Σε τρεις «δόσεις» η επαναλειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων – Οι ημερομηνίες που εξετάζονται

0
308
Οι πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα – To επόμενο διάστημα οι επίσημες ανακοινώσεις

Στις 11 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, την 1η Ιουνίου προτείνεται η επιστροφή των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Ακόμη, στις 15 Ιουνίου αναμένεται η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών του δημοτικού με επέκταση της σχολικής χρονιάς κατά τρεις εβδομάδες.Την ίδια ημέρα (15 Ιουνίου) αναμένεται και η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια.

Πάντως, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με οι επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, τόσο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσο και η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζουν ότι επιδίωξη είναι να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου και να τελειώσουν μέσα Ιουλίου.Επιπλέον, η κ. Ζαχαράκη τόνισε δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και ότι στα πανεπιστήμια δε θα χαθεί το εξάμηνο.

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και σε βάθος δύο μηνών, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Αυτό άλλωστε περιέγραψαν εδώ και αρκετές ημέρες ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας μάλιστα ότι ενδέχεται κατά το διάστημα αυτό μέτρα να αποσύρονται και να επαναφέρονται, ανάλογα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Κορονοϊός: Κανένας νεκρός σήμερα – 16 νέα κρούσματα – 2.506 συνολικά

Μία ακόμα ημέρα χωρίς νεκρό από τον κορονοϊό

16 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται συνολικά σε 2.506.

Κανένας νεκρός δεν καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο. Έτσι, το σύνολο των θανάτων παραμένει στους 130.

47 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, με τη διάμεση ηλικία να είναι τα 67 έτη63 άνθρωποι έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ