Οι δυσκολίες σήμερα για ένα παιδί που θέλει να γίνει ηθοποιός – Τι μας απαντά η Αναστασία Ρηγούτσου (Pics) Η αποκάλυψη για τον αξέχαστο Στάθη Ψάλτη

1
1972

Χαρίκλεια Χριστοφή

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ;

Τι μας απαντά η Αναστασία Ρηγούτσου 

Η αποκάλυψη για τον αξέχαστο Στάθη Ψάλτη

Η έλλειψη εργασιακής ρουτίνας αναμετριέται με την -εργασιακή και οικονομική- ανασφάλεια, σε μια αμφίρροπη μάχη που απαιτεί γερό στομάχι και, συνήθως, εναλλακτικές πηγές βιοπορισμού.

Κάποια εποχή ο κλάδος του ηθοποιού απολάμβανε πλουσιοπάροχες αμοιβές. Σήμερα δυστυχώς για εμάς τα νέα παιδιά το επάγγελμα αυτό δεν σου εξασφαλίζει καν ένα μισθό λυπάμαι που το λέω αλλά μόνο το χαρτζιλίκι σου βγάζεις. βέβαια, δεν έγινε κανένας ποιητής για να βγάλει το ψωμί του, δεν έγραψε κανένας τραγούδια για να πλουτίσει…έτσι και ο ηθοποιός δεν παίζει ρόλους για να πλουτίσει.

Και όμως σήμερα Τα νέα παιδιά που θέλουν να παίξουν και να γνωρίσουν κόσμο, να τους δει κόσμος, αναγκαστικά μπαίνουν στο χώρο αμισθί.

Αφού είναι έτσι τα πράγματα Αναστασία γιατί διάλεξες αυτό το επάγγελμα;

Γιατί……δεν περιγράφεται με λέξεις. Η σκηνή του θεάτρου και μόνο να τη βλέπεις είναι μαγεία. Το να παίρνεις ένα ρόλο να το κάνεις δικό σου και να του δίνεις ζωή το να θες να βλέπεις τους ανθρώπους να χαμογελούν και όλα αυτά να μπορείς να τα εισπράξεις με ένα χειροκρότημα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Έχεις βγάλει κάποια σχολή;

Ναι έχω βγάλει την σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Τι έχεις να πεις για τους παλιούς ηθοποιούς.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Νιώθω απογοήτευση γιατί δυστυχώς τα νέα παιδιά δεν τα βοηθάνε. Μόνο ένας ηθοποιός υπήρχε για μένα που ήταν πρώτα ΑΝΘΡΩΠΟΣ και μετά ηθοποιός που ασχολιόταν με τα νέα παιδιά ότι είχε να δώσει το έδινε απλόχερα χωρίς να σκεφτεί α όχι θα το κρατήσω αυτό για μένα και αυτό γιατί αγαπούσε τους ανθρώπους και έδινε όλη του την γνώση απλόχερα. Αυτός ήταν Ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ.

Πες μας λίγα λόγια για τον Στάθη Ψάλτη.

Ο Σταθης Ψάλτης ήταν φίλος της μαμάς μου είχε μια καφετέρια στο Γουδί λεγόταν «Βασικά Καλησπέρα σας» ,  εκεί γνώρισα τον πραγματικό Στάθη Ψάλτη. Θυμάμαι βραδιές να μου λέει η μαμά μου πάμε για μια ώρα και η μια ώρα γινότανε πέντε. Όταν σου μίλαγε αυτός ο άνθρωπος με το ωραίο χρωματιστό λεξιλόγιο του με την μόρφωση του τον θαύμαζες. Η ευχέρεια λόγου που είχε; Το γεμάτα χρώματα ύφος του; Οι ιδέες του; Οι εκφράσεις του; Η ελληνική γλώσσα είναι μια πλούσια γλώσσα με πολλές ωραίες ελληνικές λέξεις και ο Στάθης ήξερε και χρησιμοποιούσε αυτές τις λέξεις. Βοήθαγε τα νέα παιδιά με το να τους λέει πως θα παίξουν στο σανίδι. Συμβούλευε τα νέα παιδιά αγαπούσε τα νέα παιδιά.

Θα σας πω ένα μυστικό της ζωής του. Ο Στάθης όταν βρισκόταν στην Αμερική για περιοδεία φόραγε δυο ρολόγια. Το ένα το φόραγε και έβλεπε την ώρα της Αμερικής και με το άλλο έβλεπε την ώρα της Ελλάδας για να ήξερε τι ώρα ήταν όταν έπαιρνε τηλέφωνο. Ήταν τιμή μου που των γνώρισα.

Σε τι ηλικία πήρες την απόφαση να γίνεις ηθοποιός;

Από την παιδική μου ηλικία ήθελα να βλέπω τους ανθρώπους να χαμογελούν. Η ενασχόληση μου με το Θέατρο ξεκίνησε στην Τρίτη Γυμνάσιου με την ομάδα εκτός δρόμου. Η ομάδα δημιουργήθηκε με την στήριξη του ΠΑΣΠΑ με σκοπό αφενός, να ανατρέψει την προκατάληψη που θέλει τους ανθρώπους με αναπηρία αποκλεισμένους από το «κοινωνικό γίγνεσθαι».

Την πολύτιμη προσφορά της ομάδας στήριξε η Άννα Φόνσου ο Σωτήρης Ταχτσόγλου, εγώ (γέλια)

Σε τι ρόλους έχεις παίξει.

Έχω παίξει με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο «Καλές Δουλειές», με τον Δημήτρη Πιατά Guest star στον κινηματογράφο, το έργο λεγότανε ΠΑΝΔΗΜΙΑ. Στο Θέατρο Άννα Καλουτά την Αρκούδα του Τσέχοφ και τον Αγαπητικό της Βοσκόπουλας. Περιοδεία στα Φάρσαλα με το Φάντασμα της Όπερας έχουμε ανεβάσει στο Θέατρο Άλμα «το ξύπνημα της Άνοιξης» και άλλα πολλά θεατρικά.

Κάποιο έργο που σε στιγμάτισε;

Είχαμε ανεβάσει στο Θέατρο της Επιδαύρου τις «Εκκλησιάζουσες» με στιγμάτισε η συμμετοχή μου στο έργο γιατί έπαιξα με την Άννα Φόνσου με ένα τέρας ηθοποιίας εκεί ένιωσα την μεγαλύτερη ευχαρίστηση στην ζωή μου που κατάφερα να παίξω με την κυρία Φόνσου σε ένα έργο. 

Κλείνοντας τι θα ήθελες να μας πεις;

Να ευχηθούμε το νέο έτος 2019 να κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα και να σκορπίσει χαρά, ευτυχία και υγεία σε όλους. Το πιο σημαντικό, ας μην ξεχνάμε να είμαστε ΆΝΘΡΩΠΟΙ. Για μένα εύχομαι υγεία στην οικογένεια μου, με το καλό να έρθει το νινάκι που περιμένει η αδελφή μου και τα όνειρά μου να γίνουν πραγματικότητα.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ