Χανιά: Βγήκαν στο κατάστρωμα και είδαν αυτές τις εικόνες – Το πλοίο Έλυρος και το απρόοπτο ταξίδι του – video

0
1612

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, το πλοίο “Έλυρος”, δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά. Τελικά, λίγο μετά τις 08.00 το πλοίο της ΑΝΕΚ που εκτελούσε το δρομολόγιο, Πειραιάς – Χανιά, κατάφερε να δέσει, με την συνδρομή σκαφών του λιμενικού, ενώ παλεύε με τα κύματα για πάνω από δύο ώρες.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, το «Έλυρος», που εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο, δεν μπορούσε να μπει στο λιμάνι, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν από τις πρωινές ώρες δεν επέτρεπαν την ασφαλή προσέγγιση.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Χανίων, το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι της Σούδας από τις 05:30 το πρωί. Έδεσε με τη βοήθεια ρυμουλκών στις 08:24. Εν τω μεταξύ, με καθυστέρηση απέπλευσε από το λιμάνι της Σούδας για το Ηράκλειο, το πλοίο των Μινωικών Γραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς, Χανιά, Ηράκλειο.

Το πλοίο Έλυρος έξω από το λιμάνι της Σούδας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις κυρίως για απομάκρυνση κλαδιών σε δρόμους στο κέντρο της πόλης και σε περιαστικές περιοχές.

Στον δήμο Πλατανιά προβλήματα αναφέρθηκαν σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου που, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα, ενώ μικρή πτώση χωμάτων αναφέρθηκε στον επαρχιακό δρόμο από Κουφό προς Μπαμπιόλο.

Οι άνεμοι φέρνουν απαγορευτικό απόπλου

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνι του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά γίνονται προς το παρόν τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η αλλαγές δρομολογίων.

Πηγή: zarpanews.gr, flashnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ