ΜΕ ΤΕΕ Κω: Να συνυπογράψουν όλοι αίτηση απένταξης από την ΕΤΑΔ | Παρέμβαση ΤΕΕ και για Νέα ΑΒΙΚΩ & πρώην 80 ΑΔΤΕ

4
634

Στη Γενική Συνέλευση των μελών του ΤΕΕ Κω στις 13/09, η ομόφωνη απόφαση των συναδέλφων μας σχετικά με το θέμα αξιοποίησης της έκτασης 70 στρεμμάτων του Ναυτικού Ομίλου Κω (ΚΜ 2708), συνοψίζεται στα εξής πέντε σημεία:

 1. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής παραχώρηση σε ιδιώτη.

 2. Να παραχωρηθεί η εν λόγω έκταση στο Δήμο της Κω.

 3. Να παραμείνουν οι όροι δόμησης ως έχουν.

 4. Να ζητήσουμε από το Δήμο να κάνει αίτηση συνοδευόμενη από μελέτη ήπιας αξιοποίησης για χρήση και ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες της Κω.

 5. Να ξεκινήσει ενημέρωση φορέων και συλλόγων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μετά τη Γενική Συνέλευση με τα μέλη του ΤΕΕ Κω, καταθέσαμε αίτηση προς τον Δήμαρχο Κω, για να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε συνέλευση με τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς και τα αθλητικά σωματεία της Κω στις 17/09 στο κτίριο του ΕΒΕΔ. Στη Συνέλευση αυτή παρευρέθη και ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου, κ.Αντώνης Γιαννικουρής. Διαμορφώθηκε ομόφωνη απόφαση στήριξης της πρότασης του ΤΕΕ και μαζεύτηκαν οι υπογραφές των παρευρισκομένων για να παραπεμφθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/09 με πρώτο θέμα τη διεκδίκηση της έκτασης των 70 στρεμμάτων, στο οποίο κληθήκαμε να παρευρεθούμε. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η επικαιροποίηση της μελέτης με ήπιες χρήσεις σε συνεργασία με το ΤΕΕ και κατάθεση πρότασης από το Δήμο για τη μακροχρόνια παραχώρηση της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου. Παραχώρηση δηλαδή της περιοχής κατά χρήση και όχι κατά κυριότητα.

Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο καταθέσαμε αίτηση προς το Δήμο να μας χορηγηθεί το παραχωρητήριο, η άρση παραχώρησης, η σχετική αλληλογραφία με την ΕΤΑΔ κλπ.

Θα τοποθετηθούμε σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου αφου μελετήσουμε την σχετική αλληλογραφία και αφου γίνουν συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με την Δημοτική αρχή .

Η Μόνιμη Επιτροπή του ΤΕΕ Κω συνεδρίασε την Πέμπτη 27/09 και αποφάσισε τα εξής:

 • Να κατατεθεί αίτηση απένταξης από την ΕΤΑΔ για το εν λόγω ακίνητο, την οποία θα κληθούν να συνυπογράψουν οι πέντε βουλευτές Δωδ/σου, ο Περιφεριάρχης Νοτίου Αιγαίου, οι Δημοτικές παρατάξεις, ο Έπαρχος Κω, η Δημοτική Αρχή, οι Δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς και οι σύλλογοι.

 • Σε νέα συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής θα μας απασχολήσει το θέμα της Νέας Αβικώ και της κατοικίας Brunetti (πρώην 80 ΑΔΤΕ).

Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΕ ΚΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 2ο Μνήμόνιο ΣΑΜΑΡΑΣ/ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ . Το Δημόσιο Χρέος και όλη η ακίνητη περιουσία πέρασε σε ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ.

 2. 2ο Μνήμόνιο ΣΑΜΑΡΑΣ/ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ . Το Δημόσιο Χρέος και όλη η ακίνητη περιουσία πέρασε σε ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ.

  • Αυτο το γραφεις για να το πιστεψεις πολλες φορες?Αυτα τα παραμυθια ητανε το 15 με τα ιδια συνεχιζεις?Ξεχασες εχουμε κυβερνηση αρριστερα τωρα?Αυτη κανει κουμαντο και ειναι υπευθηνη.Αυτη εδωσε ολη τη περιουσια του κρατους για 100 χρονια.Αντε αυτοκτονα

   • Δεν ξερω αν αν αυτος που εγραψε το προηγουμενο σχολιο θα ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ. Εγω παντως θα το κανω αν ξαναγραψεις ΕΣΥ σχολιο. Τα ελληνικα σου ειναι …..εμετικα. Σαν αλβανοι γραφετε και μιλατε εσεις οι…….. Ελληναρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.