ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με θερμά χειροκροτήματα & πολύ κόσμο η Μουσικοχορευτική παράσταση για την παράδοση από τα Δημοτικά Αντιμάχειας-Καρδάμαινας

0
2283
Συνεργάτης aegeanews.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μία πολύ όμορφη μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην παράδοση του νησιού μας έδωσαν σήμερα από κοινού τα δημοτικά σχολεία της Αντιμάχειας και της Καρδάμαινας στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Καρδάμαινας προκαλώντας συγκίνηση σε όσους την παρακολούθησαν, ξεσπώντας σε θερμά χειροκροτήματα .

Η αρχική σκέψη για την ενημέρωση των παιδιών και στην συνέχεια τη συμμετοχή τους ξεκίνησε από τον Κυριάκο Παππούλη, τον Χοροδιδάσκαλο Γιάννη Μαστόρο και τον Νικολιό Χατζηνικολάου και βρήκε ανταπόκριση από τους διευθυντές και τις δασκάλες των δύο σχολείων την κ. Σίσσυ και την κ. Μαρία οι οποίες ομολόγησαν ότι χάρηκαν πολύ που έμαθαν με αυτόν τον τρόπο τα ήθη και τα έθιμα του νησιού μας (αφού και οι δύο είναι από άλλα μέρη της Ελλάδας).

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο μερακλής παππούς και ο εγγονός μαζί με άλλους παρευρισκόμενους έκλεισαν χορευτικά την παράσταση μετά από παρότρυνση του διευθυντή του σχολείου Νίκου Ιερομνήμων .

Στη είσοδο του σχολείου υπήρχε ταυτόχρονα η έκθεση βιβλίου από τον πολιτιστικό σύλλογο ΑΡΓΩ η οποία ήταν να πραγματοποιηθεί 6 και 7 Απριλίου στο Ναυτικό Μουσείο της Καρδάμαινας, αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και κάποιων μικρών προβλημάτων που προέκυψαν από την βροχή στον χώρο της έκθεσης, επιβλήθηκε η αναβολή της για την επόμενη εβδομάδα στον ίδιο χώρο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιώτατος, ο π. Ιωάννης, ο Πρόεδρος των Σχ. Επιτροπών Μ. Ζερβός, η Αντιδήμαρχος Ε. Παπαχρήστου, ο Δημ. σύμβουλος Ν. Μυλωνάς, οι Πρόεδροι των Κοινιτήτων και πολύς κόσμος.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ