Ν. Μυλωνάς: Πέμπτη 18/5 – 7 μ.μ. Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος

14
1477

Θεμα: Πέμπτη 18/5 – 7 μ.μ. Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το κείμενο – έκκληση που Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε και έδωσε στη δημοσιότητα και το προσυπογράφουν 21 πολίτες, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και

της τέχνης: Όλοι και όλες στο Σύνταγμα –Όλοι και όλες στις πλατείες των πόλεων της Ελλάδας. Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.

Α. Το πολυνομοσχέδιο, για 662 σελίδες μέτρων, που η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίζει στη Βουλή είναι υπερμνημόνιο  με νέα σκληρά βάρη στη πλειοψηφία των πολιτών με την «υποσχετική» αντιμέτρων (χωρίς όμως καμία προοπτική εφαρμογής τους) σε περίπτωση ετήσιου πλεόνασμα άνω του 3,5% (είναι ακριβώς το τοκοχρεολύσιο του κρατικού χρέους των 340 δις ευρώ). Πρόκειται για βάρη σε όλο το φάσμα των κοινωνικών τάξεων. Επιβάλει τις απαιτήσεις των δανειστών και της άρχουσας τάξης της Ελλάδας (τράπεζες, βιομήχανοι, μεγαλο-επιχειρηματίες). Καθορίζει και ασήμαντες λεπτομέρειες όπως αυτές του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές! Μέχρι και διάταξη κατοχύρωσης δικαιώματος των ιδιωτικών σχολείων να παρέχουν υπηρεσίες φροντιστηρίου, για να κλείσουν τα οικοδιδασκαλεια και τα φροντιστήρια της γειτονιάς!!! Ο κύβος έχει ριφθεί. Οι μικρομεσαίο είναι βάσανο! Η αμοιβή της εργασίας είναι βαρίδι. Το κέρδος των επιχειρήσεων είναι ο μοχλός εξόδου από την κρίση! Μόνο η αριστερά μπορεί να επιβάλει αυτή την πολιτική χωρίς αντιστάσεις αυτή την περίοδο στην χωρά μας! Αυτό γίνεται.

Β. Τα μετρα στο οικονομικό πεδίο προδιαγράφουν νέες ετήσιες επιβαρύνσεις 4,6 δις που στοχεύουν κυρίως : τους συνταξιούχους με μειώσεις που θα αποδώσουν 2,3 δις και τους μισθωτούς-ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη μείωση του αφορολόγητου που θα συμβάλει 2,00 δις και ταυτόχρονη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για να συμπληρωθούν οι απαιτήσεις των δανειστών. Ειδικά για τους συνταξιούχους ο συνδυασμός μειώσεων συντάξεων και αφορολόγητου σημαίνει την αφαίρεση των 2 από τις 12 μηνιαίες συντάξεις. Στα εργασιακά έχουμε Βατερλό στο όνομα της αριστερής διαχείρισης. Δεν ψηφίζεται ακόμη η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αλλά θεσπίζεται η κατάργηση του υπουργικού βέτο και η αντικατάσταση του με γνωμοδοτικού χαρακτήρα απόφαση του ανωτάτου συμβουλίου εργασίας (που δυνητικά μπορεί να έχει δικαστική χρήση) και ούτε λόγος για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στην Αυτοδιοίκηση μειώνονται από το 2018 κατά 1,8 δισ. ευρώ το ποσού των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) { Σημαίνει νέα απώλεια εσόδων 1,5 εκ. του Δήμου Κω από τον Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων Δωδεκανήσου και τους ΚΑΠ για την κάλυψη γενικών αναγκών}.

Β. Το κυβερνητικό αποτέλεσμα των 2 χρόνων σκληρής διαπραγμάτευσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έφερε θετικά αποτελέσματα! Το συνεχώς διαφημιζόμενο κλείσιμο των αξιολογήσεων χωρίς μέτρα αποδείχτηκε αναληθές! Για την ρύθμιση του χρέους δεν υπάρχουν δεσμεύσεις! Μόνο λόγια που είναι αντίθετα στις πράξεις. Πέρυσι τον Μάιο το euro group συν-αποφάσισαν τα βραχυ-, μεσο-, και μακρο- πρόθεμα μέτρα για το χρέος: επιμήκυνση, μείωση επιτοκίων και περίοδος χάριτος όταν και όποτε! Μέτρα που το ΔΝΤ ακόμη και τώρα θεωρεί ανεπαρκή και ζήτα νέα μέτρα πέρα από αυτά. Η κυβέρνηση είναι δέσμια των συμβιβασμών και των συμφωνιών της και τα αντίμετρα που υπόσχεται είναι ένας μύθος. Η προβαλλόμενη ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (αν γίνει) σημαίνει την αγορά ομολόγων 3 δις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και αν γίνει θα δώσει μια ανάσα στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και αυτό δεν σημαίνει ότι θα περάσουν στην οικονομία με χαμηλότοκα δάνεια. Η μείωση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών κάνει δύσκολα τα πλεονάσματα του 3,5% και η συνεχιζόμενη εντατικοποίηση της οικονομικής αφαίμαξης τους οδηγεί στα μόνα δυνατά αντίμετρα που είναι τα συσσίτια των φτωχοποιημενων πολιτών!

Γ. Οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές αδιαφορούν για την κοινωνία και κλεισμένοι στον στενό κόσμο τους μιλούν για το ‘’δράμα’’ τους να ψηφίζουν πράγματα που δεν πιστεύουν, αλλά για να μας …σώσουν! Οι βουλευτές σήμερα με την ψήφος τους έχουν προσωπική ευθύνη για την θέση τους στην τοπική κοινωνία και θα ήταν προς τιμήν τους και ανακούφιση για τα νησιά μας να μην ψηφίσουν τα προτεινόμενα.

Ν. Μυλωνάς (δημοτικός σύμβουλος)

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χιλιοπροδομένος αλλά όχι άμοιρος ευθυνών ο ελληνικός λαός. Με ασύστολα ψεύδη τα οποία μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, μιλάνε για ανάπτυξη, για έξοδο στις τοκογλυφικές αγορές και για τέλος των μνημονίων σε λίγα χρόνια. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει μιας και τα πάντα έχουν εκχωρηθεί στους τοκογλύφους τουλάχιστον για εκατό χρόνια και ξεπουλιέται η δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων. Μόνη αληθινή αντίσταση στη διεθνή τοκογλυφία είναι η Χρυσή Αυγή και αυτό το υπογράφει ξεκάθαρα το λυσσαλέο μίσος και η πολεμική που ασκούν εναντίον της τα δεξιά και αριστερά ενεργούμενα των διεθνών τοκογλύφων.

  2. Η ΕΛΛΑΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ 4 ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

    ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΚΚ€,ΑΝΕΛ,ΠΟΤΑΜΙ,ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΛΠ.

  3. Η έννοια της οικογένειας, το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, τα εθνικά σύνορα, η χριστιανική πίστη, όλες αυτές οι πεποιθήσεις θα καταστραφούν, διότι ο κόσμος πρέπει να αποδεχθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση υποστηριζόμενη από τους σχεδιαστές της μέσα στις μυστικές κοινωνίες και τις νέες θρησκευτικές ομάδες. Ο θεσμός της οικογένειας θα δεχθεί επίθεση και θα καταστραφεί. Τα παιδιά θα τα μεγαλώνει η «προοδευτική» κοινωνία μέσω της κυβέρνησης. Το δικαίωμα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας θα καταργηθεί. Όλες οι εκτάσεις και τα ακίνητα θα ανήκουν στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα το ίδιο σκοτεινό συνδικάτο θα παρουσιάσει την Παγκόσμια Θρησκεία. Οι πιστοί που δεν θα συμβιβαστούν με αυτό το μοντέλο θα υποστούν κοινωνικό αποκλεισμό, φακέλωμα, διωγμούς, φυλακίσεις μέχρι και θάνατο.Η Νέα Παγκόσμια Τάξη έρχεται…

  4. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΑΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΑ Ο ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛ ΧΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΟΤΑΝ Η ΚΑΝΟΥΛΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

  5. κ.Κιάρη,αν μπορείς ανάρτησε στο φόρουμ ένα άρθρο του Κυριακάτικου Θέματος ,απ΄την κ.Ρέα Βιτάλη…πραγματικά απ τα πιο συγκινητικά και ρεαλιστικά που διάβασα τα τελευταία 2 χρόνια..στο τέλος η αντιστοίχηση μιας χρεοκοπημένης επιχείρησης με ένα χρεοκοπημένο σύστημα είναι όλα τα λεφτά!!!Εύχομαι να το διαβάσει αναλυτικά ο κ.Μυλωνάς και οι υπόλοιποι του τοπικού Ηγετικού σχηματισμού,γιατί έρχεται και προς τα εδώ με την ανοχή τους στους ‘γίγαντες’ !!!!

  6. Με ό,τι μέσα διαθέτουμε, με τις εφημερίδες μας, την φωνή μας στο διαδίκτυο, τον προσωπικό μας αγώνα ο καθένας και η καθεμία πρέπει να δώσουμε την μάχη και ο μεγαλύτερος εχθρός μας δεν είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, οι οποίοι έχουν όλο και μικρότερη επιρροή στον λαό και χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της συνεχώς μειούμενης επιρροής τους είναι οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στις οποίες βλέπουμε να συγκεντρώνονται ελάχιστες δεκάδες συμπολιτών μας.Ο μεγαλύτερος εχθρός μας σήμερα, εχθρός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και του Έθνους είναι ο ραγιαδισμός, που έχει απλωθεί σε ολόκληρη την χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη. Αυτόν πρέπει να πολεμήσουμε πρώτα απ’ όλα! Τον ραγιαδισμό και την παθητικότητα που απειλεί αυτήν την ίδια την επιβίωση του μεγάλου μας Έθνους.

  7. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΙ ΛΑΦΑΖΑΝΙΣΤΑΣ, Η ΑΦΕΝΤΡΑ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΡCIA ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ! 1

    Μόλις ήρθε η ώρα να επιτελέσει το καθήκον που της ανέθεσαν οι διεθνείς τοκογλύφοι, με αντάλλαγμα την άνοδο στην εξουσία, η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε σκοπίμως και σε κάποια συντρόφια έλαχε ο κλήρος να αφήσουν το μέλι της εξουσίας και να το παίξουν… αντιπολίτευση, για να σώσουν την τιμή της -πολλάκις διακορευθείσας- αριστεράς και να μείνει η λαϊκή δυσαρέσκεια στον «χώρο» – σε κάποια άλλη αριστερά, δήθεν… άσπιλη κι… αμόλυντη- και να μην πάει «αλλού», ειδικά στην Χρυσή Αυγή!
    Έτσι, δημιουργήθηκαν οι Λαφαζανίστας. Οι οποίοι όμως, έφαγαν τα μούτρα τους στις εκλογές του 2015. Και ακόμα και σήμερα δεν τραβάνε, γιατί ο λαός δυσπιστεί και βαστάει πλέον μικρό καλάθι, όπου ακούει αριστερά. Τα ίδια και η (αφέντρα!) Ζωή κι ακόμα χειρότερα η παρακρατική ΑΝΤΑΡCIA…

  8. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΙ ΛΑΦΑΖΑΝΙΣΤΑΣ, Η ΑΦΕΝΤΡΑ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΡCIA ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ! 2

    Μπροστά, λοιπόν, σ’ αυτό το αδιέξοδο, η αριστερά βγάζει στην πολιτική πιάτσα τον παρακρατικό «Ρουβίκωνα», μετατρέποντάς τον σε… κόμμα. Με τις ευλογίες των ΜΜΕ των ολιγαρχών του πλούτου, που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την προστατευόμενη παρακρατική «συλλογικότητα» των «ακτιβιστών», δήθεν «Ρομπέν των φτωχών», που βγάζουν τις κουκούλες και κατεβαίνουν στην… πολιτική, μπας και ψαρέψουν στα θολά νερά της λαϊκής οργής! Βέβαια, λησμονούν κάτι. Πως ο λαός μας δε γουστάρει τους κουκουλοφόρους, ακόμα κι όταν βγάζουν τις κουκούλες και φοράνε… κοστούμια!Ένα ακόμα δείγμα, ότι η αριστερά στην Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία, λόγω της επικείμενης κατάρρευσής της! Που θα σημάνει και το οριστικό και αμετάκλητο τέλος της ιδεολογικής της κυριαρχίας!

  9. Ότι δεν κατόρθωσε να επιτύχει κατά το χρονικό διάστημα 1944-49 η μαρξιστική πανούκλα, το πετυχαίνει τώρα, προδίδοντας εκ νέου τον Λαό και την Πατρίδα. Το μόνο που άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα είναι ο προστάτης των κομμουνιστών. Η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης υποχρέωσε τα ορφανά του Μαρξ ν’ αναζητήσουν νέους χορηγούς κι εντολοδότες. Η μετάβαση από τον υπαρκτό σοσιαλισμό στην παγκοσμιοποίηση έλαβε ταχύτατα χώρα, με την διεθνιστική αριστερά να γίνεται ο κατ’ εξοχήν εκφραστής των θέσεων της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

  10. Όπως και τα προηγούμενα, έτσι και το νέο Μνημόνιο ανακυκλώνει την δουλεία του τόκου, με μια ισοπεδωμένη ελληνική οικονομία να ικετεύει για τον διαρκή δανεισμό προκειμένου να φυτοζωεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ούτε η βιομηχανία, ούτε το εμπόριο, ούτε ο αγροτικός τομέας, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εργάτες και οι υπάλληλοι μπορούν να πανηγυρίσουν, όπως θα πράξουν οι κατσαπλιάδες της αριστεράς φανερά και οι λακέδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συγκεκαλυμμένα. Η ροή του εν αδρανεία ελληνικού εργατικού δυναμικού προς το εξωτερικό αναπόφευκτα θα αυξηθεί. Και τι εν τέλει είναι εκείνο το οποίο θα γνωρίσει άνθηση;

  11. Απέναντι συνεπώς στον μνημονιακό Μελιγαλά των κομμουνιστών, ήρθε η ώρα να αντιτάξουμε την προοπτική του Ελληνικού Δρόμου, ενός δρόμου τον οποίο είτε θα βρούμε είτε θα τον ανοίξουμε από την αρχή. Κι αυτό τον Δρόμο δεν μπορεί να τον διαβεί η ψοφοδεής και πατριδοκάπηλη ψοφοδεξιά του Μητσοτάκη, διότι απλούστατα, ολοκληρωτικά υποταγμένη στους τοκογλύφους, δεν τον βλέπει καν.
    Ο Ελληνικός Δρόμος, η μόνη ουσιαστική διέξοδος του Λαού και της Πατρίδος μας από τον δολοφονικό λαβύρινθο των Μνημονίων, είναι υπόθεση Εθνικιστική, είναι έργο που θα αναλάβει και θα φέρει σε πέρας μια ισχυρή λαϊκή πλειοψηφία της Χρυσής Αυγής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ