ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία εμφιάλωσης | 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑΡΙΑΝΟ – 20 χρόνια Αγάπης για το καλό κρασί

0
3049
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑΡΙΑΝΟ, 20 συνεχή χρόνια αγάπης για την αμπελουργία και το ποιοτικά καλό αγνό κρασί, από τον Νίκο Μωρέ και την οικογένειά του. Φέτος επέλεξε να ξεκινήσει την εμφιάλωση της περσινής εσοδείας ανήμερα του Αγ. Παντελεήμονα αντί για της Αγίας Μαρίνας, πάντα με νέα παιδιά με σπουδές στο αντικείμενο (όπως ο Αποστόλης και η συνάδελφός του) και άλλα που ακολουθούν την παράδοση.

«Πρώτη μας μέριμνα είναι να συλλέξουμε μια υγιή πρώτη ύλη, στον τρύγο που φέτος υπολογίζεται να ξεκινήσει τέλη Αυγούστου», μας τονίζει ο Νίκος Μωρές.

«Μετά το διαχωρισμό της ρόγας από το κοτσάνι ακολουθεί μια σχετικά μακριά εκχύλιση και η ζύμωση που ακολουθεί με αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο, γίνεται αυστηρά με τις αυτόχθονες ζύμες και σε καμία περίπτωση δε χρησιμοποιούμε έτοιμες.

Το κρασί ζυμώνεται και ωριμάζει πάνω στις οινολάσπες του σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225 lt και μας δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Μετά από 10μηνη παραμονή τους στις κλιματιζόμενες αίθουσες του οινοποιείου μας είμαστε έτοιμοι να γευτούμε ένα καθαρόαιμο Cabernet Sauvignon με πυκνό ρουμπινί χρώμα, έντονο άρωμα, βελούδινο στρογγυλό στόμα με τανίνες καλής ποιότητας.

Πάντα εμφιαλώνουμε χωρίς φιλτράρισμα για να κρατήσουμε τα οργανοληπτικά συστατικά του.
Αυτό είναι το Μεσαριανό μας που η παράδοση θέλει να συνεχίζεται από τον πατέρα στο γιο.

Επίσης θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι το κρασί μας έχει πάρει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς και έχει λάβει αρκετές διακρίσεις, καθώς το μεγάλο χρυσό σε διαγωνισμό βιολογικού κρασιού. Επίσης, στους αυστηρούς ελέγχους από την BIO HELLAS στον έλεγχο για θειώδη με 9mm ανά λίτρο όπου είναι επιτρεπτό για κρασιά BIO το ΜΕΣΑΡΙΑΝΟ έχει 6.9 και κατατάχθηκε ως το πιο αγνό κρασί Πανελλαδικά.

Πίνοντας το θα γευθείτε αλμύρα, ήλιο, κόπο και μεράκι από ανθρώπους που λατρεύουν τη μάνα γη»·

Η διαδικασία της εμφιάλωσης είναι αρκετά πολύπλοκη και πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες έτσι ώστε το τελικό προϊόν, μόλις εμφιαλωθεί, να είναι υγιές και εξελίξιμο ποιοτικά και να αντέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ