20 κρούσματα στο hot spot της Ριτσώνας – Σε καραντίνα 14 ημερών με απόφαση του Ν. Μηταράκη

0
103

Σε υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται από το πρωί της Πέμπτης η δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, μετά από εντολή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, αναφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης την Τετάρτη, των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος του COVID-19 σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι οι 20 από αυτούς είναι θετικοί στον ιό COVID 19. Επισημαίνεται ότι κανένα από τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, δεν νοσεί, ούτε έχει συμπτώματα της νόσου. Επίσης, από τα αποτελέσματα του ελέγχου, προέκυψε ότι όλα τα δείγματα του προσωπικού που ελέγχθηκε ήταν αρνητικά.

Για το διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για τις εξελίξεις στη δομή της Ριτσώνας έχουν ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκίδος, κ. Βάκα.

Στην δομή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων. Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης. Ο ΕΟΔΥ ήδη ενισχύει την παρουσία του στη δομή με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό.

Η ιχνηλάτηση του πληθυσμού, η οποία ξεκίνησε από χθες θα συνεχιστεί και σήμερα με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ