Αρχική Ειδήσεις Μαχαιρώματα Ρωσία: Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή της συντριβής του αερισκάφους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρωσία: Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή της συντριβής του αερισκάφους (ΒΙΝΤΕΟ)

0
502

 

Μια τραγωδία καταγεγραμμένη από κάμερα ασφαλείας. Η Ρωσία θρηνεί για το θάνατο 71 ανθρώπων. Για εκείνους που βρίσκονταν στο μοιραίο An-148, του αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή (11.02.2018) στα περίχωρα της Μόσχας.

Ένα video μερικών δευτερολέπτων που, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, δείχνει τη στιγμή της τραγωδίας. Στο video φαίνεται η στιγμής μια έκρηξης. Και στη συνέχεια, κομμάτια εκτοξεύονται στον αέρα.

Στο κατάλευκο, από το χιόνι, τοπίο, μια λάμψη από την έκρηξη και μαύρος καπνός καλύπτουν το σημείο.

Δεν είναι σαφές αν εκρήγνυται το κύριο μέρος του αεροπλάνου ή ένα μικρό μέρος του. Έχει καταγραφεί, όμως, να κινείται με τρομερή ταχύτητα στο χιονισμένο τοπίο.

Δείτε το video

Εκτιμάται ότι το video αυτό θα δώσει κρίσιμης σημασίας στοιχεία στους ειδικούς που αναζητούν τις αιτίες του δυστυχήματος.

Τα θύματα

71 ψυχές χαμένες. 71 άνθρωποι νεκροί. Ανάμεσά τους, παιδιά. Το νεαρότερο θύμα της αεροπορικής τραγωδίας ήταν η Ναντέζντα Κράσοβα, πέντε ετών. Πέθανε δίπλα στη μητέρα της, την 32χρονη Οκσάνα Κράσοβα. Το κοριτσάκι και η μητέρα του, όπως και πολλοί άλλοι από τους επιβάτες του μοιραίου Antonov ήταν από το Ορσκ.

Η μικρή Ναντέζντα δεν ήταν το μοναδικό παιδί που σκοτώθηκε στην αεροπορική τραγωδία της Κυριακής στη Ρωσία. Έχασαν τη ζωή τους, επίσης, ο 12χρονος Εβγκένι Λιβάνοφ και ο 17χρονος ίλια Πολετάγεφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ένας Ελβετός υπήκοος περιλαμβανόταν στους επιβάτες.

Ρωσία: Αυτά είναι τα πρόσωπα της αεροπορικής τραγωδίας | Newsit.gr
Φωτογραφία από Twitter / @OceanEchoes

Τρομοκρατική επίθεση πίσω από την τραγωδία στη Ρωσία;

Το αεροσκάφος της εταιρίας Saratov Airlines συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας . Εκτελούσε εσωτερική πτήση. Μετέφερε 65 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Προορισμός του ήταν το Ορσκ, στα Ουράλια, πόλη 1.000 μίλια (σ.σ. σχεδόν 1.600 χιλιόμετρα) από τη Μόσχα.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 14:28 τοπική ώρα (13:28 ώρα Ελλάδας), τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του. Κατέπεσε στην περιοχή Ραμένσκι, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Το Antonov- 148 ξεκίνησε πτήσεις το 2010, σύμφωνα με την Saratov Airlines. Η εκπρόσωπός της εταιρίας Ελένα Βορόνοβα, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις το 2016.

Προς το παρόν εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα: μετεωρολογικές συνθήκες, τεχνικό ή ανθρώπινο λάθος. Δεν έχει αποκλειστεί ούτε και το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης. Οι ρωσικές αρχές δεν αποκλείουν τίποτα.

Από την πλευρά της η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρξαν παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας. «Εξετάζονται όλες οι πιθανές εκδοχές για την καταστροφή, κυρίως οι μετεωρολογικές συνθήκες, ο ανθρώπινος παράγοντας και η τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους», ανακοινώθηκε.

Οι μαρτυρίες

Όπως περιγράφουν οι μάρτυρες, αρχικά άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και μετά είδαν έναν «μανιτάρι» φωτιάς να ανεβαίνει στον ουρανό.

Ο δυνατός θόρυβος τους θύμισε απογείωση και ύστερα, επικράτησε σιωπή.

Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έσπασε τα τζάμια σπιτιών σε μεγάλη απόσταση. αεροσκάφος Ρωσία

«Όλοι τρέξαμε προς το σημείο που είδαμε τη φωτιά… Προσπαθήσαμε να βρούμε επιζώντες, όμως παντού υπήρχαν πτώματα, τα περισσότερα θαμμένα στο χιόνι…», ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Κάποιοι, μάλιστα, αναφέρουν ότι είδαν το αεροπλάνο να γίνεται κομμάτια πριν συντριβεί.

Βρήκαν και το δεύτερο «μαύρο» κουτί

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των πτωμάτων και των συντριμμιών του αεροπλάνου είναι δύσκολες εξαιτίας του πυκνού χιονιού.

Το πρωί της Δευτέρας (12.02.2018) όπως αναφέρει το Sputnik, βρέθηκε στο σημείο της συντριβής και το δεύτερο «μαύρο» κουτί. Το πρώτο είχε βρεθεί λίγες ώρες μετά την τραγωδία.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι και περίπου 70 οχήματα διάσωσης βρίσκονται στο σημείο της συντριβής. Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας με τη βοήθεια ισχυρών προβολέων.

Σύμφωνα μάλιστα με σημερινή (12.02.2018) ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας, οι έρευνες θα συνεχιστούν για επτά ημέρες.

Με πληροφορίες από sputniknews.com, Daily Mail και ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ