήσαμε
    Πειράξατε τα βιβλία μας και την Παιδεία μας και δεν μιλήσαμε
    Πειράξατε τα σύνορά μας και δεν μιλήσαμε
    Πειράξατε τις θάλασσές μας και δεν μιλήσαμε
    Μιλήσαμε μόνο όταν πειράξατε την Μακεδονία ΑΛΛΑ δεν μας ακούσατε!

    Πνίξατε κόσμο. Ούτε ένα δάκρυ δεν είχατε για τα θύματα του σεισμού στη Λέσβο που ισοπέδωσε ολόκληρο χωριό. Και τώρα κάψατε ζωντανούς τους φίλους μας στην Αττική. Καταστρέψατε το βιός τους. Θρηνούμε μικρά παιδιά και αγγελούδια. Αναζητάμε μέσα στις στάχτες συνανθρώπους μας.

    Κι ούτε ένα συγγνώμη δεν ζήτησε κανείς σας. Ούτε ένα δάκρυ δεν κύλησε στα μάτια σας. Ούτε ένας από σας δεν αισθάνθηκε το βάρος του ανείπωτου θρήνου και δεν παραιτήθηκε.

    ΠΟΣΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ;

  2. «Φύγε επιτέλους ρε δολοφόνε – Θα σε στοιχειώνουν μία ζωή οι κραυγές των παιδιών που κάηκαν ζωντανά»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ