Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία «Απόβαση» μεταναστών στη Λέσβο! Πάνω από 500 μετανάστες με 13 βάρκες κατέφθασαν...

«Απόβαση» μεταναστών στη Λέσβο! Πάνω από 500 μετανάστες με 13 βάρκες κατέφθασαν στο νησί! (21 στην Καλόλιμνο)

3
672

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στη Λέσβο μετά την απόβαση το απόγευμα της Πέμπτης μεγάλου αριθμού μεταναστών στο νησί, στην περιοχή της Σκάλας Συκαμινιάς, όπως είπε στο newsit.gr ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάνης από το lesvosnews.

Η κατάσταση σήμερα θύμισε δίχως υπερβολή τις εποχές του 2015-16 όπου οι μετανάστες έφταναν μαζικά στη Λέσβο. Τότε καθημερινά έφταναν 10 και 15 βάρκες γεμάτες κόσμο.

Απόψε στη Λέσβο έφτασαν στα παράλια 13 βάρκες που είχαν μέσα πάνω από 500 άτομα. Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμενικό με τους μετανάστες να μεταφέρονται στο hot spot της Μόρια, εκεί που η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική.

Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται πάνω από 10.000 άτομα και σε αυτούς θα προστεθούν τα τουλάχιστον 500 άτομα που έφτασαν σήμερα στη Λέσβο. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική στο hot spot της Μόρια, του οποίου η χωρητικότητα είναι για μόλις 3000 άτομα.

Πηγή: Lesvosnews.gr

Εντοπισμός και διάσωση είκοσι ενός (21) αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή Καλολίμνου

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός (21) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές χθες Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. “ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΥ”, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα πληρώματα των ανωτέρω σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καλύμνου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφού η ακριβοπληρωμένη frontex το μόνο που κάνει είναι να πηγαίνει να τους παραλαμβάνει. Ας βάλουμε ένα καράβι της γραμμής με εισιτήριο 2000 ευρώ και ας τους παραλαμβάνουμε από τα τουρκικά παράλια. Μάλλον μόνο το κόστος είναι που τους περιορίζει και δεν έρχονται περισσότεροι.

  2. Σοβαρά ρε παιδιά? Δεν έκλεισε η Ν.Δ. τα θαλάσσια σύνορα?Ούρλιαζαν επι Συριζα για το πως άνοιξε τα σύνορα ο Τσίπρας..Γιατί δεν τα κλείνουν να ησυχάσουμε?Που είναι ο προσφυγομάχος των Πελλοπονησίων της Κω? 150 μετανάστες μετέφεραν από Ρόδο,Αγαθονήσι,Σύμη κ.λ.π.σε τρείς μέρες..Που είναι εκείνοι οι ενεργοί πολίτες του Λινοπότη,που είναι ο Μ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ