ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Μέγιστη τιμή για την Κω! Απονομή του Αριστείου των Γραμμάτων στον Μ. Χατζηγιακουμή από την Ακαδημία Αθηνών

3
5201
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Πολύ μεγάλη τιμή για μια μεγάλη μορφή των γραμμάτων όχι μόνο για την Κω, αλλά για τη χώρα μας συνολικά. Η ακαδημία Αθηνών στην αποψινή πανηγυρική συνεδρίασή της  απένειμε το Αριστείο των Γραμμάτων στον συμπατριώτη μας σπουδαίο Φιλόλογο & Ερευνητή Μανώλη Χατζηγιακουμή, παρουσία μεγάλου αριθμού επιφανών προσωπικοτήτων.
Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης (ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση στο fb), ο συμπατριώτης μας Ακαδημαϊκός Β. Ράπανος, ο Πρόεδρος του ΔΙΙΚ Α. Παυλίδης, ο ΓΓ του ΔΙΙΚ Ν. Στ. Μανούσης κ.α.
 
Θέμα: Μέγιστη τιμή!!Απονομή του Αριστείου Γραμμάτων από την Ακαδημία Αθηνών στον Κώο Φιλόλογο, Νεοελληνιστή,  μουσικό Ερευνητή και Δάσκαλο, Μανώλη Χατζηγιακουμή στην αποψινή Πανηγυρική συνεδρίαση της Ακαδημίας Αθηνών για την 25η Μαρτίου
Εξέχουσα τιμή για τον εκλεκτό συμπατριώτη μας και για την Κω!!
Θερμά συγχαρητήρια
Νίκος Στ Μανούσης

 

Η ΚΩΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Μεγάλη τιμή για την Κω η σημερινή βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών του Μανόλη Χατζηγιακουμή με το Αριστείο των Γραμμάτων. Ακόμα μεγαλύτερη τιμή για μένα η προσωπική πρόσκληση του Μανόλη.

Φωτογραφία του George Kiritsis.
 Αρχικά πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Ακαδημαϊκού  κ. Άγγελου Δεληβορριά με θέμα: «Ο Ελληνικός Πολιτισμός της προεπαναστατικής περιόδου ως βασικός συντελεστής του αγώνα της ανεξαρτησίας».

Και ακολουθήσε η απονομή του Αριστείου των Γραμμάτων, καθώς και η προκήρυξη του Αριστείου των Ιστορικών και Κοινωνικών Επιστημών από τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών κ. Βασίλειο Χ. Πετράκο
Διαβάστε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του:

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Μανόλη Χατζηγιακουμή

Μανόλης Κ. Χατζηγιακουμής:
«Ο τόπος αυτός έχει μεγάλη ροπή στη μάθηση…»

από τον Σωτήρη Κακίση.

Εξώφυλλο ΒΗΜΑgazino Εσώφυλλο συνέντευξης Μανόλη Χατζηγιακουμή ΒΗΜΑgazino

Μετά από σαράντα και πλέον χρόνια γιγαντιαίας πνευματικής δραστηριότητας, αποφάσισε για πρώτη φορά να μιλήσει δημόσια, να κάνει στο ΒΗΜΑgazino αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο. Ο Μανόλης Κ. Χατζηγιακουμής, ο Φιλόλογος, ο Νεοελληνιστής, ο μουσικός Ερευνητής, ο Δάσκαλος.

Το έργο του εκτείνεται από τον Σολωμό στον Όμηρο, και από τα Μεσαιωνικά Δημώδη Κείμενα ως τα Μουσικά Χειρόγραφα, από την Εκκλησιαστική Μουσική ως την καθημερινή επαφή με τα νέα παιδιά, που τα ετοιμάζει κάθε χρόνο για το Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, ο ίδιος αυτός άνθρωπος έχει αποδυθεί σ’ έναν κολοσιαίο αγώνα ηχογράφησης του συνόλου των εκκλησιαστικών μελών της περιόδου της Τουρκοκρατίας, από τους εν ζωή ακόμη μέγιστους ιεροψάλτες. Είναι έτοιμα εκατόν είκοσι cd (!), από τα οποία ήδη κυκλοφορούν παραπάνω από τα μισά.

Διαβάστε την συνέντευξη εδώ:

http://e-kere.gr/

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατά την πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00, ομιλησε ο Ακαδημαϊκός κ. Άγγελος Δεληβορριάς με θέμα: «Ο Ελληνικός Πολιτισμός της προεπαναστατικής περιόδου ως βασικός συντελεστής του αγώνα της ανεξαρτησίας».
    Ακολουθήσε η απονομή του Αριστείου των Γραμμάτων, καθώς και η προκήρυξη του Αριστείου των Ιστορικών και Κοινωνικών Επιστημών από τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών κ. Βασίλειο Χ. Πετράκο.

  2. Στον Ανθρωπο, Δάσκαλο και Πατέρα πολλών από εμάς είναι μία απλή στιγμή δικαίωσης. Πάντα λιτός και ταπεινός καλλιεργεί την έρημο του πνεύματος που δυστυχώς στις ημέρες μας αυξάνει. Τα συγχαρητήρια λίγα. Ας πλησιάσουμε αυτόν τον άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.