H «ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ Επίσκεψη στον βιολογικό καθαρισμό

2
1219

H «ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ

Επίσκεψη στον βιολογικό καθαρισμό

Το 5ο Δημοτικό σχολείο Κω στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Η αυλή των θαυμάτων» εγκαινίασε έναν νέο κύκλο συνεργασίας με την ΔΕΥΑ Κω. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι τα παιδιά μέσα από ποικίλες δραστηριότητες να γνωρίσουν την αξία του νερού και να συμμετέχουν ενεργά στην εξοικονόμηση και την επαναχρησιμοποίησή του.

Η «Αυλή των θαυμάτων» είναι ένα πρόγραμμα που έχει σαν στόχο να γνωρίσει στα παιδιά την βιοποικιλότητα της ελληνικής υπαίθρου, τα προϊόντα που μπορούμε να πάρουμε από αυτή και τα επαγγέλματα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την αειφόρο ανάπτυξη. Στα πλαίσια του προγράμματος θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ιπποκρατικά βότανα και φυτά, στα προϊόντα που μπορεί να εξαχθούν από αυτά, καθώς και στα πεδία εφαρμογής τους.

Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του προγράμματος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία του νερού και να αναπτύξουν μέσα από στοχευμένες δράσεις, κατά την διάρκεια του προγράμματος, στάσεις και αξίες που θα τα οδηγήσουν στην ορθολογική χρήση του νερού. Στον τομέα αυτό η ΔΕΥΑ Κω τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλή και αξιόλογη δουλειά. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής άρχισαν ήδη να διαφαίνονται. Η κατανάλωση του νερού σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις μειώθηκε κατά 500.000 κ. μ. τον χρόνο και σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της μείωσης οφείλεται στην ενημέρωση και την ορθολογική χρήση του νερού.

Η επίσκεψη σε εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, η συλλογή βρόχινου νερού και η επαναχρησιμοποίησή του, η εφαρμογή τεχνικών εξοικονόμησης νερού στο σπίτι αλλά και στο σχολείο (σχολικός κήπος) και η μελέτη των επιπτώσεων της μόλυνσης του νερού στην ποιότητα της ζωής μας, είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του προγράμματος.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο Μηνά Κιάρη, το προσωπικό του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑ Κω στο δ.δ. Δικαίου για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία των μαθητών μας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτα σας μαραναν .. Καλη η περιβαντολογικη ευαισθησια, το θεμα είναι να μαθουν τα παιδια και γράμματα. Πολύ πάτος στις πανελληνιες. Αρα κατι πρεπει να αλλάξει.

  2. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΗΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΛΕΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑΣΧΟΛΕΙΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΛΆΜΨΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ -ΟΠΩΣ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΛΕΜΕ-ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΙΑΣΕΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ.Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΉ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ,Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΠΟΡΟΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΔΑΧΤΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΎΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ