Κάλεσμα ΕΚ- Σωματείων για ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ – Παρουσία του Τούρκου συνδικαλιστή Alican Kayhan

3
1010

Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση,

πολέμους, προσφυγιά

Το Εργατικό Κέντρο υλοποιώντας τον σχεδιασμό που αποφάσισε για την Πρωτομαγιά, οργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Προέδρου του Συνδικάτου Κτιριακών Υπηρεσιών Konut-İş Sendikası της Τουρκίας .

Σάββατο 29 Απρίλη

Στη Κω 10:30 Κοινή Συνέντευξη Τύπου με το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδεκανήσου

Απόγευμα περιοδεία στη Κάλυμνο και συναντήσεις με τα τοπικά Συνδικάτα

Συμμετοχή σε Εκδήλωση για 1η Μάη από το Σωματείο Οικοδόμων Καλύμνου και το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου

Κυριακή 30 Απρίλη

19:00 Πολιτιστική εκδήλωση του ΕΚ Β. Συγκ/τος Δωδ/σου στη Κω για 1η Μάη

Δευτέρα 1η Μάη

Συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση του ΕΚ Β. Συγκ/τος Δωδεκανήσου, Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας της Κω.

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου

Πλ. Ελευθερίας στις 10:30 π.μ.

Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Απεργούμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας την Δευτέρα στις 10:30 π.μ.

Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής.

Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Οι Ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα και οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τιμούμε την πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώνεις των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Να απαιτήσουμε

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!

Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!»

Το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει πολιτιστική εκδήλωση στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων την Κυριακή 30/4 στις 7μ.μ. με προβολή υλικού για την 1η Μάη και εργατικό τραγούδι.

Να είμαστε όλοι εκεί!

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2017/04/προσκλ_1ηΜαη_colour.pdf»]

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ 22420-22394

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

1Η ΜΑΗ 10:30π.μ.

ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η τουριστική περίοδος ξεκινάει και ξέρουμε από τώρα τι μας περιμένει.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συνεχίζονται οι μισθοί πείνας, η απλήρωτη υπερωρία ,η αντικατάσταση εργαζομένων με “μισθούς” των 300 €, χωρίς ρεπό καλύπτοντας ουσιαστικά τις ανάγκες της εργοδοσίας.

Με την πλειοψηφία των ξενοδόχων να μην τηρεί την κλαδική σύμβαση και με τις ευλογίες και αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά από 1-2-3 μνημόνια να επικρατεί στους χώρους δουλειάς το απόλυτο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Κάπως έτσι οι μεγαλοξενοδόχοι θησαυρίζουν!! Πατώντας πάνω στη δικιά μας δουλειά που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο φτηνή.

Η αύξηση των τουριστών και για το 2017,σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μεταφραστεί σε αύξηση των δικών μας εισοδημάτων ή στην καλυτέρευση των συνθηκών δουλειάς. Το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί γιατί είναι νόμος όσο εμείς χάνουμε… τόσο κερδισμένοι θα βγαίνουν οι μεγαλοξενοδόχοι και επιχειρήσεις στον τουρισμό.

Τα δικαιώματα που σήμερα ξηλώνονται δεν μας χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με αγώνες πολύχρονους, επίμονους, στοχευμένους.

Η Πρωτομαγιά είναι τέτοιο φωτεινό παράδειγμα.

Τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση στην 2η αξιολόγηση μαζί με ΔΝΤ , Ε.Ε και μεγαλοεργοδοσία πρέπει να βρουν ένα κύμα αντίστασης και αντεπίθεσης από τους εργαζόμενους.

Οι εξελίξεις στην περιοχή μας σε ότι αφορά το σουλάτσο που κάνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο όσο και οι τούρκικες προκλήσεις δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.

Στην γύρω περιοχή από το Βορρά μέχρι το Νότο έχουν μαζευτεί λύκοι που ζητάνε νέο αίμα των λαών για να χορτάσουν την πείνα τους, σε πετρέλαιο, αέριο, δρόμους μεταφοράς και ενέργειας.

Η προσφυγιά οι πόλεμοι έχουν την αιτία τους, είναι το σύστημα αυτό που με σκοπό το κέρδος σκοτώνει, δολοφονεί, ξεσπιτώνει ανθρώπους.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μπουχτίσαμε από ανάπτυξη και ξέφωτα..

Οι δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές, τα εμπόδια περισσότερα, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το δρόμο του αγώνα για να καλυφτούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Η καμαριέρα, η καθαρίστρια, ο μάγειρας, ο σερβιτόρος, ο υπάλληλος υποδοχής, όλοι οι συνάδελφοι στα επισιτιστικά μαγαζιά και στα ξενοδοχεία αποτελούμε δύναμη αντίστασης και ανατροπής, όταν συλλογικά και μαζικά σταθούμε απέναντι από τα αφεντικά.

Η απεργία στην 1η Μάη ας προσπαθήσουμε να αποτελέσει μια πρώτη απάντηση σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν.

Διεκδικούμε με βάση τις ανάγκες μας:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ίση αμοιβή, για ίση εργασία. Καμιά διάκριση με βάση το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, την εθνικότητα.

  • 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο με μισθούς που να ανταποκρίνονται στο σημερινό επίπεδο διαβίωσης με βάση τις δυνατότητες από την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

  • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν από την κρίση.

  • Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς, τα δουλεμπορικά, η ενοικιαζόμενη εργασία.

  • Η πρακτική των σπουδαστών των σχολών του κλάδου να αμείβεται σύμφωνα με τη ΣΣΕ και να είναι εργασία 6ωρη, 5θημερη 30ωρη.

  • Να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απλήρωτη κι ανασφάλιστη δουλειά.

  • Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν.

  • Φτηνές και ποιοτικές διακοπές και αναψυχή για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό.

  • Μέτρα που να διασφαλίζουν την πρόληψη, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.

Η πάλη για τα δικαιώματα μας είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο γι’ αυτό και απαιτούμε:

  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

  • Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 27/4 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 18:30

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/04 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/05 ΣΤΙΣ 10:30 ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση Σωματείου ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Κω για Πρωτομαγιά

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες,

Η απεργία την 1η Μάη μας βρίσκει αντιμέτωπους με ένα 4ο μνημόνιο που έχει συμφωνήσει ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα αστικά κόμματα με το οποίο κόβουν και άλλο τους μισθούς και τα μεροκάματα, νέα φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Στον κλάδο μας η μερική απασχόληση επικρατεί και παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση της χάρη στο αντεργατικό οικοδόμημα της Κυβέρνησης, η Κυριακή αργία είναι για αρκετούς εργαζόμενους παρελθόν, η απληρωσιά φέρνει και άλλο άγχος στα ήδη επιβαρυμένα λαϊκά νοικοκυριά, ωράρια δεν τηρούνται με απλήρωτες υπερωρίες. Ματώνουμε στο βωμό της ανάπτυξης των μονοπωλίων.

Τη ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αερόδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Οργανώνουμε την πάλη για όλα τα δικαιώματά μας, διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των οικογενειών μας, κάτι που μπορεί να γίνει με βάση τις δυνατότητες που έχει δημιουργήσει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνικής, αλλά το εμποδίζει η εργοδοσία με την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, το κυνήγι ολοένα και μεγαλύτερων κερδών, μαζί με την ΕΕ, τις κυβερνήσεις τους.

Γι’ αυτό παλεύουμε για:

  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες για δράση έξω από τα σύνορα, διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράκτηκε από τους εργαζόμενους του Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες μέχρι και τις μέρες μας. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά.

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Για την Εργατική Τάξη η μέρα της Πρωτομαγιάς έχει ισχυρούς συμβολισμούς και αποτελεί αξεπέραστη παρακαταθήκη στον αγώνα της ενάντια στους εκμεταλλευτές της.

Με τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με τα καινούργια αντιλαϊκά μέτρα να έχουν αποφασιστεί και την όξυνση των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή ,η φετινή Πρωτομαγιά είναι διαφορετική από τις άλλες. Από την μια εκατοντάδες άνθρωποι πεινούν γιατί είναι άνεργοι, χιλιάδες δουλεύουν με ψίχουλα και από την άλλη άμαχοι και παιδιά είναι τα νέα θύματα της ίδιας πολιτικής. Της πολιτικής που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

  • στην Κω , πλατεία Ελευθερίας στις 10.30΄ π.μ.
  • στην Κάλυμνο , πλατεία του πνευματικού  κέντρου στις  11 π.μ.
  • στην Πάτμο, πλατεία Σκάλας Πάτμου στις 10π.μ.

 και έκθεση φωτογραφίας

1 Μαΐου 2017

 

Ένωση Ιατρών Κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου

-ΕΙΘΕΛ-

 

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩ
ΜΕΛΟΣΟΓΕ.
Κάλεσμα για την εργατική Πρωτομαγιά 2017

Εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σας καλεί να δώσουμε όλες το αγωνιστικό μας «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Τα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς με τη μαζικότητά τους
να σπάσουν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση
Η φετινή Πρωτομαγιά να μας βρει όλες στο δρόμο του αγώνα

Να μη συμβιβαστούμε με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, με τα προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία μας, με τη μερική απασχόληση που σημαίνει μισό μισθό και μισή ζωή, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Δε δεχόμαστε η μητρότητα να θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία και να ρίχνουν αποκλειστικά στις πλάτες μας την ευθύνη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ. Δε δεχόμαστε οι ανάγκες οι δικές μας και των παιδιών μας να γίνονται ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που φουσκώνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτές είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων που υπηρετούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, όλα τα αστικά κόμματα. Για τα δικά τους τα συμφέροντα κάνουν «διαπραγματεύσεις». Θέλουν την οικονομική ανάκαμψη που σημαίνει ανάκαμψη της κερδοφορίας τους σε βάρος της ζωής των εργαζομένων.
Γιατί όμως σήμερα με τέτοια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας οι όροι ζωής και εργασίας να χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται; Γιατί όλη η κοινωνική ζωή, η εργασία, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια οργανώνονται με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση. Θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει

131 χρόνια μετά τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας για να διεκδικήσουμε μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κόβει μισθούς και συντάξεις και φορτώνει στις πλάτες μας νέους δυσβάσταχτους φόρους, θυσιάζοντας κάθε δικαίωμά μας στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων δεν διστάζει να διαθέτει πολλά δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς δίνοντας στην Ελλάδα την πρωτιά ανάμεσα στις ΝΑΤΟϊκές χώρες της Ευρώπης! Ολοένα και πιο βαθιά μπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επεκτείνει για 5 χρόνια την παραμονή των αμερικάνικων βάσεων στη Σούδα, εγκαθιδρύει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές. Δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών παίζοντας στο παιχνίδι της μοιρασιάς για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
Η σπίθα που ανάβει τη φωτιά του πολέμου είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, η δίψα τους για περισσότερα κέρδη .
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ξεριζωμένους, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Απαιτούμε:
o Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ
o Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
o Αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους και προσφυγιά
Ολες στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας
Την 1η Μάη στις 1030 το πρωί

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2017/04/αφισα_κως_colour-1.pdf» title=»αφισα_κως_colour (1)»]

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΤΟΥ ΣΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ… ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ!

    Την παρακάτω είδηση την αφιερώνω εξαιρετικά (και εγκαίρως, για να μη λένε μετά ότι δεν ήξεραν, αιφνιδιάστηκαν, κ.λπ.) στα κουκούδια και λοιπούς… αντιιμπεριαλιστές, της «εξωκοινοβουλευτικής» αριστεράς.
    Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαΐου θα επισκεφτεί την Χίο ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, προφανώς για να επιθεωρήσει τα hotspots και το πρόγραμμα ισλαμοποίησης της Ελλάδος για λογαριασμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων –της οποίας τυγχάνει εκπρόσωπος- και να εκφράσει την «αλληλεγγύη» του στα «προσφυγάκια».
    Εδώ σας θέλω κομμούνια! Θα τολμήσετε να κάνετε συγκεντρώσεις και πορείες με σύνθημα «Yankees go home» ή θα την κάνετε… γαργάρα την επίσκεψη, όπως έκαναν γαργάρα τα συντρόφια της Λέσβου τόσες και τόσες επισκέψεις Ευρωπαίων και Αμερικανών παραγόντων του διεθνούς συστήματος εξουσίας (και του εν Αθήναις πρεσβευτή…), για τα αγαπημένα τους «προσφυγάκια», γιατί ήταν… ιερός ο σκοπός;
    Έλα να σας δούμε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ