Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ στην Κω – Φωτό & Βίντεο Η παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα & η θέση του για το Προαναχωρησιακό

2
1831

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Την «ταυτότητα», τους στόχους, τις επιδιώξεις, τις βασικές αρχές της «Δημοκρατικής Ευθύνης» του νέου πολιτικού φορέα τον οποίο στηρίζει ενεργά ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, σύστησε  απόψε σε συνέντευξη τύπου στην Κω,  ο Δικηγόρος και μέλος της Τριμελούς Πολιτικής Εκπροσώπηση Θωμάς Παπαλιάγκας ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου πολιτικού φορέα που θα γίνει 1-2 Απριλίου.

«Η χώρα χρειάζεται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, αλλά και στροφής στην ανάπτυξη και την ευημερία. Οι λέξεις χιλιοειπωμένες δεν πείθουν και τους πιο εύπιστους. Χρειάζονται συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις αναλυτικά καταγεγραμμένες».

Ο Θ. Παπαλιάγκας αναφέρθηκε αναλυτικά στο πως δημιουργείται ένας νέος κομματικός μηχανισμός από νέους ανθρώπους ηλικίας από 20-45ετών, αποκλείοντας οποιαδήποτε συνεργασία και σύμπραξη με παλιούς και φθαρμένους κομματικούς μηχανισμούς και πρόσωπα.

Σε ότι αφορά την «πολιτική γεωγραφική θέση» του νέου φορέα τόνισε ότι με τους όρους που ξέραμε μέχρι σήμερα θα λέγαμε ότι τοποθετείται στο χώρο του προοδευτικού κέντρου, αν και η βασική διαφοροποίηση που υπάρχει πλέον σε όλα τα κόμματα είναι μεταξύ μεταρρυθμιστών και λαϊκιστών.

«Δεν γίνεται πλέον να λειτουργούν κόμματα με την υπόσχεση ότι θα τακτοποιήσουν τους κομματικούς τους στρατούς, λαφυραγωγώντας το κράτος. Μας τίθεται συχνά το ερώτημα αν θα μπούμε στο διάλογο για την κεντροαριστερά. Η απάντηση είναι όχι και σε καμία περίπτωση. Κι οποιος τυχόν έχει τέτοιες σκέψεις δεν έχει θέση στη Δημοκρατική Ευθύνη. Γιατί θα πρέπει να καθαγιάσουμε μία διαδικασία σύνθεσης ατομικών επιδιώξεων και πολιτικής επιβίωσης αποστεωμένων μηχανισμών»

Αναφέρθηκε στις σε όλες τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος και στο βασικό πρόβλημα της χώρας που είναι ότι παράγουμε λιγότερα απ’ όσα καταναλώνουμε, δίνοντας έμφαση στον τομέα της εργασίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης, αλλά και σε κάτι που … δεν αναφέρουν όλοι οι άλλοι

«Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικά το δημογραφικό πρόβλημα δεν το αναδεικνύει καμία πολιτική δύναμη, όπως και στην μετανάστευση στο εξωτερικό νέων ανθρώπων μεταξύ των οποίων του καλύτερου επιστημονικού της δυναμικού, ενώ η Δημοκρατική Ευθύνη το έχει θέσει πολύ ψηλά στις πολιτικές της προτεραιότητες, προτείνοντας ένα ρηξικέλευθο πρόγραμμα στήριξης των νέων γονιών».

Σε ότι αφορά τα ερωτήματα αν θα αναλάβει Πρόεδρος ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι αποχωρεί οριστικά από την πολιτική το 2009, ο κ. Παπαλιάγκας επικαλέστηκε σχετική δήλωση του Α. Παπαδόπουλου ο οποίος τόνισε ότι έχει αποχωρήσει από τη ενεργό πολιτική από το 2009, όμως διατηρεί  το δικαίωμά του να λέω δημόσια τη γνώμη μου και να στηρίζει με πάθος τη Δημοκρατική Ευθύνη ως το μοναδικό  υγιή πολιτικό φορέα, που αποτελείται από διαμάντια της νεότερης γενιάς και ανθρώπους όλων των ηλικιών, καθαρών και επιτυχημένων, αγνώστων στο πανελλήνιο, αλλά πολύ γνωστών και με κύρος στις επαγγελματικές και τοπικές κοινωνίες. Μόνο με τέτοιους ανθρώπους μπορεί να πάει η χώρα μας μπροστά.

Σε ότι αφορά τους χειρισμούς για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, άσκησε κριτική για τους χειρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης που δεν μπόρεσε να διακρίνει από την αρχή την ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο όρων και με τους χειρισμούς της «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα» κλπ μεγένθυνε το πρόβλημα και με αντίστοιχους χειρισμούς σε επίπεδο ΕΕ φτάσαμε στο σημερινό επίπεδο να μας φορτώσουν όλους τους πρόσφυγες/μετανάστες για να κινδυνεύει η Ελλάδα να πάθει πληθυσμιακή αλλοίωση την οποία φοβάται όλη η Ευρώπη.

Σε ότι αφορά την κατασκευή Προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης μεταναστών στην Κω εξέφρασε την κάθετη αντίθεση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ λέγοντας ότι η πρόταση της εξαρχής ήταν καταρχήν για διαχείριση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων όχι από τις ΜΚΟ με τα γνωστά αποτελέσματα αλλά από ένα κυβερνητικό αξιόπιστο φορέα ώστε να διατεθούν κονδύλια για διάθεση πλωτών μέσων μεταφοράς και δημιουργία χώρων φιλοξενίας και κέντρων κράτησης στην ηπειρωτική χώρα και όχι στα τουριστικά νησιά, όπως η Κως με σοβαρό κίνδυνο για τον τουρισμό που είναι η βασική πηγή της οικονομίας.

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παιδιά συγχαρητήρια αλλά γιατί δεν πηγαίνατε να δώσετε συνέντευξη τύπου σε ένα περίπτερο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ