Mε απολογισμό δράσης o Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Κω έκοψε σήμερα τη Βασιλόπιτά του (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

7
1055
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Mε απολογισμό δράσης και πεπραγμένων από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ξεν. ΑΙΓΑΙΟΝ στην πόλη της Κω η κοπή της βασιλόπιτας του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Κω (ΟΦΑ).

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου (ο οποίος είναι εγγεγραμμένο μέλος του Ομίλου) ο π. Κωνσταντίνος Καματερός.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω/dhras.gr

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλέσατε την εκκλησία να σας ευλογήσει? Πως δε σας ευχήθηκε κανενα ‘πιστεύετε και μην ερευνατε’?

  2. Φίλε μου δεν τα ξέρεις καλά, η φραση αυτή δεν προέρχεται απο κάποια πηγή της ορθοδοξίας, άλλωστε μπορεί εξίσου να ερμηνευθεί ως :πίστευε και μη, ερεύνα δηλαδή είτε πιστεύεις είτε οχι, να έρευνας, να ψάχνεις, η ορθόδοξη πίστη εναντιώνεται στην αποδοχή αρχών και πεποιθησεων χωρις εξεταση. Εσύ πιστεύες πως η εκκλησία ειναι ενας θεσμός που θέλει να καταπνιξει κάθε επιστημονική εξέλιξη και δεν μπήκες στο κόπο να γκουγκλαρεις έστω και να ερευνήσεις τη προέλευση του ρητου που αναφέρεις…..

  3. Αξιαγαπητε χριστιανέ συνάδελφε-επιστήμονα, απο που να αρχίσω; (1/2)

    σε ποιο σημείο αναφέρομαι οτι προκειται για χριστιανική φράση και σε ποιο σημείο εχω βαλει κόμμα; Η ερώτησή μου ηταν ξεκαθαρη. Ολα αυτα τα χριστιανικά σαιτ που προσπαθούν να μας πείσουν οτι για ενα σημείο στίξης η εκκλησία ειναι με το μερος της επιστήμης, ας ‘γκουγκλάρουν’ να δουν τον διαχρονικό πόλεμο της εκκλησίας προς επιστήμονες, και την επιστήμη γενικότερα, απο την δημιουργία του χριστιανισμού μεχρι σημερα (βασανισμοί, εκτελέσεις, καταστροφές βιβλιοθηκών, μεχρι και την καταστροφή του Παρθενώνα – αποδεδειγμένο απο την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, και αναφέρεται στο μουσείο Ακρόπολης. Οπως αποδεδειγμένος ειναι και ο μύθος του κρυφού σχολείου. Κλπ κλπ κλπ). Δηλ η ορθόδοξη πίστη με τι κριτήρια και σε ποιον βαθμό εξετασης δέχεται τα αποτέλεσματα έρευνας; Τα επαληθεύει με κάποιον τροπο; Εχει αντιστοιχα ερευνητικά κέντρα για νταμπλ τσεκινγκ;

  4. Αξιαγαπητε χριστιανέ συνάδελφε-επιστήμονα, απο που να αρχίσω; (2/2)

    Η μόνη χριστιανική εξέταση παντως που ξέρω ειναι η Ιερά. Ειπώθηκε επισης και στο βιντεο η φράση ‘το μεγαλείο της δημιουργιας’, οποτε η δίκη μου απορια, αν σας ευχήθηκε ο παπας, ηταν απόλυτα εύστοχη και δικαιολογημένη. Αντίστοιχα, για παράδειγμα, θα ηταν περίεργο αν είχατε καλέσει εναν αστρολόγο. Παντως, δεν ξέρω για τηλεσκόπια, αλλα για κριέσιονιστ μουσείο θα συνεισφέρω, να διαφωτιστούμε επιτέλους ολοι εμεις οι επιπόλαιοι που δεν γκουγκλαρουμε.

  5. ‘’Δεν υπαρχει παράδεισος ή μεταθανάτια ζωή για χαλασμένους υπολογιστές (σ.σ το ανθρώπινο μυαλο). Αυτα ειναι παραμύθια για ανθρώπους που φοβούνται το σκοταδι’’.

    • Είναι απλά μια ατάκα , δεν μπορούσε να ξέρει αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή ή όχι , στο κάτω κάτω και για αλλα θέματα είχε διατυπώσει απόψεις και όταν εκ των υστέρων είχαν διαπιστωθεί λανθασμένες ο Χόκινγκ είχε το θάρρος να παραδεχτεί τα λάθη του σε αντίθεση με αλλους σε αυτή τη συζήτηση …..

      • παραδέχεστε ότι δεν είστε σίγουρος/η (και δεν μπορείτε να είστε σίγουρος/η άλλωστε) για την ύπαρξη παραδείσου, μεταθανάτιας ζωής, θεού κλπ. Οπότε, λογικά και επαγωγικά, ασπάζεστε τις θεωρίες του αγνωστικισμού και όχι του Χριστιανισμου. Και εγώ τις ίδιες ανησυχίες έχω αλλά, το παραδέχομαι, χωρίς να είμαι τόσο θαρραλέος όσο εσείς. Αναρωτιέμαι όμως, αν διάβαζε αυτά τα σχόλια των χριστιανών επιστημόνων εδώ μέσα, ο Γαλιλαίος θα γύριζε γύρω από τον εαυτό του ή γύρω από τον ήλιο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ