Σύσκεψη για συντονισμό ενεργειών αποκατάστασης ζημιών από τον σεισμό ζητά ο Ηλίας Καματερός (Η επιστολή προς Σπίρτζη)

11
453

Σύσκεψη για συντονισμό ενεργειών αποκατάστασης ζημιών από τον σεισμό ζήτησε ο Ηλίας Καματερός από τον Υπουργό Υποδομών.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη επιστολή με την οποία ζητά σύσκεψη-εργασίας στην Κω, με την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των συναρμόδιων υπουργείων (πριν το Πάσχα), για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κω μετά τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του: «επειδή η ενημέρωσή μας είναι αποσπασματική και από την ενασχόλησή μας, διαπιστώσαμε ότι απαιτείται ένας συντονισμός, παρακαλώ να επιληφθείτε, ώστε να οργανωθεί η αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων και να επανακαθοριστεί ο ρόλος του κάθε εμπλεκόμενου φορέα»
Ακολουθεί συνημμένη η επιστολή.

Γραφείο Τύπου

Αθήνα 27-2-2018

Προς: Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

κ. Χρήστο Σπίρτζη

Κοινοποίηση:

1) Υφυπουργό Ναυτιλίας &

Νησιωτικής πολιτικής

κ. Νεκτάριο Σαντορινιό

2) Περιφερειάρχη Νοτ. Αιγάιου

κ. Χατζημάρκο Γεώργιο

3) Δήμαρχο Κω

κ. Κυρίτση Γεώργιο

4) Δήμαρχο Καλύμνου

κ. Γαλουζή Ιωάννη

 

Κε Υπουργέ,

Μετά τον καταστροφικό σεισμό της Κω στις 21-7-2017, σε μια περίοδο που στην Κω βρίσκονταν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και εργαζόμενοι, με δική σας πρωτοβουλία και την υποδειγματική συνεργασία με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες αλλά και χάριν της ψυχραιμίας των κατοίκων και των επιχειρηματιών, καταφέραμε σε πολύ σύντομο διάστημα να σταθούμε στα πόδια μας και να αποκαταστήσουμε όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για την απρόσκοπτη συνέχεια της κανονικότητας στην ζωή μας.

Οι πληγές όμως κ. Υπουργέ δεν έχουν κλείσει.

  1. Οι εργασίες στην αποκατάσταση του λιμανιού δεν έχουν αρχίσει ακόμα. Δικαιολογημένα βέβαια, αφού οι μελέτες απαιτούσαν χρόνο λόγω της σοβαρότητάς τους. Όμως, σε λίγο αρχίζει η τουριστική περίοδος και όλοι ενδιαφέρονται για τον τρόπο λειτουργίας του λιμανιού και των μέτρων που θα παρθούν ώστε και οι εργασίες να γίνονται και η λειτουργία του λιμανιού (εσωτερικού και εξωτερικού) να συνεχίζεται.

  2. Οι εργασίες για την αποκατάσταση των σχολικών κτιριίων δεν έχουν αρχίσει ακόμα. Υπάρχουν προβλήματα τόσο για την έγκαιρη αποκατάστασή τους όσο και για τις ενεργειακές λύσεις στο μεταβατικό στάδιο, ώστε οι μαθητές να μην ταλαιπωρούνται και στην επόμενη σχολική περίοδο.

  3. Υπάρχουν ερωτήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στα μνημεία και τις εκκλησίες και την χρηματοδότηση από το ταμείο αλληλεγγύης της Ε.Ε.

  4. Υπάρχουν ερωτήματα για τις αποζημιώσεις των οικοσκευών, των κτιρίων, αλλά περισσότερο των επιχειρήσεων για τις οποίες απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Για όλα αυτά και επειδή η ενημέρωσή μας είναι αποσπασματική και από την ενασχόλησή μας, διαπιστώσαμε ότι απαιτείται ένας συντονισμός, παρακαλώ να επιληφθείτε, ώστε να οργανωθεί η αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων και να επανακαθοριστεί ο ρόλος του κάθε εμπλεκόμενου φορέα μέσα από μια σύσκεψη-εργασίας επί τόπου (στην Κω), με την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των φορέων και των συναρμοδίων υπουργείων φυσικά πριν το Πάσχα.

Με εκτίμηση

Ηλίας Καματερός

Βουλευτής Δωδ/νήσου

 

 

 

 

 

 

Ηλίας Καματερός

Κιν.τηλ. 6940260658

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 1000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΛΟΥ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΞΙΑΣ 2,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Κ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ?ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ Κ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΜΑΡΔΑΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ Κ.Α ΝΑ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΜΕΧΡΙ Κ ΕΜΦΥΛΙΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

  2. 33 ΑΚΙΝΗΤΑ 14 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Κ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΕΤΣΙ ΣΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ Κ ΨΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΥΕΩΝΕΣ ΑΝΕΛ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΟΡΙΖΑΝ ΣΤΗ ΔΕ ΣΠΑΡΤΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΓΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΒΛΑΚΕΣ

  3. Ηλία Θυμάσαι στο Δημοτικό Συμβούλιο που σας είπε η Ρούφα για Ειδική συνεδρίαση και Οτι πρεπει να κατέβει ο Τσίπρας στη Κω; Απλή λογική πρόταση σε κατάλληλο χρόνο. Μόνο ένας σεισμόπληκτος το καταλαβαίνει…

  4. Όλα τα κακοπροαίρετα κοπροσκυλάκια περνάνε στα ψηλά τον αγώνα του Βουλευτή και τον σνομπάρουνε, αλλά ο νόμος λέει, οι αδικίες πάνω δίκαιους δεν μένουν ατιμώρητες

  5. Καλα Τώρα το θυμήθηκε? Εγω λεω μόλις αλλάξει η κυβέρνηση καλύτερο Ηλία να μην έχετε και.ευθύνες. Έλεος

  6. Σύντροφοι. Κάνουμε και λάθη. Ο συντροφος Πρωθυπουργος δεν ειναι θαυματοποιός ουτε έχει τη φήμη οτι πιάνει και πουλιά στον αέρα. Μην ξεχνάμε οτι γράφτηκε στην ΚΝΕ την χρονιά που έπεσε το Τειχος του Βερολίνου.

  7. ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ?

    ο Περιφερειάρχης απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον σχετικό φάκελο με τα πρακτικά αποτίμησης ζημιών και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.Εξ αυτών, 65.529,99 ευρώ αφορούν σε εξοπλισμό, 614.403,58 ευρώ αφορούν σε εμπορεύματα και 4.173,41 ευρώ, σε ΙΧ ή ΔΧ αυτοκίνητα.

  8. Ηλια πληρωνε ο κοσμος που δεν εχει να φαει,για να μένετε οι βουλευτές στο Divani?Δεν ντρεπεστε ενω καποιοι εχετε και σπιτια στην Αθηνα?Τοσο ξευτηλα ειστε οι αρριστεροι?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ