Ηλίας Καματερός στον Μπογδάνο: Σε αδιέξοδο στρατηγικής και τακτικής η ΝΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

18
1044

Ηλίας Καματερός: Σε αδιέξοδο στρατηγικής και τακτικής η ΝΔ

Στην εκπομπή ΣΚΑΪ στις 3 με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο συμμετείχε την Τετάρτη 15 Μαρτίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Ηλίας Καματερός, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα με τον αν. εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Ο Ηλίας Καματερός αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που αποκτούν οι σημερινές εκλογές στην Ολλανδία και στον επικείμενο κίνδυνο ανόδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο της Άκρας Δεξιάς. Σημείωσε πως στο ενδεχόμενο αυτό έχει συντελέσει η πολιτική της λιτότητας, που εφαρμόζεται από τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις στην ΕΕ, και όχι το μεταναστευτικό, όπως αφήνεται να εννοηθεί.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπου με προκλητικό τρόπο παρενέβαινε και διέκοπτε ο συνομιλητής του εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε το κενό στρατηγικής και τακτικής, καθώς και τη μεγάλη αντίφαση που χαρακτηρίζει την πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τη μια η ΝΔ ζητάει από την κυβέρνηση να υπογράψει τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος, και από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση πως επιβαρύνει με νέα μέτρα την ελληνική κοινωνία.

Κατηγόρησε τη ΝΔ πως δεν έχει απαντήσει στον ελληνικό λαό αν συμφωνεί ή όχι με τις θέσεις του ΔΝΤ για τη μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων εις βάρος των μικρών και μεσαίων, αν είναι υπέρ ή κατά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα υπενθύμισε τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο φορολογικό προς όφελος των χαμηλότερων εισοδημάτων.

Τέλος, όσον αφορά την ψήφιση ή όχι από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ των προταθέντων από το ΔΝΤ μέτρων, ο Ηλίας Καματερός δήλωσε πως τα όποια δύσκολα μέτρα θα συνοδεύονται από αντίστοιχα αντισταθμιστικά, φέρνοντας ως δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα την ως τώρα πολιτική της κυβέρνησης με τη δυνατότητα πρόσβασης 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο δημόσιο σύστημα υγείας και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα.

(τη συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.skai.gr/tv/show/?showid=65140 στο 49:20)

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρεζίλι των σκυλιών έγινε ο Κάπτεν Ηλίας όταν απέφευγε να απαντήσει εάν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα του 4ου μνημονίου

    Φώναζε, έβγαζε αφρούς από τα νεύρα του αλλά ΜΟΥΓΚΑ για τα νέα μέτρα που δήλωσε ότι δεν τα γνωρίζει… δηλαδή το αφορολόγητο που πάει στις 5-6.000, τις μαζικές απολύσεις και τις νέες περικοπές στις συντάξεις. ΘΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ…

    • ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ όπως πρέπει γιορτάζουν οι φασιστοαριστεροί λαϊκιστές τα 2 χρόνια ΨΕΥΤΙΑΣ και κολ@τούμπας η κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...

      Γιορτάζουν τα μνημόνια που δεν έσκισαν αλλά ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΡΙΤΟ στα τέσσερα και το 4ο που΄ΕΡΧΕΤΑΙ, την ΤΣΟΝΤΑ από την 13η σύνταξη, τις επικουρικές που πετσόκοψαν, το αφορολόγητο που αντί για 13.000 που έταξαν πάει στα 5.000, το ΕΚΑΣ που τσεκούρωσαν και καταργούν, τον ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΑΝ λόγω νησιωτικότητας και που μερικοί σαν τον συγΚΑΜΕΝΟ και τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ απειλούσαν την κυβέρνηση ότι θα την έριχναν κιόλας, την μείωση μισθών και συντάξεων, μείωση στις αναπηρικές, μείωση των επικουρικών συντάξεων, αύξηση της φορολογίας εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών στους μικροεπαγγελματίες και την μετανάστευση 500.000 νέων επιστημόνων και ανέργων νέων. Καταστρέφουν όσο κάθονται στην καρέκλα με το μέλι την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία όλη.

  2. πανικοβλημένος και αναψοκοκκινισμένος. θράσσος να αποκαλείς ψεύτες την αντιπολίτευση για να μην απαντήσεις στις ερωτήσεις. στα τέσσερα πάλι θα ψηφίσεις.

  3. ΡΕ ΚΑΛΥΜΝΙΕ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΣΤΑ 4 ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ?
    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΨΕΥΤΕΣ…..
    ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΠΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ….

  4. ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ?ΨΗΦΙΣΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΕΜΙΣΕ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΥΣΑ ΕΦΑΠΑΞ ΜΑΣ ΞΕΠΑΤΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΙ ΟΛΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΕΛΣΤΑΤ ΔΕΙΧΝΕΙ ΥΦΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 1,3 ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΟΛΟ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΝΕ ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ Σ… ΠΑΝΤΟΥ ΚΙ ΟΛΟ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ////

    • υπαρχουν ακομα ηλιθιοι που γραφουν συνεχεια μ@λ@κιες.μαθε ρε ζωο οτι βαρεθηκαμε τα παλαβα σου.τι νομιζεις οτι γραφεις ρε καραγκιοζη;

    • ρε ΗΛΙΘΙΕ παρε τα χαπια σου επιτελους γιατι μας τα εχεις κανει τουμπανο με τις μ@λ@κιες σου…επιτελους τελος…

      • Δηλαδή κύριε μου,πρέπει να είναι υπό την επήρεια ουσιών,όποιος μπαίνει να διατυπώσει μια αντίρρηση,μια άλλη άποψη,μια ένσταση,μια διαμαρτυρία για τη δυστυχία που υπάρχει γύρω του και τον επηρεάζει??Εσύ για να ποστάρεις σχόλιο δηλαδή παίρνεις κάτι,μάλλον χρήματα και πρέπει και οι άλλοι που έχουν άλλη άποψη,απ την δημοκρατικότατη δικιά σου,να παίρνουν ουσίες??Αν χρειάζεσαι κάτι να πάρεις,εγώ θα σου πρότεινα ένα ημερολόγιο,και να αρχίσεις να μετράς αντίστροφα…την έξοδο της Χώρας απ το μαρτύριο της αριστερής ‘Δημοκρατίας’.

  5. δώσε πόνο Ηλία στα λαμόγια που μας ρήμαξαν τόσα χρόνια κι ας τους να βρίζουν όσο αντέχουν

    • Χα χα χα χα χα χαχαχαχα..μα αυτό κάνει πληρωμένο αδιόριστο αριστερό τσουτσέκιον..Δίνει πόνο,στεγνώνει την αγορά,θερίζει δυστυχία σε όλους,και μπολιάζει εμφυλίους….Αγαπά μόνο ξένους..

  6. ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΠΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΟΦΤΕΤΕ

  7. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ?ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ?ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ε?ΤΟΝ …..ΛΟΟΟΟΟΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ