ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ : Δυναμική αντίδραση της Κω για συντελεστές ΦΠΑ & φόρο διανυκτέρευσης (Δημ. Συμβούλιο – Κάλεσμα σε φορείς & πολίτες)

20
652

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ : “Δυναμική αντίδραση της Κω για τους συντελεστές ΦΠΑ και το νέο φόρο διανυκτέρευσης. Μονοθεματική συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου και πρόταση για κινητοποιήσεις.”

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Κρητικός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμαρχος Κω με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο έθεσε το ζήτημα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, στα οποία κάποιοι φόρτωσαν το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος.
Ιδιαίτερα στο νησί μας, που δεν υπέφερε μόνο από αυτή την καταστροφική επιλογή αλλά και από τον ισχυρό σεισμό της 21ης Ιουλίου που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις υποδομές του νησιού, σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Ο Δήμαρχος Κω μαζί με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, έθεσαν και το θέμα της απαλλαγής της Κω από την επιβολή του νέου φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, προτείνοντας μάλιστα και ισοδύναμα μέτρα.
Σε συνεννόηση με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Κυρίτση, θα προσδιοριστεί τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ., πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα περιλαμβάνει το θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και της απαλλαγής της Κω από το φόρο διανυκτέρευσης.
Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Κω, σε συνεννόηση με τους άλλους δημάρχους θα θέσουν το ζήτημα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, προκειμένου να υπάρξει απόφαση της ΚΕΔΕ.
Είναι σαφές ότι όπως οι πρωτοβουλίες του Δημάρχου συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, έτσι και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να αρκεστεί σε μία και μοναδική συνεδρίαση για “την τιμή των όπλων”, χωρίς ουσία και περιεχόμενο.
Αντίθετα, καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες να συμμετέχουν.
Παράλληλα θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση πρόταση για την προκήρυξη απεργίας σε όλη την Κω με κλείσιμο του Δήμου και των καταστημάτων την ημέρα έναρξης της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.”
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δυναμικη αντιδραση απο τους χαλβαδες του κυριτσης δεν γινεται

    κατοπιν εορτης τα κυριτσόπουλα ονειρευονται κινητοποιησεις, καλα κρασια

  2. Για ΓΕΛΙΑ ή για ΚΛΑΜΑΤΑ;;; Τώρα η Δημοκρατική Παράταξη βαφτίστηκε σε «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ θα είναι υποψήφιος Βολευτής της ΝΔ;;;

    Θα περιστοιχίζετε από όλους αυτούς που σήμερα τον έχουν «σε εκτίμηση», τον Αβρίθη, τον Ασλάνη, τον Χόνδρο, τον Γιάννη Ζερβό, τον Σαράντη, τον Βρακίδη, το Φιλιππάκη και όλα φρούτα του μανάβικου της ΝΔ. Θα έχει και τσαντοκουβαλητή το Τέλη που θα του μάθει τις πόρτες και τα κόλπα… -Αλεξίκακος-

    • ΞΎΠΝΗΣΑ ξημερώματα χθες βράδυ ΜΕ έναν ΕΦΙΆΛΤΗ... ΌΝΕΙΡΟ ήταν, σας το περιγράφω και εύχομαι ΑΠΆΤΗΛΟ...

      Το Ημερολόγιο έγραφε 27 Μάη 2018. Ευρωπαϊκές, Περιφερειακές και Δημοτικές ΕΚΛΟΓΈΣ… Υποψήφιοι στην Περιφέρεια, ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ, ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ, ΜΠΕΝΕΤΟΣ. Υποψήφιοι δήμαρχοι για την Κω, ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ, ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ με υπαρχηγό την ΡΟΥΦΑ και η νέα παράταξη που ετοιμάζεται με επικεφαλή τον Σταμάτη ΒΟΥΚΟΥΒΑΛΙΔΗ… Πουθενά ο ΖΕΡΒΟΣ που δεν μπόρεσε να συμπληρώσει συνδυασμό, πουθενά ούτε σαν τσόντα ο ΔΧ. Και Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ… 21 Οκτώβρη 2018 ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ με υποψήφιους Βουλευτές ΚΥΡΙΤΣΗ στην ΝΔ, ΚΑΜΑΤΕΡΟ στον ΣφΥΡΙΖΑ και ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗ στην «φρέσκια» ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ. Πήγα προς νερού μου, τους κατάβρεξα, πέρασα από το ψυγείο να πετάξω την σαλάτα με το κουτόχορτο και συνέχισα τον ύπνο…

    • Η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΨΗΦΊΖΕΙ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ πεσκέσι στην τρισκατάρατη ΤΡΟΪΚΑ 24% ΦΠΑ στα νησιά, νησιωτικότητα...

      Πρωτοχρονιάτικο μπουναμά στους νησιώτες του προσφυγικού και των σεισμών ΦΠΑ 24 % και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και φόρο διαμονής στα καταλύματα και για την Κω 3ο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ. Ψηφίζουν μνημονιακά μέτρα που ξεσκίζουν τους πολίτες αντί τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ όπως ΕΤΑΖΑΝ στους αφελείς, και 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ οι αντιμνημονιακοί που παλεύουν σκληρά με τα κοράκια της ΤΡΟΪΚΑΣ…

  3. Μην ανησυχείτε για τον ΦΠΑ, η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αναστείλει την αύξηση για έναν χρόνο, έρχονται ΕΚΛΟΓΕΣ...

    ΟΜΩΣ Δημοτικοί μας άρχοντες, δεν σας προβληματίζει το νέο καζίκι στον τουρισμό; Ο φόρος στην διανομή τουριστών στα καταλύματα θα μειώσει τις αφίξεις και θα κάνει το πακέτο προς τα νησιά μας πανάκριβο και την μείωση θα την δούμε όταν θα ηρεμήσει η κατάσταση σε Τουρκία, Αίγυπτο και Αραβικά Εμιράτα.

    • Μην ανησυχείτε, ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΊΣΕΙ ΤΑ ΝΈΑ ΚΑΖΊΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΌΤΗΤΑΣ, ΘΑ ΡΊΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ...

      ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΊΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΆ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΎ ΦΠΑ 24% και το παράλογο ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΉΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ που θα φέρει μείωση στις αφίξεις των τουριστών άρα μείωση της ανταγωνιστικότητας και μεγάλη φοροδιαφυγή. ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΛΙΓΌΤΕΡΑ και θα κόψουν εκτός από το αφορολόγητο μισθούς και συντάξεις ΞΑΝΆ ….

  4. ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ TΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!

  5. Ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος είναι λεβέντης, θα παραιτηθεί και θα ρίξει την κυβέρνηση για τον 24 %ΦΠΑ όπως δημόσια έχει υποσχεθεί..

    Ο άνθρωπος δεν χαίρει εκτίμησης στο Μαξίμου λόγω του εριστικού χαρακτήρα του και έτσι επέλεξαν τον Σαντορινιό για τα Υπουργικά αξιώματα και τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ για μαϊντανό των ΜΜΕ… Όμως θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο, στα λόγια μόνο, λίγους μήνες πριν τις εκλογές που έρχονται. Θα απειλήσει την κυβέρνηση με «παραίτηση» αλλά ήδη έχει αποφασιστεί η αναστολή ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΦΠΑ….

  6. ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

    εργα κυριτση τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου
    2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ

  7. ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ… ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ 11 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΡΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ Α.ΡΗΣΤΟ

  8. ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Η ΡΟΥΦΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΟ. ΠΙΟ ΠΑΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ . ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΖΙΛΙ ΓΙΝΕΣΑΙ.

  9. ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΈΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΊΣ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΆΛΛΟ ΈΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ

  10. ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΑ ΒΡΟΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΞΑΝΑΠΕΡΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΝΑ ΜΥΞΟΚΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΛΑ.

    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ ΤΟ ΚΑΨΑΤΕ ΕΙΔΑ ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ