Χαμός σε βάπτιση στην Πάτρα: Η νονά άνοιξε το στόμα της και είπε…

7
3653

Ποιο το απίστευτο σκηνικό σε βάπτιση στην Πάτρα;

Χρειάστηκε μέχρι η επέμβαση της αστυνομίας, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, στην πιο επεισοδιακή βάπτιση της χρονιάς.

Όλα συνέβησαν το όταν σε ιερό ναό της περιοχής είχε προγραμματιστεί η βάπτιση της κόρης ενός ζευγαριού που όμως ήταν σε διάσταση.

Η μητέρα της μικρής έχει και την επιμέλεια και αποφάσισε πως θα δοθεί στην κόρη της το όνομα… της μητέρας της!

Ο πατέρας είχε διαφωνήσει, όμως αναγκάστηκε να… δεχθεί την απόφαση της πρώην γυναίκας του… μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά! Η μάνα όμως λογάριαζε… χωρίς την κουμπάρα!

Η νονά της μικρής είχε αποφασίσει να κόψει τον γόρδιο δεσμό κάνοντας την έκπληξη τη στιγμή που ο ιερέας θα της ζητούσε να αναφωνήσει το όνομα! Ενώ όλοι περίμεναν να ακούσουν το όνομα της γιαγιάς, άκουσαν το όνομα της νονάς! Λουκία φώναξε η κουμπάρα και η μητέρα… πήγε να λιποθυμήσει!

Το τι έγινε στην εκκλησία δεν περιγράφεται!

Η μάνα ”έβγαζε καπνούς”, ο ιερέας απείλησε με διακοπή του μυστηρίου, αλλά τελικά συνέχισε κανονικά την τελετή και το κορίτσι βαπτίστηκε… Λουκία! Τα βλέμματα οργής έδιναν και έπαιρναν, η μητέρα φούσκωνε και ξαναφούσκωνε , ο πατέρας στεκόταν μάλλον αμήχανος, η γιαγιά και κάποιοι συγγενείς από την πλευρά της μάνας… δεν κρατιόντουσαν!

Το μυστήριο ολοκληρώθηκε και τότε… άρχισαν τα όργανα! Η μάνα δεν άφηνε την κουμπάρα να υπογράψει τα χαρτιά της βάπτισης, οι φωνές της ακούγονταν… έξω από την εκκλησία και τελικά απεδείχθη πως ούτε οι ιερείς μπορούσαν να την συγκρατήσουν! Κάποια στιγμή κατάφερε να πλησιάσει το γραφείο, άρπαξε τα χαρτιά, τα έσκισε και έτσι (τυπικά) η κόρη της… δεν ονομάζεται Λουκία!

Τα επεισόδια όμως συνεχίστηκαν και εκλήθη και η αστυνομία… για να ηρεμήσουν οι παράγοντες της τελετής! Παραμένει άγνωστο τι θα πράξει η μητέρα σε σχέση με το όνομα της μικρής. To… σίγουρο, είναι ότι πολύ δύσκολα θα ξαναμιλήσει στη νονά!

 

ΠΗΓΗfimes.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ. Ο,ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΕΣ. Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΑΥΤΟ ΒΑΡΑΙΝΕΙ.

    • Etsi les esi. An i mana de thelei den prokeitai pote na akoustei afto to onoma afou den yparxoun xartia. Opoiou den tou aresoun oi nomoi kai ta xartia na paei na meinei sti spilia.

  2. Στην προκειμένη περίπτωση η κουμπαρα έκανε μια μεγάλη……πατάτα. Καταρχήν το όνομα του παιδιού το αποφασίζουν πάντα οι γονείς και ποτέ οι νονοι.Βέβαια έχουμε δει και περιπτώσεις όπου οι γονείς θέλουν απο μόνοι τους να τιμήσουν τον κουμπαρο,δίνοντας στο παιδί τους το όνομα του νονου.Άποψή μου είναι ότι τον πρώτο λόγο πάντα όσον αφορά το όνομα του παιδιού πρέπει να τον έχουν οι γονείς.

  3. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ .
    ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ Η ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΟΥ. ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

  4. ΤΙ ΘΑΚΟΥΣΟΜΕ ΑΚΟΜΑ.ΑΝ Η ΚΑΘΕ ΠΑΛΑΒΗ ΝΟΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΒΑΠΤΙΖΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΑΝ; ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΜΑΛΛΟΝ ΗΛΙΘΙΩΝ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ