ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ο Φανός του κυρίου Αλέκου στην αναπλασμένη Πιάτσα Ροτόντα

13
4145

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το έθιμο του Φανού αναβίωσε απόψε και σε διάφορες γειτονιές της πόλης και του νησιού συνολικά.

Η φωτιά όμως στη μέση του κύκλου στην αναπλασμένη πλατεία στην Πιάτσα Ροτόντα τράβηξε τα βλέμματα πολλών οδηγών και περαστικών.

Φίλος αναγνώστης μάλιστα, ο οποίος έστειλε και τις φωτογραφίες, δίνει τα συγχαρητήρια του στον κύριο Αλέκο για την πρωτοβουλία του αυτή να τιμήσει δεόντως το έθιμο, προσθέτοντας  ξεχωριστό χρώμα και ατμόσφαιρα στην γειτονιά.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …στα παιδικά μας χρόνια το έθιμο του Φανού το είχαμε τιμήσει ‘δεόντως’…!!!
    Θυμάμαι την τελευταία φορά το 1983 (στην τωρινή παιδική χαρά της Θεόφραστου, πίσω από το Όσκαρ) εκείνο το Φανό!! Μιλάμε θα μου μείνει αξέχαστος εκείνος ο Φανός…ήταν από τους μεγαλύτερους (τότε) που κάναμε στη γειτονιά!! Αν γινόταν στις σημερινές μας μέρες αυτό, οι γείτονες θα είχαν καλέσει την πυροσβεστική!!! Ωραία χρόνια, άλλες εποχές…

    • Θυμάμαι και εγω παρά πολυ καλα τους φανους της Θεόφραστου , βεβαια πολυ πιο παλιά απο την δεκαετία των 80s. Ή περιοχή ήταν ακομη χωματόδρομος, με τους καλαμνιονες πίσω μας και τα άλογα που πεταλωνε ο κ. Σαμης. Χαίρομαι παρά πολυ που υπάρχουν ακομη λίγοι που αναβιώνουν τα έθιμα μας. Μπραβο θείε Αλέκο!!

    • …πιστεύω να μην το είπες στα σοβαρά;
      Δηλαδή για να τηρήσει κανείς το έθιμο (του Φανού) καίγοντας ένα ή δύο στεφάνια (έστω και σε πλατεία),χρειάζεται από κάπου να πάρει άδεια;
      Δεν ξέρω αλλά κάπως υπερβολικό μου ακούγεται!!
      …βρε λέτε ο κυρ Αλέκος να συνδέεται με την οργάνωση «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» 😉

  2. Η τρυπα στο κεντρο της πλατειας που θα γινοταν συντριβανι, αλλα δεν εγινε, μετα θα φυτευοταν αλλα δεν φυτευτηκε… αυτη ειναι η αναπλαση? Μας δουλευετε?

  3. Θυμάμαι και εγώ τους φανούς της Θεοφράστου, όταν ήταν Ακόμη χωματόδρομος εκεί που είναι τώρα η παιδική χαρά , Οι καλαμιώνες πίσω μας, και τα άλογα που πετάλωνε ο κύριος Σάμης. Μπράβο στους λίγους που έχουν μείνει και αναβιώνουν τα παλιά έθιμα. Να ‘σαι καλά θείο Αλέκο Και του χρόνου !!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ