Σε παράνομες υδροληψίες οφείλεται η πτώση πίεσης του νερού στην περιοχή Τσιγγούρα στην Κέφαλο

12
1494
L'isthme de Kéfalos sur l'île de Kos

ΘΕΜΑ : “Σε παράνομες υδροληψίες οφείλεται η πτώση πίεσης του νερού στην περιοχή Τσιγγούρα στην Κέφαλο.”

Μετά από αναφορές δημοτών για πτώση πίεσης ή και διακοπές νερού, συνήθως τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή Τσιγγούρα Κεφάλου, η ΔΕΥΑΚ έλεγξε άμεσα τα δίκτυα αλλά και τους δείκτες επάρκειας νερού στις δεξαμενές.

Από τον έλεγχο σε δίκτυα και δεξαμενές δεν προέκυψε πρόβλημα.

Ενδελεχής έλεγχος όμως αποκάλυψε ότι η πτώση πίεσης του νερού και οι διακοπές οφείλονται σε παράνομες υδροληψίες.

Σήμερα ξεκίνησαν νέοι έλεγχοι στα δίκτυα και διερευνητικές τομές στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν, με ακρίβεια, οι παράνομες υδροληψίες και να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

Προβλήματα λόγω βλαβών στα δίκτυα ή προβλήματα επάρκειας στις δεξαμενές που τροφοδοτούν την συγκεκριμένη περιοχή, δεν υπάρχουν.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλοι συνεννοημένοι μεταξύ τους αποφάσισαν να κάνουν παράνομες γεωτρήσεις τις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Πολύ απλά έχει ανέβει η κατανάλωση και έχει μειωθεί η διαθέσιμη ποσότητα. Οι παράνομες γεωτρήσεις υπήρχαν και το νερό που αντλούσαν δεν το πετούσαν στη θάλασσα. Όλη η ιστορία γίνεται για το χρήμα και μόνο. Αν κλείσουν οι παράνομες γεωτρήσεις θα ξεραθούν φυτά ή θα πληρωθεί το νερό ώστε να φυτά να μην ξεραθούν. Αλλά παραπάνω νερό δεν θα υπάρχει.

    • Και σΟυΡΑΜΑτιστής και βλάξ Κεφαλιανός... Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι κάποιοι κλέβουν νερό από το δημοτικό δίκτυο.

      Βάζουν τον λεγόμενο κλέφτη πριν από το ρολόι της ΔΕΥΑΚ και δεν πληρώνουν στα σπίτια και στα ξενοδοχεία τους παρά μόνο το πάγιο… Παλιό το κόλπο που το εφάρμοσε πρώτος ένας παλιός ///// στο ξενοδοχείο του…… μέχρι που τον έπιασαν και σιωπηρά το κουκούλωσαν οι συνέταιροι της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Οι γεωτρήσεις, νόμιμες και παράνομες δεν έχουν καμιά σχέση με τα ζαρζαβατικά και τις κολοκύθες σαν την κεφάλα σου ζωντανό…..

      • Χαίρομαι που συμφωνείς ότι είναι για το χρήμα που γίνεται όλη η ιστορία. Μαζί με τα ξερά φυτά να προσθέσουμε και τουρίστες που δεν θα πλυθούν

  2. Ότι σπάνε κάθε τόσο οι σωλήνες και χύνεται μέσα στους δρόμους τόνους νερό, αυτό δεν το λέτε. …

  3. όλο το νησί έχει το ίδιο πρόβλημα ? πουθενά στην Κω δεν έχει νερό. Ρωτήστε τους κατοίκους του Αμπάβρη και του Αγίου Νεκταρίου να σας πουν τι τραβάνε κάθε μέρα. Ντροπή στους ανεύθυνους που δεν λένε την αλήθεια. Η Κως θέλει τουρισμό χωρίς υποδομές

  4. ΜΕ ΤΟΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΡΟ ….ΝΕΡΑΚΙ…ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ..!!! ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ….!!!

  5. ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Κ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΣ Κ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ Κ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ Κ ΠΙΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΝΕΟ.
    ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ Κ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟ ΜΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Κ ΜΟΝΟ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ (ΚΑΚΑΛΑ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΓΑΙΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥς…

  6. 1ον Η τσιγκουρα είναι η χαμηλότερη περιοχή της Κεφάλου και έχει μεν νερό αλλά το απόγευμα πέφτει λίγο η πίεση το πρόβλημα εστιάζεται στις άλλες γειτονιές 2ον Το πρόβλημα είναι λίγες ημέρες τώρα δημιουργήθηκε η παράνομη υδροληψία Τελικά αυτός ο Κιαρης πρέπει να είναι μεγάλο μυαλό

  7. χαχαχα η κως παει μπροστα με εργα!!! και βρωμια παντου.δημαρχος του σκουπιδαριου! ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

    θα φερει νερο ο κυριτσης το 2057!!!

  8. Νερο ειναι γνωστοι!!!καντε μια βολτα το βραδυ να ακουσετε τα μπεκ που ποτιζουν ασταματιτα!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ