ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ «Το κυνήγι των πασχαλινών αυγών» στα δημοτικά σχολεία Πυλίου & Ζηπαρίου

0
1325

Πραγματοποιήθηκε «το κυνήγι των πασχαλινών αυγών» στα δημοτικά σχολεία Πυλίου (την Πέμπτη) και Ζηπαρίου (την Παρασκευή) στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έθιμα στη Γερμανία το Πάσχα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (το κυνήγι (ψάξιμο) των αυγών).

Την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή του είχε στο δημοτικό σχολείου Πυλίου η καθηγήτρια γερμανικών κ. Εύη Κουτσιάφτη. Σημειωτέον ότι στο παιχνίδι έλαβαν μέρος όλες οι τάξεις με τους Δασκάλους τους, ενώ συνεργάστηκε και η γυμνάστριά κ. Βάσω Δέλλα. Στο δημοτικό σχολείο στο Ζηπάρι όπου είναι δύο οι καθηγήτριες γερμανικών, μαζί με την κ. Κουτσιάφτη συνεργάστηκε και η δεύτερη καθηγήτρια κ. Βασιλική Χλωρού

Στη Γερμανία, η ημέρα του Πάσχα είναι μέρα χαράς για τα παιδιά, καθώς τους επισκέπτεται ο πασχαλινός λαγός και κρύβει στον κήπο ή στο σπίτι τους αυγά. Στην πραγματικότητα είναι οι γονείς.

Ο λαγός συμβολίζει την εγρήγορση, την τύχη, τη γονιμότητα. Έτσι την Κυριακή του Πάσχα είναι αυτός που φέρνει τα σοκολατένια αυγά και τα παιδιά συμμετέχουν στο κυνήγι των αυγών. Εκείνα πρέπει να τα βρουν και να τα μαζέψουν στο καλάθι τους. Νικητής είναι αυτός που έχει μαζέψει τα περισσότερα.

Στη Γερμανία λοιπόν, όπως και στην Ελλάδα, το Πάσχα είναι από τις σημαντικότερες γιορτές του χρόνου. Και το παραπάνω παιχνίδι σηματοδοτεί την έναρξη των διακοπών του Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ