Δημοσκόπηση Alco: Πεντακομματική βουλή-ποιοι μένουν εκτός, πόση η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ [φωτο]

14
2578

Πόσο μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Alco;

Διεύρυνση της διαφοράς της από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ στην δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr

Η δημοσκόπηση της Alco έγινε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή έχουν διαφορά 6,4%.

Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα φαίνεται να διευρύνεται αφού στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ ήταν μπροστά με 21,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%. Δηλαδή η διαφορά ήταν στο 5,8%.

Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6%.

Όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επι των έγκυρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επι των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επι των έγκυρων), ενώ Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επι των έγκυρων).

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλή, ενώ «ταβάνι» έχουν σχεδόν πιάσει οι συσπειρώσεις της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Οι πολίτες από τις απαντήσεις που δίνουν στην δημοσκόπηση της Alco, δείχνουν ότι παρακολούθησαν μεν την συζήτηση για την διαπλοκή που έγινε στην Βουλή αλλά δεν τους έπεισε κανένας από τους δυο μονομάχους.

Στο ερώτημα, “Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή” κερδίζει ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 55% και ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 18%.

ΠΗΓΗfimes.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 35% βλάκα είναι αυτοί που περιμένουν μια νέα Δημοκρατική παράταξη και όχι ΨΕΥΤΕΣ και ΚΟΥΛΗ. Αυτοί πια είναι πεθαμένοι.

    Τώρα που τα λαμόγια έπιασαν καρέκλα στον ΣφΥΡΙΖΑ μια νέα παράσταση της κέντρο – αριστεράς με ευκολία θα κάνει την έκπληξη και θα δώσει διέξοδο σε εκατομμύρια ψηφοφόρους που δεν ξέρουν τι να κάνουν.

  2. Ο ΣΟΦΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΕΛΕΓΕ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΦΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ, ΑΛΛΑ ΣΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΑΝ ΤΟ WC ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

  3. ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΚΤΑΕΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΙΣΟΒΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΙΣΟΒΙΟΙ ΒΟ-ΥΛΕΥΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΙΣΟΒΙΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΚΕΤΟΙ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΗΦΙΝΕΣ

  4. Όσο πάμε και τους γλύφουμε, τους χαιρετάμε στον δρόμο, τους παρακαλάμε για ένα κρεββάτι νοσοκομείου, μια μετάθεση του κανακάρη, μια θέση στο δημόσιο.

  5. ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

    Το newsit.gr (του πρώην κνίτη Ευαγγελάτου…), μπήκε πρώτο στον χορό των νέων δημοσκοπήσεων – όταν βγαίνει μία ακολουθούν κι άλλες, δυο-τρεις τουλάχιστον, που αναμένονται μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο. Έτσι, «δημοσκόπηση» της εταίρας Alco, που δημοσίευσε, δίνει τα εξής αποτελέσματα (με αναγωγή επί των εγκύρων): Όπως βλέπετε, καίτοι υπάρχει το σχετικό «μαγείρεμα», η άνοδος της Χρυσής Αυγής –έστω και κουτσουρεμένη, για να μην πιάνει διψήφιο ποσοστό- δεν κρύβεται με τίποτα!

  6. ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ

    ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ-ΔΕΞΙΩΝ ΚΟΡΑΚΩΝ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

  7. Να τί σημαίνει ρατσισμός: 1) Ρατσισμός είναι να είσαι στη σειρά του ΟΑΕΔ και να περιμένεις 360 ευρώ την ώρα που ο μπροστινός σου Πακιστανός θα πάρει 580. 2) Ρατσισμός είναι να πληρώνεις στα νοσοκομεία για εισαγωγή και… εξετάσεις, μιας και διέλυσαν τη δημόσια υγεια, ενώ ο λαθροέποικος νοσηλεύεται δωρεάν. 3) Ρατσισμός είναι να βάζει ο λαθρομετανάστης… το παιδί του δωρεάν σε παιδικό σταθμό και το δικό σου να μην το δέχονται. 4) Ρατσισμός είναι να βγάζει ο άλλος 50 ή και παραπάνω ευρώ ημερησίως, κάνοντας λαθρεμπόριο, κι εμένα να μου κρατάει το 43% από το 20άρικο. 5) Ρατσισμός είναι να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν οι Έλληνες στους δρόμους μετά τις 11:00 το βράδυ. 6) Ρατσισμός είναι να έχουν γεμίσει τα σπίτια τους οι Έλληνες με κάγκελα & σιδεριές, λες κι είναι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. 7) Ρατσισμός είναι να σε βιάζουν ή να σε δολοφονούν οι λαθρομετανάστες για 10 ευρώ. 8) Ρατσισμός είναι σε μια μικρή χώρα να έχει 2.500.000 άνεργους, 600.000 παιδιά που φύγανε στην ξενητια και 4.000.000 λαθροεποίκους. 9) Ρατσισμός είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνει 12 μήνες ΤΕΒΕ για να έχει βιβλιάριο υγείας και ο λαθροέποικος με 2 μήνες ένσημα να έχει βιβλιάριο υγείας για όλη του την οικογένεια και τους υπόλοιπους 10 μήνες να δουλεύει μαύρα κλέβοντας την εφορία. 10) Ρατσισμός είναι να πληρώνει ο Έλληνας μαγαζάτορας ενοίκιο, φως, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, ΦΠΑ, φόρους, ΤΕΒΕ και ο λαθρομετανάστης με την κουρελού έξω από το μαγαζί του, τίποτα! 11) Ρατσισμός είναι να κάνεις συγκέντρωση για τον πεθαμένο πακιστανό λόγω ιδεολογίας την ώρα που οι συμπολίτες σου αυτοκτονούν. 12) Ρατσισμός είναι να μην πρέπει να διαμαρτύρεσαι για την ανεξέλεγκτη εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών καθημερινά στη χώρα σου, οι οποίοι νομιμοποιούνται, τους παρέχεται στέγη και τροφή, σου παίρνουν τις δουλειές την ώρα που εσύ είσαι πεινασμένος, άνεργος στο δρόμο χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά. 13) Ρατσισμός είναι να αποκαλείς τον άλλο ρατσιστή και φασίστα, επειδή δεν μπόρεσες ποτέ να βρεις μια λέξη που να περιγράφει την αγάπη για τη πατρίδα σου που ποτέ δεν ένιωσες εσύ… 14) Ρατσισμός είναι από τους 153.000 δικαιούχους επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, μόνο 20.000 είναι Έλληνες… ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ; 15) Ρατσισμός είναι να σε συλλαμβάνουν γιατί δεν πλήρωσες εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, ενώ ο Πακιστανός είναι δωρεάν. Και άλλα πολλά … Α ρε Έλληνα … Ρατσιστή!! Γιώργος Παπαθανάσηςhttp://indobserver.blogspot.gr/2016/10/blog-post_50.html

  8. Τα ισοπεδώνει όλα η κυβέρνηση Τσίπρα! Η κρίση της οικονομίας ξεπερνά και τις προβλέψεις της ίδιας της ΕΛΣΤΑΤ η οποία επιβεβαιώνει με… δραματικό τρόπο τα στοιχεία της οικονομίας! Μόνο αυτό δείτε και θα καταλάβετε: το ΑΕΠ του 2015 ανήλθε σε 175,7 δισ. ευρώ από 177,9 δισ. ευρώ που ήταν το 2014 και 226 δισ. ευρώ το 2010. Δηλαδή η χώρα πάει κατά διαόλου! Το ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει: Στο 0,2% διαμορφώνεται η ύφεση του 2015 σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το ΑΕΠ. Το ποσοστό αυτό είναι ίδιο με εκείνο που είχε υπολογίσει η ΕΛΣΤΑΤ τον Μάρτιο του 2016 ενώ έχει προχωρήσει σε αναθεώρηση των στοιχείων για το 2014. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο υπολόγιζε την ανάπτυξη του 2014 στο 0,6% και πλέον εκτιμά ότι διαμορφώθηκε στο 0,4%. Τα στοιχεία αυτά αφορούν στους ετήσιους ρυθμούς μεταβολής του ΑΕΠ. Εν τω μεταξύ σε ότι αφορά τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές προκύπτει ότι η ύφεση του 2015 ήταν βαθύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Σύμφωνα με αυτά, το 2015 η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το 2014 έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 0,9% που είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2016. Ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την αναθεώρηση είναι η μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης η οποία διαμορφώθηκε στο 1,9% αντί 0,9%. Επίσης, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 10,2% αντί προηγούμενης εκτίμησης κατά 14,8% ενώ την ίδια ώρα οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 3% αντί προηγούμενης εκτίμησης για 8,7%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ του 2015 ανήλθε σε 175,7 δισ. ευρώ από 177,9 δισ. ευρώ που ήταν το 2014 και 226 δισ. ευρώ το 2010.

  9. Μπαμ και κατω μπραβο Γιωργο Παπαθαναση Δες σχολεια καθηγητες Γυμναστες δεν παιρνουνΓιατι υποτιμουν Το Νους υγιεις εν σωματι υγιη θελουν τηλεορασακια αβολα παιδακια Πανε ομως. ……με το ζορι τα προσφυγακια Ευρωπαικα Κοντυλακια Εχασες Ελληνα κι απο δω. Τρεχα μανα. ;-.

  10. ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΝΔ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ. ΜΟΝΟ Η ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ