Επικίνδυνα παιχνίδια στα Ίμια: Ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

2
2265

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ελικόπτερο τη τουρκικής ακτοφυλακής πραγματοποίησε χαμηλές πτήσεις πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Συνεχίζεται το «κυνηγητό» Ελλήνων και Τούρκων στο ανατολικό Αιγαίο, με την Άγκυρα να στέλνει στα Ίμια εκτός από σκάφη της ακτοφυλακής και πολεμικά πλοία, ένα ελικόπτερο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ το ελικόπτερο έμεινε στην περιοχή για περίπου πέντε λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

 

TOURKIKO ELIKOPTERO

Η αντίδραση της Ελλάδας ήταν άμεση, με πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής να σπεύδει στο σημείο και να καλεί τους Τούρκους να αποχωρήσουν.

Γύρω από τις βραχονησίδες των Ιμίων παραμένουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος αλλά και της τουρκικής ακτοφυλακής.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μέσα σε μία μόλις ημέρα οι Τούρκοι παραβίασαν τρεις φορές τα ελληνικά χωρικά ύδατα, με τουρκικά σκάφη να εισβάλλουν στη χώρα μας κοντά στα Ίμια και να αρνούνται να αποχωρήσουν.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, σε καθημερινή πλέον βάση, επιδίδονται στην τακτική της προπαγάνδας με συνεχή δημοσιεύματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν το εσωτερικό ακροατήριο του Ερντογάν και παράλληλα να συντηρήσουν το ζήτημα των αμφισβητήσεων ελληνικών νησιών και βραχονησίδων στο Ανατολικό Αιγαίο.

Πολεμικά παιχνίδια του Ερντογάν: Το Τσεσμέ «αλωνίζει» στο Αιγαίο – Δείτε το χάρτη με την πορεία του

Φωτογραφίες:

«Τραβάει το σχοινί» η Τουρκία κλιμακώνοντας την ένταση – Ο Σουλτάνος σκηνοθετεί καθημερινά προκλήσεις – Κίνδυνος θερμού επεισοδίου

Στα νερά του Αιγαίου πλέει το ωκεανογραφικό TCG CESME το οποίο διεξάγει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο.

Με την NAVTEX 244/17 που εκδόθηκε χθες (22/2) το τουρκικό πλοίο θα κινηθεί μεταξύ Άθω, Σαμοθράκης και Λήμνου με στόχο να κάνει μελέτες.

xartis2

Η Λήμνος και η Σαμοθράκη μάλιστα αναφέρονται με τις τουρκικές ονομασίες τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ωκεανογραφικό δεν συνοδεύεται από πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας προστίθεται σε μια σειρά προκλήσεων που έχουν «δυναμιτίσει» επικίνδυνα το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες η ένταση έχει κορυφωθεί με προβοκατόρικες ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας.

tourkia1

Οι κινήσεις της Τουρκίας εστιάζονται κυρίως στην περιοχή των Ιμίων.

Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ένταση και για … παραβίαση χωρικών υδάτων από ελληνικά πλοία.

Χθες, το cnnTurk ανέφερε ότι υπήρξε νέο επεισόδιο στα Ίμια, καταλογίζοντας μάλιστα την ευθύνη στην ελληνική πλευρά, καθώς υποστήριξε ότι σκάφος του ελληνικού Λιμενικού αρνούνταν επί 75 λεπτά να εγκαταλείψει τα χωρικά ύδατα, τα οποία αποκάλεσε «τουρκικά».

Tο πολεμικό «διάγγελμα» Ν.Κοτζιά αργά το βράδυ αποσόβησε την ελληνοτουρκική σύρραξη προς το παρόν – Στα κόκπιτ την έβγαλαν οι πιλότοι μας (βίντεο)


Το πολεμικό «διάγγελμα» του Υπουργού Εξωτερικών, Ν.Κοτζιά, αποσόβησε χτες βράδυ την σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς όπως σας είχε ενημερώσει το pentapostagma.gr σε συναγερμό βρισκόταν τόσο η Πολεμική μας Αεροπορία όσο και οι δυνάμεις του Στόλου μας ενώ οι κανόνες εμπλοκής είχαν αποδεσμευτεί.
Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ήταν μια αριστοτεχνική κίνηση από τον Ν.Κοτζιά ο οποίος την κατάλληλη ώρα έστειλε μήνυμα αποτροπής μέσω της ισχύς των όπλων
Τουρκικά πολεμικά πλοία, ακταιωροί και φουσκωτά επιχείρησαν να περικυκλώσουν τις βραχονησίδες. Σε απόσταση αναπνοής υπήρχαν δυνάμεις του Λιμενικού και του Στόλου, καταδρομείς μας είχαν αναπτυχθεί σε παρακείμενα νησάκια ενώ είχαμε σε ετοιμότητα καταδρομικά τμήματα του Ναυτικού πέρα των διεσπαρμένων δυνάμεων.

Οι πιλότοι μας έβγαλαν τη νύχτα μέσα στα κόκπιτ με τα μαχητικά μας να είναι οπλισμένα…
Ξαφνικά και ενώ η κρίση έχει αρχίσει να κλιμακώνεται ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιάς, δίνει συνέντευξη και στη ουσία απευθύνει πολεμικό διάγγελμα λέγοντας:
«Δεν θα είμαστε πάντοτε ανεκτικοί και η απάντησή μας δεν θα είναι μόνο αυτή που δώσαμε, θα είναι πολύ πιο σκληρή. H κόκκινη γραμμή μας είναι να μην πατήσουν σε ελληνικό έδαφος. Κόντεψαν να το κάνουν τις προηγούμενες ημέρες».
«Η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα στρατιωτικά, ηθικά, πολιτικά, διπλωματικά, προετοιμασμένη για κάθε είδους επεισόδια
«H Τουρκία πρέπει να ξέρει και να το ξανασκεφτεί σοβαρά πριν μπει σε τέτοιου είδους «παιχνίδια» σαν το Φαρμακονήσι ότι «δεν θα είμαστε πάντοτε ανεκτικοί και η απάντησή μας δεν θα είναι μόνο αυτή που δώσαμε, θα είναι πολύ πιο σκληρή».
Ερωτηθείς για το περίφημο tour του Τούρκου ΓΕΕΘΑ στην περιοχή των Ιμίων ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια «γιατί είχαμε πάρει τα μέτρα μας» καθώς «προστατεύουμε τους χώρους της Ελλάδας με πολύ μεγαλύτερη προσοχή απ” ότι γινόταν στο παρελθόν» επισημαίνοντας ότι η Τουρκία κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει «ότι επειδή έχουμε την οικονομική κρίση, ότι είμαστε αδύναμοι όσον αφορά την προστασία της ασφάλειας της χώρας και της κυριαρχίας μας» που « είναι μεγαλύτερη απ” ότι στο παρελθόν».
Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν κάνει πρωτοσέλιδα τις δηλώσεις του Ν.Κοτζιά. Όπως αναφέρουν:

«Ο Kοτζιάς λέει ότι ο Χ.Ακάρ δεν μπορούσε να πάει στα Ίμια ακόμη και να το ήθελε. Η Τουρκία κάνει λάθη, προστατεύουμε πολύ καλύτερα τα εδάφη μας»..

Η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι θα απαντήσουν στις δηλώσεις Ν.Κοτζιά και θα επιχειρήσουν απόβαση. Αυτός είναι και ο λόγος της έντονης  δημοσιότητας της συνέντευξης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.


pentapostagma.gr/

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι Τούρκοι χορεύουν και εμάς μας γεμίζουν με λαθρομετανάστες!

    Αν δεν τους νοιάζει θα έπρεπε να τους νοιάζει η εθνική μας ασφάλεια, ιδίως όταν οι τουρκικές προκλήσεις είναι καθημερινές!

  2. 4 μήνες χρειάστηκε στον πανίσχυρο τουρκικό στρατό να καταλάβει την Αλ μπαπ στην Συρία με απώλειες/ εκτός λειτουργίας 50 τάνκς που έγιναν καλοκαιρινά από τα ΤOW και τα Kornet των πιθήκων. Και ψίτ την παρέδωσαν στα πιθηκια του ισις μετα απο συμφωνια για ομαλη αποχωρηση χτες αφου ειχαν περικυκλωθει απο παντου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ