ΝΟΔΕ με Άδωνι (φωτό): Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δωδεκάνησος

0
489

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δωδεκάνησος τέθηκαν επί τάπητος κατά την συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της ΝΔ, το απόγευμα της Πέμπτης, παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά την συνεδρίαση αποτυπώθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία έχει καταργήσει κάθε ευνοϊκό μέτρο που στήριζε την έννοια της νησιωτικότητας.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος κατά την παραμονή του στη Ρόδο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις συνέπειες της κυβερνητικής λαίλαπας στην καθημερινότητα των νησιωτών, που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθεί η οικονομία των νησιών η οποία έχει καταρρακωθεί από την ανερμάτιστη και ανεύθυνη πολιτική των σημερινών κυβερνώντων, που όχι μόνο δεν σεβάστηκαν μια περιοχή που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση της χώρας, αλλά αντίθετα, με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, την υπερφορολόγηση, τους λανθασμένους χειρισμούς στο μεταναστευτικό και την κατάργηση κάθε ευνοϊκού μέτρου που ίσχυε για τα νησιά μας, έχουν μετατρέψει τους νησιώτες σε ικέτες του κεντρικού κράτους αφήνοντάς τους να παλεύουν για τα αυτονόητα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τουρισμό και στην ανάγκη να καταστεί και πάλι το προϊόν μας ανταγωνιστικό, σε μια περίοδο που οι γειτονικές χώρες κερδίζουν έδαφος με την Τουρκία μάλιστα να αναδεικνύεται ξανά σε ρυθμιστή των εξελίξεων. Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο που η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα «βουλιάζουν» από τουρίστες, οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό επαγγελματίες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής των σημερινών κυβερνώντων και η αγορά να στενάζει. Αυτό από μόνο του, θα έπρεπε να έχει ήδη χτυπήσει καμπανάκι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής στον τουρισμό, αντί να πανηγυρίζουν για τις αυξημένες αφίξεις και να τηρούν σιγή ιχθύος για τα άδεια ταμεία.

Η αλλαγή πολιτικής στον τουρισμό και η φοροελάφρυνση των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του κλάδου παράλληλα με την ανάπτυξη των υποδομών, που αποτελούν από τις βασικές προτεραιότητες της ΝΔ και θα γίνουν πράξη στο πρώτο κιόλας διάστημα διακυβέρνησης της χώρας, θα δώσουν νέα ώθηση στο τουριστικό μας προϊόν το οποίο θα καταστεί εκ νέου ανταγωνιστικό και υπολογίσιμο, θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και παράλληλα θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αύξηση των μισθών που στα χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν καταβαραθρωθεί.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με εντολή του προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεχίζεται ο κύκλος επαφών με τους φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ που θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών, των επαγγελματιών αλλά και των εργαζομένων του κλάδου, για την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής σε όλα τα επίπεδα ώστε το τουριστικό μας προϊόν να αναβαθμιστεί και να αναπτυχθεί.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και στα προβλήματα ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στην οποία είχαν προσκληθεί και οι πρόεδροι αλλά και τα μέλη όλων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεδρίαση καθώς επίσης και για την απόφαση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου κ. Παύλου Μπακίρη, να κάνει πράξη την πρόταση του προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα στην κοινωνία, εντάσσοντας νέα στελέχη στη ΝΟ.Δ.Ε Δωδ/σου, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να αποκτήσουν φωνή και να καταθέτουν απόψεις, συμβάλλοντας στον κοινό στόχο, να πάει επιτέλους «η Ελλάδα μπροστά».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ