Αλέκος Παπαδόπουλος: Εάλω το ψεύδος! (ΔΕΙΤΕ Live το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Ευθύνης)

0
1043

Το τρίπτυχο «Πολιτική Αυτογνωσία –Ισχυρή Απόφαση – Εθνική Αξιοπρέπεια» για την έξοδο από την κρίση έθεσε ο πρώην υπουργός στην ομιλία του στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Ευθύνης

Την ημέρα της Πρωταπριλιάς επέλεξε η Δημοκρατική Ευθύνη για το ιδρυτικό της συνέδριο με κεντρικό σύνθημα «Την Πρωταπριλιά τελειώνουν τα ψέματα».

«Εάλω το ψεύδος!» τόνισε ο Αλέκος Παπαδόπουλος και κάλεσε τους νέους να συστρατευθούν στην προσπάθεια για «να αναστηλώσουμε και να αναζωογονήσουμε την χώρα». «Να την κάνετε φλάμπουρο, σημαία και πίστη σας. Κυρίως να την κάνετε συναίσθημα, που θα κυριαρχήσει στις ψυχές των Ελλήνων, που θα φλογίσει τις νεότερες γενιές και θα την στηρίξουν και οι παλαιότερες» είπε χαρακτηριστικά.

Απάντησε και στο ερώτημα γιατί η Δημοκρατική Ευθύνη ακολουθεί μοναχική πορεία; Γιατί δεν ενώνεται με τις άλλες δυνάμεις του κεντρώου χώρου: «Εμένα δεν μου προκύπτει κανένα δυναμικό ενδιαφέρον για τα αυτοαποκαλούμενα κεντρώα κόμματα. Παλαιά και νέα. Μπορεί να επανακάμπτουν κάποιοι από το Σύριζα αλλά είναι κυρίως άνθρωποι που ζουν και ψηφίζουν «κατά τας αναμνήσεις τους» και όχι κατά την φορά του μέλλοντος τους. Δεν μπορούν να εκφράσουν καμία ζωτικότητα ούτε να οικοδομήσουν στέρεα κεφάλαια πολιτικής αξιοπιστίας, ούτε να κουβαλήσουν φορτία εμπιστοσύνης. Η αναγέννηση της χώρας δεν γίνεται με συνενώσεις παλαιών μηχανισμών και με επιθυμίες προσωπικής πολιτικής επιβίωσης».

Απευθυνόμενος στα στελέχη της Δημοκρατικής Ευθύνης κατέθεσε την πεποίθησή μου ότι «ο δρόμος με τον οποίο μπορεί να αποκτήσει κάνεις τη λαϊκή εμπιστοσύνη δεν είναι ο δρόμος της κολακείας των παθών ή των πλάνων του λαού αλλά ο δρόμος της συνεχούς διαπαιδαγώγησης δια του παραδείγματος, δια της αλήθειας την οποίαν πρέπει να υπερασπίζεται ο πολιτικός, οσοδήποτε πικρή και αν είναι».

«Οι μάζες πρόσκαιρα μεν αλλά όχι για πάντα σύρονται με τα μέσα «μαγγανείας» από τους πολίτικους τους ταγούς. Οι λαοί διαθέτουν λεπτά αισθητήρια για να ζυγίζουν τους αρχηγούς τους. Δεν απατάται και δεν εξαπατάται ο λαός για πάντα» κατέληξε ο πρώην υπουργός.

ΔΕΙΤΕ Live το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Ευθύνης

https://youtu.be/nk_IqlPah3Q
3 μ.μ. – 6 μ.μ. :  Ψηφοφορία, με διαδικασία κάλπης, για ανάδειξη  Προέδρου και Γενικού Συμβουλίου

Κυριακή, 2 Απριλίου

11 π.μ. – 12 μ.: Συγκρότηση σε σώμα του Γενικού Συμβουλίου και ψηφο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ