ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σε εορταστική ατμόσφαιρα η πίτα της Φιλαρμονικής Κω στο ITALIAMO

0
3349

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε πολύ ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε απόψε στον φιλόξενο χώρο του ITALIAMO η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Φιλαρμονικής Κω από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, παρουσία του Προέδρου τους ΔΟΠΑΒΣ Θ. Μουζουράκη και της Αντιπροέδρου Ε. Χατζηχριστοφή.

Ο Σεβασμιώτατος κόβωντας την πίτα συνεχάρη τον μαέστρο Θ. Πουλιού και όλα τα παιδιά για το έργο τους λέγοντας ότι αισθάνεται πάρα πολύ όμορφα που μας κάνουν υπερήφανους κάθε φορά. Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Θ. Μουζουράκης και η Αντιπρόεδρος Ε. Χατζηχριστοφή ευχήθηκαν στον Θ. Πουλιού και στα παιδιά να είναι γεροί και δυνατοί για να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους. Μάλιστα ο Θ. Μουζουράκης χαρακτήρισε τον Θ. Πουλιού ως ένα «βιβλίο» με τα παιδιά να επικροτούν ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και τον Θ. Πουλιού να συμπληρώνει με σεμνότητα ότι τις σελίδες αυτού του βιβλίου τις γράφουν αυτά τα παιδιά.

Στην συνέχεια ο Αρχιμουσικός μας, μίλησε με θερμά λόγια για τη Φιλαρμονική και το έργο της διαβάζοντας  μια μικρή επιστολή που του έστειλε μια εκπαιδευτικός με την περιγραφή μαθήτριας της Φιλαρμονικής που τον συγκίνησε ιδιαίτερα.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο ο οποίος κάλυψε αθόρυβα τα έξοδα μετάβασής τους στη Ρόδο και ευχαρίστησε διά του κ. Μουζουράκη και της κ. Χατζηχριστοφή τον Δήμαρχο Κω που υποσχέθηκε μέσα στο 2017 να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε ένα διεθνές Φεστιβάλ προβάλοντας την Κω.

Τέλος, επανέλαβε ένα παλαιότερο αίτημα της Φιλαρμονικής για επανέκδοση της κασετίνας με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής στο μέγαρο μουσικής η οποία θα δίνεται σε ειδικές περιστάσεις, αποσπώντας αμέσως την υπόσχεση του Προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ ότι και αυτό θα υλοποιηθεί.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής στον κ. Γιάννη Καραβελάκη ο μουσικός οίκος του οποίου δώρησε και φέτος στην Φιλαρμονική μια τρομπέτα (φωτό), όπως και στον παλιό μαθητή του Νικόλα Σπύρου (ΙΤΑLIAMO) για την σημερινή προσφορά της αίθουσας, των ποτών και των νοστιμιών που τους προσέφερε.

Το φλουρί δόθηκε έπειτα από κλήρωση (μιας και βρέθηκε στα κομμάτια που περίσσεψαν) στην Κορίνα Κραμπουσανού, ενώ ακολούθησε η βράβευση των παιδιών με τις περισσότερες συμμετοχές καθώς και των πρωτοεμφανιζόμενων (πάντως -όπως φαίνεται και στις φωτο- ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η συμμετοχή μικρών παιδιών μιας και φέτος γράφτηκαν στη Φιλαρμονική συνολικά 28 παιδιά).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ