ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εντυπωσίασε η συναυλία μπαρόκ μουσικής Opera Antiqua από την Περιφέρεια στο Πολύκεντρο Πυλίου

2
926

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Πραγματικά εντυπωσιακή η “OPERA ANTIQUA” που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Πολύκεντρο Πυλίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρουσία της Εντεταλμένης Περιφερειακής συμβούλου Ευρυδίκης Νάκη, του Υποψήφιου Περιφερειακού συμβούλου Γ. Κρητικού και μουσικόφιλου κοινού.

Το τμήμα πολιτισμού της Π.Ν.ΑΙ., με επικεφαλής τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο ANACREΩΝ, παρουσιάζουν κυκλο συναυλιών Μπαρόκ μουσικής στα νησιά.

Η συναυλία “OPERA ANTIQUA” περιλαμβάνει σκηνές από Μπαρόκ όπερες με θέματα και ήρωες από την ελληνική μυθολογία. Ο κύκλος των τεσσάρων (4) συναυλιών πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από ένα επταμελές μπαρόκ σχήμα καταξιωμένων μουσικών του είδους σε σκηνές από όπερες των Cavalli, Handel, Porpora και Vivaldi.

Το δράμα, τα πάθη και οι έρωτες των ηρώων, σε συνδυασμό με τη δεξιοτεχνία των σολίστ και τη λαμπρότητα της μπαρόκ μουσικής, υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά.

Γεννημένος στη Ρόδο, ο κόντρα τενόρος Σταμάτης Παυλούς σπούδασε με τη Χριστίνα Γιαννακοπούλου στο Ωδείο Kodály της Αθήνας, ρεπερτόριο με τον Άρη Χριστοφέλλη, πιάνο/θεωρητικά με την Άντζελα Σπανού και τον Φίλιππο Τσαλαχούρη αποφοιτώντας με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί” και Πρώτο Βραβείο. Στη συνέχεια προσεκλήθη από τον Βρετανό κόντρα τενόρο Michael Chance στη Βασιλική Ακαδημία της Ολλανδίας στη Χάγη, όπου εξειδικεύθηκε στην Παλαιά Μουσική με υποτροφία από το ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Σπούδασε με τους Michael Chance CBE, Rita Dams, Jill Feldman και Peter Kooy, αποφοιτώντας με μεταπτυχιακό τίτλο Master in Early Music. Έγινε παράλληλα δεκτός στο Opera Studio της Φλάνδρας, μελετώντας ρεπερτόριο μεταξύ άλλων με τους Dame Ann Murray, Sir Thomas Allen και Malcolm Martineau. Είναι επίσης Οικονομολόγος Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς επιχειρήσεις.

Με ρεπερτόριο κατ’ εξοχήν αναγεννησιακό και μπαρόκ αλλά ερμηνεύοντας και έργα σύγχρονων συνθετών έχει εμφανιστεί στις όπερες της Γάνδης, της Αμβέρσας, του Baugé, στο Φεστιβάλ C’est Sud, Aix en Provence, στο Διεθνές Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής της Ουτρέχτης, στο Φεστιβαλ τσεμπάλου Βελιγραδίου Ars vivendi, στο Cecil Sharp House του Λονδίνου κ.α. Έχει συνεργαστεί με διάφορα σύνολα και ορχήστρες παλαιάς και σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας έργα θρησκευτικά (Johannes Passion, The Messiah, Nisi Dominus, Stabat Mater κ.α.), ερμηνεύοντας ρόλους (Ottone, Bertarido, Farnace, Fulvio κ.α.) σε όπερες των Monteverdi, Vivaldi, Handel, Mozart κ.α. ενώ έχει δώσει και σεμινάρια ερμηνείας της παλαιάς μουσικής.

Η Λήδα Δημητριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο με την καθηγήτρια Ειράγδα Τουρναβίτη και το 2009 πήρε το δίπλωμά της με Άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο.
Σπούδασε κλασικό τραγούδι στο ωδείο Athenaeum με τη Χριστίνα Γιαννακοπούλου, όπου και πήρε το δίπλωμά της το 2012 με Άριστα παμψηφεί, Ά βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο κλασικό τραγούδι με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Cheryl Studer στην ακαδημία Ηοchschule für Musik στο Würzburg της Γερμανίας απ’ όπου αποφοίτησε το 2015 με τον τίτλο Master of Music in Performance.
Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή (2011-12) και με την Όπερα της Νυρεμβέργης (2013-14). Εκτός από την όπερα, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες Ορατορίου στη Γερμανία και στην Ελλάδα σε έργα όπως “Matthäus-Passion” του J.S.Bach, “Elias” του F.Mendelssohn “Symphony no 2” του F.Mendelssohn και “Te deum” του G.Bizet. To 2017 συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό Maria Callas Grand Prix όπου και απέσπασε το ειδικό βραβείο για την καλύτερη ελληνική συμμετοχή.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ