ΚΚΕ Κω: Όλοι και όλες στην πικετοφορία ενάντια στην Ελληνο-Αμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις, Παρασκευή 19:00 πλ. Ελευθερίας

0
63

Όλοι και όλες στην πικετοφορία ενάντια στην Ελληνο-Αμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις, την Παρασκευή 11 Οκτώβρη, στις 19:00, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την υπογραφή της Ελληνο-Αμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις που πραγματοποιήθηκε με επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μ. Πομπέο στην Αθήνα.

Διασφαλίζει λέει την «προστασία απ’ την Τουρκία»,την «ασφάλεια» και «σταθερότητα» στην περιοχή.

Ψέματα!

Η συμφωνία είναι επικίνδυνη γιατί,

  • Μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα ΑμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο με μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας

  • Υπηρετεί το στόχο των ΗΠΑ, που είναι η αναβάθμιση της παρέμβασής τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Β. Αφρική και τον Περσικό Κόλπο για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών, σε σκληρό ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

  • Ενισχύει παρά πέρα τη βάση της Σούδας, το Μαράθι, τη βάση Drones στη Λάρισα, τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

  • Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα, αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου,οι παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν έχουν σταματημό!

  • Για άλλη μια φορά τα σύννεφα πολέμου μαζεύονται πάνω από την πολύπαθη Συρία με την συγκατάθεση των ΗΠΑ και λοιπών «τιμητών» της ειρήνης και της σταθερότητας.

Καλούμε τον λαό του νησιού μας να μην τσιμπήσει στα δολώματα! Οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις αμερικανικών μονοπωλίων στην Ελλάδα αποβλέπουν στη δική τους κερδοφορία και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα συμφέροντα των εργαζομένων, ούτε με τις ανάγκες των «τοπικών κοινωνιών».

Οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας κατά της επίσκεψης Πομπέο, του «στρατηγικού διαλόγου» και της Ελληνο-Αμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που της έστρωσε το δρόμο και σήμερα σιωπά ένοχα.

Ο αγώνας συνεχίζεται πολύμορφα για να κλείσουν όλες οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ενάντια στη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό!

ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ

8/10/19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Μ. ΠΟΜΠΕΟ

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μ. Πομπέο, στην Αθήνα, και την υπογραφή της ΕλληνοΑμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, είναι εκτός πραγματικότητας, βιάζουν την αλήθεια.

Η επικίνδυνη συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, η οποία ανανεώθηκε και ενισχύθηκε πάρα πέρα, περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας, το Μαράθι, τη βάση Drones στη Λάρισα, τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα ΑμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο με μεγάλους κινδύνους για το λαό μας, υπηρετεί το στόχο των ΗΠΑ που είναι η αναβάθμιση της παρέμβασης τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Β. Αφρική και τον Περσικό Κόλπο για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών, σε σκληρό ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

Τα περί “προστασίας απ’ την Τουρκία”, “ασφάλειας” και “σταθερότητας” στην περιοχή, είναι προπέτασμα καπνού και διαψεύδονται καθημερινά από τις ίδιες τις εξελίξεις, από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, την κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας, την καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι ζήτησαν προχθές τη συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου στην πολυεθνική δύναμη των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο, πριν καλά καλά αναχωρήσει ο Πομπέο από την Αθήνα, έδωσαν το πράσινο φως στην Τουρκία για νέα πολεμική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία κατά του συριακού λαού. Τα κάθε λογής “παπαγαλάκια” που “κράζουν” για τα κατορθώματα του ΑμερικανοΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Ο λαός μας να μην τσιμπήσει στα δολώματα, γιατί οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις αμερικανικών μονοπωλίων στην Ελλάδα αποβλέπουν στη δική τους κερδοφορία και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα συμφέροντα των εργαζομένων ούτε με τις ανάγκες των “τοπικών κοινωνιών”.

Οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας κατά της επίσκεψης Πομπέο, του “στρατηγικού διαλόγου” και της ΕλληνοΑμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που της έστρωσε το δρόμο και σήμερα σιωπά ένοχα. Ο αγώνας συνεχίζεται πολύμορφα για να κλείσουν όλες οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ενάντια στη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

ΑΘΗΝΑ 7/10/2019 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ Κ. ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Μέχρι την Κύπρο έφτασε η “χάρη” της αντικομμουνιστικής πολιτικής “σαχλαμάρας”, ονόματι Μπογδάνος. Αυτή τη φορά, πέρα από το ΚΚΕ, έπιασε στο στόμα του και το ΑΚΕΛ, σε ένα ακόμα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, αναμασώντας τους ίδιους συκοφαντικούς ισχυρισμούς για το ΑΚΕΛ, που ιστορικά είναι ταυτισμένοι με όσους έκαναν το πραξικόπημα στην Κύπρο και άνοιξαν το δρόμο στην τουρκική εισβολή και κατοχή.

Με αυτούς προφανώς ταυτίζεται ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος.

ΑΘΗΝΑ 8/10/2019 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.