ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΕ ΚΩ: Για τη θεατρική παράσταση «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ»

0
182

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΕ-ΚΩ

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ»

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας- Παράρτημα Κω μετά την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Η Κυρά της Ρω» εκφράζει ευχαριστίες :

  • Προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την κάλυψη μεγάλου μέρους της συνολικής δαπάνης της εκδήλωσης και με τη σειρά: στην Αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού κ.Μ. Παπαβασιλείου, στον εντεταλμένο Περ/κό ΣύμβουλοΠολιτισμού κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου στον Έπαρχο Κω, κ. ΓιώργοΧαλκιδιό , στην Περ/κή Σύμβουλο κ.Ευρυδίκη Νάκη που στάθηκε δίπλα μας σ την πολύμηνη προσπάθεια και στην αρμόδια υπάλληλο κ.Σουζάνα Τριανταφύλλου.
  • Τη Σκηνοθέτιδα κ. Κατερίνα Μπερδέκα για την πρόθυμη ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας από το Νοέμβριο και η οποία μας εξέπληξε με την ευρηματική σκηνοθεσία, την ηθοποιό Φωτεινή Μπαξεβάνη για τη συγκλονιστική ερμηνεία της που καθήλωσε το κοινό επί 80 λεπτά σε ένα εξαιρετικό μονόλογο, ενσαρκώνοντας τη θρυλική Δέσποινα Αχλαδιώτη , τον ταλαντούχο τσελίστα Γιώργο Ταμιωλάκη , τον συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά για το τρυφερό και ανθρώπινο κείμενο( «κείμενο μυθοπλασίας που τηρεί την ιστορική γραμμή της ζωής της και εφευρίσκει τον τρόπο σκέψη της αλλά και την κίνηση της ψυχής της») και τον Πάνο Σβολάκη εκ μέρους της εταιρείας ΛΥΚΟΦΩΣ, ο οποίος είχε την οργανωτική ευθύνη της παράστασης,
  • Τον Μητροπολίτη κ.κ.Ναθαναήλ, τον Βουλευτή κ. Η. Kαματερό, τον Έπαρχο Κω, τον κ. Ταξίαρχο, τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των Φορέων για την παρουσία τους, όπως και τα μέλη της Ε.Γ.Ε., τις φίλες και τους φίλους που κατέκλυσαν την αίθουσα του ΟΡΦΕΑ και παρακολούθησαν με εμφανή συγκίνηση την παράσταση.
  • Τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ ΟΡΦΕΑΣ που πέρα από την ημέρα της παράστασης υπέμειναν επί διήμερο τις πολύωρες προετοιμασίες και πρόβες.
  • Τον Αλέξανδρο Δεληγιάννη για την επιμέλεια θεατρικού φωτισμού.
  • Τα ΜΜΕ που ανέδειξαν και πρόβαλαν την παράσταση αποδίδοντας της την αρμόζουσα σπουδαιότητα.

Για εμάς, τα μέλη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας ,η οποία θεωρεί καθήκον της να προβάλλει και να τιμά τόσο τις γυναίκες της καθημερινότητας όσο και τις γυναίκες –σύμβολα, ήταν ηθική υποχρέωση η πρωτοβουλία για την παρουσίαση και στο νησί μας της εξαιρετικής θεατρικής παράστασης «Η Κυρά της Ρω» που αποτελεί έναν ύμνο στη μοναδική Δέσποινα Αχλαδιώτη, αλλά και στον ελληνισμό. Γιατί η θρυλική Δέσποινα Αχλαδιώτη με τη στάση ζωή της συμβολίζει την αγάπη στη ζωή- στην ελευθερία- στην πατρίδα ,την τόλμη, την αποφασιστικότητα, την πίστη, την υπομονή, την επιμονή, την αφοσίωση στο αίσθημα του χρέους.

Ήταν μια γυναίκα με ένα ιδιαίτερο κόσμο που συμβολίζει την Ελλάδα , η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της ιστορίας και πασχίζει αν και απομονωμένη, να αντέξει αυτή τη δοκιμασία.

ΤΟ Δ.Σ. Ε.Γ.Ε.-ΚΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ