Με πολύ κόσμο από Κω & Τουρκία το γκαλά στον θερινό Ορφέα & η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Ikinci Sans» (Θερμή υποδοχή στον διάσημο ηθοποιό Ozcan Deniz)

14
7319

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος κόσμου από Κω και Τουρκία κατέκλυσε απόψε τον θερινό Ορφέα για το γκαλά λήξης της εβδομάδας Τουρκικού Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κω και στην απέναντι Αλικαρνασσό με στόχο να καθιερωθεί, κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε επίσης στον διάσημο Τούρκο ηθοποιό Ozcan Deniz,  με ανθοδέσμες και λουλούδια, ο οποίος έφτασε στην Κω απόψε για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Ikinci Sans», με πρωταγωνιστή τον ίδιο και συμπρωταγωνίστρια την εξίσου γνωστή ηθοποιό, Nurgul Yesilcay.

Συνολικά,  παρέστησαν  πάνω από 100 άτομα από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων, ηθοποιοί, παραγωγοί, σκηνοθέτες, τηλεοπτικά κανάλια , δημοσιογράφοι από Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως και ο Διευθυντής του Κινηματογραφικού τμήματος του Υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας.

Από τον δήμο Κω παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Δ. Γερασκλής και Η. Σιφάκης, ο Πρ/δρος του ΔΣ Ν. Μυλωνάς, ο ΓΓ του Δήμου Ν. Μανούσης, οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΔ Ν. Νασταχανίδης, Π. Βρακίδης και Δ. Σαράντης, τοπικοί παραγωγοί (οι οποίοι πρόσφεραν τοπικά προϊόντα, από κοινού με την έν. ξενοδόχων που ετοίμασε τον μπουφέ), ο σύλλογος μουσουλμάνων Κω και πολύς κόσμος.

picture_000000008w22Y015zxc023q03c0c939r22002

picture_000000014w22Y015zxc023q03c0c939r22003

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τελικα ο ΟΡΦΕΑΣ εχει αδεια?ή με τις πλατες του ψυχακια δουλευει?κατα τα αλλα τα αλλα καταστήματα κλειστα…

  2. Βρε καρντάσια, δεν βρέθηκε κανένας να μεταφράσει τα λεγόμενα, ομιλίες, παρουσιάσεις, στα Ελληνικά από τα Τουρκικά; Το ακροατήριο δεν ήταν μόνο Τουρκόφωνοι Μουσουλμάνοι Κώες Έλληνες πολίτες. Υπήρξαν και αρκετοί Έλληνες Κώες πολίτες. Μόνο από ευγένεια, με σεβασμό στους οικοδεσπότες, έπρεπε να υπήρχε κάποιος τρόπος να καταλάβουμε και εμείς τι ειπώθηκε, έτσι…………

  3. Το οτι θελουν να κανουν το σπιτι σου εδω στην ΚΩ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ δεν σε ανατριχιαζει?

  4. Ναι ρε φίλε. Πάω εδώ στον τόπο μου να δω μια ταινία στο Σινεμά, οποιαδήποτε ταινία. Γίνονται παρουσιάσεις, φιλοφρονήσεις, ομιλίες σε γλώσσα που δεν καταλαβαίνω. Ο ένας τα λέει Ελληνικά και ο άλλος απαντά Τούρκικα. Το μη Ελληνόφωνο κοινό χειροκροτεί και εγώ δεν σκαμπάζω λέξη. Και για να το τελειώνουμε. Ο οικοδεσπότης έπρεπε να απαιτήσει την παρουσία διερμηνέα και οι φιλοξενούμενοι να ζητήσουν έναν – μία Τουρκόφωνη συμπατριώτησά μας να μεταφράσει. Αυτά ζητά ο πολιτισμός.

  5. Όσο για σένα που πιστεύεις περί =Αμμόχωστο= το αφήνω ασχολίαστο. Να ξέρεις μόνο αν δεν έρχονταν οι Τούρκοι τουρίστες τα τελευταία χρόνια στα νησιά θα πεινάγαμε πολλοί όπως τον έχουμε καταντήσει εμείς οι Ελληνάρες τον τουρισμό με τα ALL INCLUSIVE.

  6. Οσο αφορα το ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ κρατησε το στο πισω μερος του μυαλου σου. καποια στιγμη οταν θα ΖΥΓΙΣΗΣ τα ωφελη ΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΡΗΣ… Ο κατα εσε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ που σου προσφερει ο καλο σου γειτονας δειχνει και το ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ. Οταν καθε φορα στις ανασκαφες τους βγαζουν στο φως αρχαια χιλιετιων στην ΙΩΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ και καμαρωνουν οτι ειναι δικα τους ΚΑΙ ενω στην tv σε βομβαρδιζουν με ΜΟΓΓΟΛΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕς εσυ παραπονεισαι για οτι παραπονεισαι…

  7. Όταν η Κως δεν έχει καταφέρει να αναδείξει το μεγάλο όνομα του Ιπποκράτη καλά κάνουν. Όσο για την Ιωνική γραφή την χρησιμοποιούσαν σαν την αγγλική σήμερα ως την πιο δημοφιλή γλώσσα της εποχής. Και οι Έλληνες και οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με αυτούς που τους κυβερνούσαν και τους κυβερνούν μέχρι σήμερα. Οι Έλληνες περισσότερο γιατί στηρίζονται στον δανεισμό. Καλό λοιπόν θα είναι η καλή γειτονία και η μείωση του εξοπλισμού που μόνο κακό φέρνει στον απλό κόσμο που αυτός θα υποφέρει θυσιάζοντας τα παιδιά του.

  8. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΣ.. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ.. ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΕΛΑΩ ΟΤΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ .. ΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΥΣ ΣΩΣΑΝΕ.. ΔΙΑΒΑΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΙΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΘΕΣ.. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΧΤΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΘΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ?ΑΡΕ ΔΙΕΘΥΝΣΤΟΥΛΗ ..

  9. Μάλλον είσαι άσχετος στα τουριστικά. Ρώτησε Χίο – Μυτιλήνη – Λέρο – Σύμη – Ρόδο και άλλα νησιά να μάθεις για τους Τούρκους τουρίστες και πόσο ξοδεύουν. Ρώτησε επίσης στα ξενοδοχεία της πόλης Κω αν γεμίζουν τα Σαββατοκύριακα, και πόσο ψωνίζουν. Το ύφος σου όμως δείχνει – πιό εθνικιστής πεθαίνεις –

  10. ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΩ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΦΙΛΤΑΤΕ, ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΩ,, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΣΩΣΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΘ ΤΡΩΝΕ ΣΕ 2 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.. ΤΑ Σ/Κ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ? ΠΟΙΟ ΕΝΑ ΔΥΟ ΠΑΛΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΑΝΕ OVERBOOKING..ΤΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ.. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ.. ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΝΩ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ.. ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.. ΑΥΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

  11. Επρεπε να σε ειχα στην ΚΥΠΡΟ το 74. Εκει θα εβλεπες να ριχνουν οι ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ χημικα στα ορυγματα που ηταν οι δικοι μας. Και αφου ειχαντρελαθει τα παιδια μας στον ΕΜΕΤΟ & την ΔΙΑΡΡΟΙΑ επηγαιναν απο πανωτους και τους ΣΚΟΤΩΝΑΝ σαν τα ΚΟΥΝΕΛΙΑ . Αυτοι που λες ειναι οι ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΣΟΥ φιλαρακο μου. Και κλεινω λεγοντας σου …Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..μονο ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ…

  12. αν η ελπίδα του μέλλοντος των νησιών μας και της Κω αφήνεται στα χέρια των Τούρκων. Αλλο καλή γειτονία και άλλο ξεπούλημα και υποτελική στάση απέναντι σἔναν από τους καπηλευτές του πλούτου μας, της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας και του μέλλοντος μας, που το καταστρέφει γιά να το σφετεριστεί την επομένη. Λυπόμαστε βαθύτατα για την κατάντια των ᾽ἀρχόντων᾽ μας, σκύλοι υποτακτικοί δουλοπρεπείς, με την ουρά στα σκέλια,

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ