Νέα δημοσκόπηση: Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Μπροστά η ΝΔ με 15%

5
166

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης – Μεγάλη διαφορά και στην παράσταση νίκης

Προβάδισμα και μάλιστα συντριπτικό υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η κυβέρνηση δείχνει να καταρρέει και παρά τις κινήσεις για αντιστροφή του κλίματος ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στον Τσίπρα και Τον κυβερνητικό συνασπισμό με τους ΑΝΕΛ.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 15%, αφού η ΝΔ συγκεντρώνει 30% έναντι 15% του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 30% (28,5% τον Οκτώβριο) καταγράφοντας προβάδισμα 15% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 15% (16% τον Οκτώβριο).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% (7,5%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% (4,5%), η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας με 3% αντίστοιχα (2% και 3%), το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% (1,5% και 2%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% (2%) και η Λαϊκή Ενότητα με 1% (1,5%).

Στο 19% η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 6,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 64% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται με 37% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί με 20,5% ο Αλέξης Τσίπρας.

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην γραμμή Μητσοτάκη τάσσεται η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο. Εκεί προσπαθεί να εμφανιστεί μια “μαγική” εικόνα αποδοχής του Κούλη που αντικειμενικά δεν “καταπίνεται” από τον μέσο Έλληνα.
    Παρά το γεγονός ότι η δημοσκόπηση είναι προφανώς “πειραγμένη” και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα και πάλι δεν κρύβεται η αδιαμφισβήτητη θέση της Χρυσής Αυγής ως τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, όπως και το γεγονός ότι τα ποσοστά του Λαϊκού Συνδέσμου με την πρέπουσα αναγωγή αγγίζουν το διψήφιο.

  2. Την ώρα που όλοι οι πολιτικοί αναλυτές ανά τον κόσμο ετοιμάζονται για την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής και τα κανάλια των “νταβατζήδων” επιδίδονται σε συστηματική λασπολόγηση του Λαϊκού Συνδέσμου και απόκρυψη των πολιτικών του θέσεων, η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του πρώην ποταμίσιου Μαραντζίδη, ο οποίος προφανώς πλέον εκβάλλει στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου, ανακάλυψε… πτώση της Χρυσής Αυγής και αντίστοιχη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας.
    Αλήθεια, για ποιό λόγο “ανεβαίνει” η ΝΔ του Κυριάκου; Επειδή τάσσεται σταθερά υπέρ του Μνημονίου και των λαθρομεταναστών, όντας σε πλήρη διάσταση με την Ελληνική Κοινωνία ή μήπως επειδή έτσι διατάζει η εγχώρια πλουτοκρατία, ιδιαίτερα μετά την κατά τα άλλα αδιάφορη, για τον Λαό, υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες;

  3. ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΑ ΛΕΜΕ

  4. Η Ν.Δ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΜΗΝ ΚΑΜΕΙΣ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΜΟΥΝΕ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΜΗΔΕΝ ΣΥΝ ΜΗΔΕΝ ΙΣΟΝ ΔΥΟ ΜΗΔΕΝΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ