Μάινα Gastro bar: Η άλλη πρόταση στην ποιοτική Εστίαση

0
2291

Σχεδόν στην καρδιά του καλοκαιριού η Κω, «υποδέχεται» το νέο της Γαστρονομικό Σαλόνι στην νέα υπερπολυτελή ξενοδοχειακή πτέρυγα της εταιρίας ΜΕΝΤΙΤΟΥΡΣ. (CARAVIA HOTEL).

Μέσα σε ένα πραγματικά φανταστικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των κτιρίων με την απόλυτη συμμετρία ο επισκέπτης χωρίς να το θέλει ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς όπου οι συνδυασμοί των χρωμάτων παίζουν με την φωτεινότητα της φύσης, του νερού και το γαλανό του Κωακού ουρανού.

Η πέτρα αρμονικά δεμένη με το ξύλο και το πράσινο των λουλουδιών, αγκαλιάζει τα κτίρια με θαλπωρή δίνοντας έντονα την αίσθηση πως τούτος εδώ ο χώρος είναι διαφορετικός, ξεχωριστός, αλλιώτικος.

Ο νέος χώρος του Caravia είναι εικόνες και τις εικόνες δεν μπορείς να τις περιγράψεις με λέξεις, γιατί τότε χάνουν την αξία τους. Πρέπει να τις δεις, να τις βιώσεις, να ταυτιστείς μαζί τους και να τις κάνεις κτήμα σου για να μπορέσεις τελικά να αντιληφθείς αυτό που ζεις.

Το νέο αυτό απόκτημα του ξενοδοχείου δεν είναι μια ακόμη επένδυση – επέκταση, ή μια ακόμη προέκταση μιας τουριστικής επιχείρησης για οικονομικούς λόγους. Είναι συνέχεια μιας φιλοσοφίας του μακαριστού Σωκράτη που χρόνια καλλιεργούσε πάνω στον ανθρώπινο παράγοντα, γιατί πίστευε σε αυτόν, και αυτός ο ανθρώπινος παράγοντας, είναι που καλά κρατεί και υλοποιεί το όραμά του.

Τούτο είναι το διαφορετικό και το σημαντικότερο όλων, γιατί ο επισκέπτης μπαίνοντας στο συγκρότημα αντιλαμβάνεται το πνεύμα της διαφορετικότητας, της φιλοξενίας, της ευγένειας, του κλίματος.

Η νέα αυτή μονάδα είναι ανοιχτή σε όλους τους Κώους κατοίκους προσφέροντάς τους την δυνατότητα να βιώσουν κάτι διαφορετικό σε ό,τι αφορά την διαμονή τους στις ημέρες των αργιών. Μια διαμονή στο νησί τους που στους πολύ ταξιδεμένους, θα θυμίζει Ταϊλάνδη, ή κάποιο παρόμοιο προορισμό.

Στο εστιατόριο της νέας μονάδας, μπορεί κανείς να γευτεί την οινογαστρονομία του νησιού, γιατί όπως ανέφερα πριν, όλη αυτή η επένδυση έχει την δική της φιλοσοφία. Μέρος αυτής της φιλοσοφίας είναι και η χρήση των τοπικών προϊόντων τόσο του πρωτογενούς τομέα όσο και του τομέα της μεταποίησης. Έτσι λοιπόν σχεδόν όλο το κομμάτι του επισιτισμού είναι κώτικο. Από το λάδι, το κρασί, τα λαχανικά, το κρέας και το ψάρι, όλα από τοπικούς παραγωγούς δίνοντας έτσι το στίγμα της συμμετοχής της επιχείρησης στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Το εστιατόριο, αλλά και η κουζίνα της μονάδας έχουν άρτια καταρτισμένο προσωπικό έτοιμο να διαχειριστεί κάθε απαίτηση του πελάτη, πολλές φορές και πέρα από τα «όρια». Μια καινοτομία θα έλεγα για απαιτητικούς πελάτες που όμως κάνει την διαφορά και προάγει τις υπηρεσίες του επισιτισμού. Γιατί οι υπηρεσίες του επισιτισμού είναι πραγματικά κάτι εντελώς διαφορετικό. Μέσα από το φαγητό ο επισκέπτης – πελάτης παίρνει εικόνες, παίρνει γαστρονομικές εμπειρίες και κυρίως, το σπουδαιότερο, η γαστρονομική αλυσίδα κάθε τόπου είναι μια βαριά κληρονομιά για τους κατοίκους του. Γιατί το φαγητό είναι ιστορία, είναι πολιτισμός, είναι παράδοση, είναι αισθητική. Αυτήν την παράδοση και αισθητική προσπαθεί η εταιρία να διασώσει και να προάγει.

Καιρός είναι λοιπόν να βιώσουμε μια διαφορετική εμπειρία σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο με κάτι ξεχωριστό και να διαπιστώσουμε, ότι και στην Κω υπάρχουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και υπηρεσίες που θα «ζήλευαν» πολλές χώρες. Πιστεύω ακράδαντα πως ο πληθυσμός του νησιού είναι έτοιμος να ζήσει τέτοιας μορφής εμπειρίες και να καταλάβει πως το νησί του είναι κάτι ξεχωριστό μέσα στην «πολυνησία» του Αιγαίου.

Μιχάλης Ποταμούσης

Executive Chef – Ferreter
Food Business Consultant

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ