ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κω: Δε θα χαρίσουμε την Κυριακή αργία στους εκμεταλλευτές μας!

0
101

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

Μαζί με την Μεγαλοβδομάδα αυτήν την Κυριακή 21/4 ξεκινά για τους εργαζόμενους τόσο στον τουρισμό, όσο και στους υπόλοιπους κλάδους, ένα γεμάτο εξάμηνο με ανοιχτά μαγαζιά και επιχειρήσεις τόσο καθημερινά, όσο και όλες τις Κυριακές του μήνα.

Σε αυτό το ζοφερό 6μηνο φαίνεται ξεκάθαρα το μονοπάτι της προόδου και της ανάπτυξης «έξω από τα μνημόνια» που διατρανώνει η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους. Δηλαδή, δουλειά ήλιο-με-ήλιο 7 μέρες την εβδομάδα, μισθοί πείνας κάτω από τις ανάγκες μας, ευελιξία με ατομικές συμβάσεις χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, εντατικοποίηση της εργασίας στις μεγάλες επιχειρήσεις με σακατεμένους εργάτες, πολλαπλασιασμό επαγγελματικών ασθενειών και τσάκισμα του ελεύθερου χρόνου.

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουν πείρα για το περιεχόμενο της «προόδου», της «δίκαιης ανάπτυξης», ποιους ωφελεί. Είναι ανάγκη και καθήκον να ορθώσουμε πιο αποφασιστικά το ανάστημα μας. Να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμα μας στην προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή, τον ελεύθερο χρόνο. Πιο αποφασιστικά να δοθεί συνέχεια στη μάχη για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Σε αυτήν την μάχη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο πλευρό του σωματείου τους και του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ! Να ενισχύσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και να ξεπετάξουν μια και καλή από πάνω τους τις «βδέλλες» του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων!

Δε θα χαρίσουμε την Κυριακή αργία στους εκμεταλλευτές μας!

Όλοι στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ την Τετάρτη 1η Μάη, στις 10:30πμ, στην πλατεία Ελευθερίας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ