Άνοιγμα τουρισμού: Τουλάχιστον 4.500 τεστ την πρώτη μέρα στα αεροδρόμια

1
170

Οι περισσότεροι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, περίπου 3.000 συνολικά, έγιναν στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης – Σε πολλές περιπτώσεις, οι επιβάτες των πτήσεων δεν είχαν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο Εντοπισμού Eπιβάτη (Passenger Locator Form, PLF), γεγονός που δημιούργησε προβλήματα και μικρές καθυστερήσεις

Τουλάχιστον 4.500 δειγματοληπτικοί έλεγχοι έχουν γίνει μέχρι τώρα στα αεροδρόμια της χώρας, στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη διαχείριση τουριστών θετικών στον κορωνοϊό.

Οι περισσότεροι εξ αυτών διενεργήθηκαν, όπως είναι αναμενόμενο, στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης -κατά πληροφορίες περίπου 2.000 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 1.000 στο «Μακεδονία»- ενώ στον απολογισμό της πρώτης ημέρας επανεκκίνησης του τουρισμού περιλαμβάνονται και τα αεροδρόμια δημοφιλών τουριστικών προορισμών στη νησιωτική χώρα.

Η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες των πτήσεων από τις χώρες του εξωτερικού, με βάση το «έξυπνο» λογισμικό και τον ειδικό αλγόριθμο που εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον εντοπισμό των τουριστών υψηλού ρίσκου για εκδήλωση συμπτωμάτων κορωνοϊού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Κατά πληροφορίες, σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως οι επιβάτες των πτήσεων δεν είχαν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο Εντοπισμού Eπιβάτη (Passenger Locator Form, PLF), γεγονός που δημιούργησε προβλήματα και μικρές καθυστερήσεις.

Οι τουρίστες καλούνταν να συμπληρώσουν το έντυπο κατά την άφιξή τους και αυτό σήμαινε πως έπρεπε να αξιολογούνται επί τόπου τα δεδομένα -π.χ. χώρα προέλευσης, ιστορικό ταξιδιών τις προηγούμενες δύο εβδομάδες κ.ά.- και να αποφασίζεται αν θα υποβληθούν σε έλεγχο. Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο οι αρμόδιοι, όταν αντιλήφθηκαν πως υπήρχαν αρκετές πτήσεις όπου δεν είχαν δοθεί ηλεκτρονικά αυτά τα έντυπα πριν από το check in -π.χ. από Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία- αποφάσισαν να γίνουν τεστ μοριακού ελέγχου σε όλους τους επιβάτες κατά την πρώτη ημέρα.

Συνολικά, ο σημερινός προγραμματισμός αφορούσε 235 διεθνείς πτήσεις με την κατανομή ως εξής: Αθήνα 69 πτήσεις, Κέρκυρα 21, Χανιά 16, Ηράκλειο 54, Μύκονος 10, Σαντορίνη 4, Κω 8, Ρόδος 14, Θεσσαλονίκη 23, Σκιάθος 2, Ζάκυνθος 5, Άκτιο 2, Καλαμάτα 1, Κεφαλονιά 2, Πάρος 1, Κάρπαθος 1 και Σάμος 2 πτήσεις.

afikseis-eksoterikou-pinakaki_2
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν δεν πάθουμε κορονοϊο θα πάθουμε ηλεκτροπληξία! ΕΛΕΟΣ σήμερα με τις διακοπές ρεύματος.

    Να μας κάψει τον εξοπλισμό θέλει η ΔΕΗ,

    Μετά το νοσοκομείο πρέπει να μας συνδέσουν επιτέλους με ,υποβρύχιο καλώδιο, με την ηπειρωτική Ελλάδα.

    Αλλιώς να συνδεθούμε με τους Τούρκους να τελειώνει η ιστορία. Αμαν πια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ