Πάνος Καλλίδης: “Νιώθω ορφανός από πολιτικούς…”

0
151

Ο Πάνος Καλλίδης είναι μόνιμα στην ελίτ της νυχτερινής διασκέδασης και εμείς είμαστε ευγνόμωνες που υπάρχουν καλλιτέχνες της εμβέλειας του για να διασκεδάζουν τον κόσμο!

Στο Mediaday μιλάει για τις επιτυχίες του, την αγάπη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια, είναι όμως αρκετά θυμωμένος με τους πολιτικούς μας που θα “πεθάνουμε” από μοναξιά και έλλειψη χρημάτων, έχοντας ξεπεράσει τον κορονοϊό.

Πάνο, τεράστιος καλλιτέχνης πολλές επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια. Πως ξεκίνησες τα μουσικά σου μονοπάτια;
“Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Από μικρός είχα ακούσματα και ερεθίσματα από τον πατέρα μου που ήταν τραγουδιστής. Το τραγούδι το αγαπάω,ζώ μέσα από αυτό και αισθάνομαι πολύ όμορφα. Ξεκίνησα στη Θεσσαλονίκη όπου δούλευα και ακολούθησε μια πορεία που με αγκάλιασε και με αγάπησε ο κόσμος”.

Περίμενες ποτέ ότι θα ζήσεις το απόλυτο στις αθηναϊκές πίστες;
“Το απόλυτο είναι υπερβολή. Πάντα υπάρχει το πιο ψηλά. Έζησα πολύ καλές στιγμές 12 χρόνια σε μαγαζιά της Αθήνας. Έζησα την αφθονία, την αγάπη του κόσμου, την χαρά. Δόξα τω Θεό είμαι πολύ χαρούμενος και γεμάτος”.

Ποιό τραγούδι σου από όλα αυτά που έχεις στην δισκογραφία ξεχωρίζεις; Είναι πάντα το πρώτο σου;
“Όπως ένας γονιός, έτσι κι ο καλλιτέχνης αγαπάει όλα τα τραγούδια του γιατί είναι τα παιδιά του. Σίγουρα είμαι πιο περήφανος για κάποια γιατί πήραν αυτό που τους άξιζε. Κάποια δεν είχαν καλή τύχη, αλλά τα αγαπάς εξίσου γιατί είναι δημιουργήματα σου. Πολλά, τι να πω, το “Γειά σου”, ”Έχω γιορτή”, “Τρελή ιδέα”, “Μοναξιά μου”, “Παραγνωριστήκαμε”, “Άσε με μόνο μου”, το “Κου Πεπέ”.

Μεθαύριο που θα μεγαλώσουν τα παιδάκια σου, αν έρθουν και σου πουν μπαμπά θέλουμε να μπούμε στο τραγούδι, θα συμφωνήσεις ή θα τα αποτρέψεις;
“Δεν θα σταθώ εμπόδιο σε αυτό που θέλουν τα παιδιά μου.Οφείλω όμως σαν γονιός και ξέροντας καλά τα πράγματα από μέσα να τους ενημερώσω για τους κινδύνους και τις δυσκολίες που κρύβει η νύχτα”.

Πως ένιωσες όταν η κυβέρνηση βγήκε τον Μάρτιο και ανακοίνωσε lockdown με την επικινδυνότητα του φονικού ιού;
“Όχι δεν φοβήθηκα, το πήρα πολύ υπεύθυνα και λειτούργησα με πλήρη ευθύνη και χρέος όπως έκανε κάθε πολίτης της χώρας μου. Προσπαθήσαμε να μείνουμε σπίτι να μην διασπείρουμε τον ιό και να σταματήσουμε την μετάδοση του. Είμαι όμως αρκετά θυμωμένος από τους πολιτικούς φορείς γιατί αντί να κολλήσουμε από τον κορονοϊό, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από την μοναξιά,την έλλειψη χρημάτων όλοι οι συνάνθρωποι μου. Δεν παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα και αυτό με θυμώνει ειλικρινά”.

Σε φόβισε που βλέπαμε δίπλα μας Ιταλία, Ισπανία, να υπάρχει τόσος πόνος και εμείς το περάσαμε τόσο ανώδυνα;
“Όπως, σας είπα, όχι δε φοβήθηκα. Είμαι αρκετά λογικός να πιστέψω ότι θα πεθάνουμε από έναν ιό. Νιώθω όμως ορφανός από πολιτικούς. Μιλάνε για πολιτισμό που είναι όμως ο πολιτισμός. Πολιτισμός είναι τα χωριά, τα πανηγύρια, οι γάμοι.Πολιτισμός είναι όλες οι ανθρώπινες σχέσεις”.

Να περιμένουμε καινούργια τραγούδια τους επόμενους μήνες;
“Σίγουρα ετοιμάζω δισκογραφικά κάτι, αλλά είναι άγονο το έδαφος. Περιμένουμε την κυβέρνηση τι θα ανακοινώσει, τι μέτρα θα λάβει για τους κλειστούς χώρους για να δούμε πως θα κινηθούμε στις εμφανίσεις μας. Να δούμε τι τιμολόγια θα κόβουμε”.

Θα σε βλέπαμε στο Just2ofUs;
“Νομίζω θα μπορούσα. Τέτοια παιχνίδια βγάζουν και τον χαρακτήρα σου. Δεν είχα κάποια πρόταση, αλλά θα συμμετείχα, ναι.”

Παρακολουθείς σπίτι Masterchef; Ποιά είναι η σχέση σου με την κουζίνα;
“Είμαι παλιός μάγειρας και ζαχαροπλάστης στο στρατό. Έφτιαχνα και κουλουράκια. Είμαι γνώστης απλά έχω καιρό να βάλω αυτή τη στολή(γέλια). Όχι δεν παρακολουθώ Masterchef”.

Είδαμε τον Χρήστο Δάντη κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που προκάλεσε ντόρο, το “Δεν υπάρχει Θεός”. Θα έκανες κάτι ανάλογο;
“Δεν τον χρειάζομαι τον ντόρο. Έχω κάνει επιτυχία με τα τραγούδια μου. Φυσικά όμως αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι καλλιτέχνες υποκύπτουν γιατί πιέζουν δισκογραφικοί παράγοντες για να πούνε κάποια τραγούδια παρά την θέληση τους, οπότε τους καταλαβαίνω. Το έχω ζήσει και εγώ στο παρελθόν δεν θα το έκανα όμως ξανά ποτέ”.

Πηγή: https://mediaday.gr/interviews/panos-kallidis-niotho-orfanos-politikoys/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ