Ο Δήμος Κω παρουσιάζει την πρότασή του για το νέο λιμάνι (Προβλήτα-νέα μαρίνα-κρηπίδωμα-επέκταση χερσαίου χώρου-κτίριο επιβατών)

16
2337

ΘΕΜΑ : “Ο Δήμος Κω παρουσιάζει την πρότασή του για το νέο λιμάνι.”

Ήρθε η ώρα ο Δήμος Κω να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρότασή που διαμόρφωσε για τον επανασχεδιασμό των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η πρόταση αφορά στην ολική ανατροπή της εικόνας αλλά και των υποδομών του λιμανιού, έτσι όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Περιλαμβάνει την κατασκευή νέου προβλήτα, νέας μαρίνας, νέου κρηπιδώματος, επέκταση του χερσαίου χώρου και κτίρια επιβατών.

Επεκτείνεται και στον τομέα της δημιουργίας νέων κυκλοφοριακών κόμβων για την εύρυθμη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων και της πόλης αλλά και για τη διευκόλυνση της πρόσβασης.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Γερασκλής και ο Αντιπρόεδρος του Λ.Τ κ. Γ. Κοκκαλάκης θα παρουσιάσουν την πρόταση για τον επανασχεδιασμό των λιμενικών εγκαταστάσεων σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα ακολουθήσει την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 11 π.μ η ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων από το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Κω θα συγκαλέσει την Επιτροπή Διαβούλευσης με διευρυμένη συμμετοχή φορέων και πολιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να γίνει η παρουσίαση της πρότασης και να έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν όλοι.

Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν είναι ότι μας δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να αλλάξουμε την εικόνα της Κω.

Η ολοκληρωμένη πρόταση που θα παρουσιαστεί δεν είναι πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Είναι η πρόταση της τοπικής κοινωνίας, μια πρόταση που θα ενώσει και θα εκφράσει όλη την Κω.

Έχει σημείο αναφοράς το μέλλον και την προοπτική του νησιού.

Η προσπάθεια αυτή είναι πέρα και πάνω από παρατάξεις και κόμματα. Απαιτεί ενότητα, συγκροτημένη διεκδίκηση και σοβαρότητα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ : ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ- Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ/video


Μπορεί η στάση του υπουργείου υποδομών να ήταν αρνητική ως προς την πρόταση του δήμου της Κω για την ανάπτυξη και δημιουργία νέων λιμενικών εγκαταστάσεων που να εξυπηρετούν και τον θαλάσσιο τουρισμό, και σε αντίθεση με τις δηλώσεις αρχικά μετά τον σεισμό και κυβερνητικών παραγόντων που έκαναν λόγο για μια ευκαιρία να αναπτύξουμε τις λιμενικές υποδομές , αλλά όπως διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος κ. Γερασκλής ο δήμος δεν θα υποχωρήσει , θέτοντας σε διαβούλευση αυτήν την πρόταση και συνεχίζοντας την διεκδίκηση για την  αποδοχή της πρότασης, η οποία σημειωτέων δεν είναι υπερβολική σε κόστος καθώς αναφέρετε σε 29 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της αποκατάστασης της ζημιάς που  προκάλεσε ο σεισμός στο σύνολο του λιμανιού, ο κ. Γερασκλής δηλώνει ότι η μόνη εκκρεμότητα που εξακολουθεί να υπάρχει στον σχεδιασμό του υπουργείου υποδομών είναι το κτήριο επιβατών το οποίο έχει κριθεί κατεδαφιστέο.

πηγή: dhras.gr

16 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΓΚΕ-ΓΚΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

  • Μην ανησυχείτε, τις μελέτες έχει επιμεληθεί ιδικός σε στήσιμο παραγκών κάθε είδους και ανάγκης...

   Μια βόλτα στην ΔΕΗ με τις παράγκες να στήνονται όπου λάχει και σύμφωνα με τις υποδείξεις του …. από τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ του Αγίου Βασίλη, θα σας πείσει για μια αισθητικά και λειτουργικά άψογη πρόταση που θα παρουσιάσει το λιμενικό ταμείο… Αλημένουν οι πολίτες το προεκλογικό όνειρο θερινής νυκτός…

  • Πρόταση για νέο προβλήτα, νέα Μαρίνα, νέο κρηπίδωμα, νέα κτήρια και κόμβους... ΤΑ ΠΕΡΆΣΑΤΕ ΑΠΌ ΈΓΚΡΙΣΉ ΚΊΤΣΗ;;;

   Προτάσεις τώρα, μελέτες λίγο πριν τις εκλογές με αναθέσεις σε γνωστούς συνεργάτες και μετά σε βαθύ συρτάρι με μπόλικη ναφθαλίνη…. Εργολάβος και έναρξη κάποιου τμήματος των προτεινόμενων εργων το 2030 και βάλε… μόλις βγούμε από την κρίση.

   • Το λιμάνι της Καρδάμαινας και της Κεφάλου που τόσες φορές τα έχεις εξαγγείλει Κυρίτση πάλι τα ξέχασες;;;;;

    Μέχρι πότε θα στέλνεις το κυπελλάκι με το τζιπ να παπαρολογεί και να κοροϊδεύετε τους χωριάτες;;;;; Εκλογές έρχονται και θα φας ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΛΙΣΕΙΣ….

 1. Κύριε Δήμαρχε,
  Η περιφέρεια διαθέτει απο το ΕΣΠΑ 14.000.000 ευρώ για κατασκευή μόλου και χερσαίων εγκαταστάσεων.Με την Α.Π :718/09.03.2011 και επαναληπτικά με την Α.Π:4578/16.12.2011 η περιφέρεια ζήτησε απο τον δήμο την υποβολή προτάσεων για ένταξη των παραπάνω έργων στο ΕΣΠΑ.Το πρόγραμμα κλείνει 31/12/2012.Υποβλήθηκε τεκμηριωμένη πρόταση απο τον δήμο μας στην περιφέρεια για την κατασκευή μόλου ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να δεσμευτούν τα χρήμαματα;Αν δεν υποβλήθηκε πρόταση απο τον δήμο, έχετε την πρόθεση να υποβάλετε έγκαιρα;
  Είναι δυνατόν εδώ και 30 χρόνια ο δήμος μας να μην έχει μελέτες για μόλο;Τα διαθέσιμα τώρα απο το ΕΣΠΑ είναι 6.700.000ευρώ.Γιατί δεν ενεργεί ο Δήμος να τα ζητήσει για την κατασκευή του μόλου;Καλές οι επικοινωνιακές συνεστιάσεις αλλά χρειάζονται έργα και πράξεις.
  Προεκλογικά στο πρόγραμμά σας είχατε σαν πρώτο στόχο την κατασκευή μόλου για κρουαζιερόπλοια.Πέρασε ένας χρόνος αναξιοποίητος στο θέμα αυτό.

  • ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ.ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΩΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ.

 2. Στο Βodrum έγινε το 2009 εντός 6 μηνών μόλος 200 μέτρων και καινούργιες λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής-αναχώρησης-σύγχρονες τουαλέτες.Η Ρόδος το 2010 είχε 750 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων όλο το χρόνο με 850.000 επισκέπτες και το 2012 εκτιμάται ότι θα έχει 1.000 αφίξεις με 1.100.000 επισκέπτες. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος και το ώφελος της τοπικής οικονομίας του νησιού μας;Θετική η ενέργεια του κυρίου Φάκκου να ενημερώσει τους δημότες με την παρουσίαση απο τον λιμενολόγο κύριο Αζοράκο για την πρόθεση κατασκευής του μόλου.Η κριτική μου είναι καλοπροαίρετη και αποσκοπεί στην ενεργοποίηση τού δήμου μας ώστε να εντάξει έργα στο ΕΣΠΑ-ευρωπαικά προγράμματα-εθνικούς πόρους-ανάθεση σε ιδιώτη ώστε να αναπτυχθεί το νησί μας.
  Γεώργιος Κίτσης.

 3. ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

 4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΛΤ? 700.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ !!! ΕΥΡΩ!!! ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ,ΚΕΦΑΛΟΥ?

  ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ?ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ.κυριτση βγαλε δελτιο τυπου για τις 700.000 χιλιαδες μελετες του δλτ.να γελασει και το παρδαλο κατσικι.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΥΡΙΤΣΟΚΑΙΣΕΡΛΗ!!!ΠΟΛΥ ΜΕΛΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!

 5. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Η πρόταση της Δύναμης Αλλαγής για τον μόλο κρουαζιερόπλοιων ΤΟ 2009!!!!

  Η πρόταση αυτή επεξεργάστηκε από το ΔΛΤ της Κω το Μάρτιο του 2009 και έγινε δεκτή με πολύ θετικό τρόπο στο CRUISE SHIPPING SUMMIT στο MIAMI, από όλες τις μεγάλες εταιρίες του χώρου.Έτσι σε χθεσινή επικοινωνία του κ. Γερασκλή, πρώην Αντιπροέδρου του ΔΛΤ ΚΩ, με τον ΓΓ του πρώην Υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων Ναυτιλίας και Αλιείας, κ. Νίκο Λύτινα, η πρόταση αυτή επανήλθε και έχει μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσει, λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα έργο μικρής κλίμακας που μπορεί να προχωρήσει άμεσα.http://www.kosvoice.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%89%CE%BD

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.