Καλλιρρόη Ροπόκη, Υποψήφια με την Παράταξη «Όραμα & Δράση»: Ζωτικής ανάγκης η πρόσληψη Καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Ανάγκη να στεγαστεί και το ΕΚΑΒ

21
993

Καλλιρρόη Ροπόκη, Υποψήφια με την Παράταξη

«Όραμα & Δράση»: Ζωτικής ανάγκης η πρόσληψη Καρδιολόγου στο Νοσοκομείο

Ανάγκη να στεγαστεί και το ΕΚΑΒ

 

Αγαπητοί φίλοι,

Με αφορμή την πρόσληψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο μας – ένα γεγονός που μας ανακούφισε και μας χαροποίησε όλους – ως εργαζόμενη στο νοσοκομείο μας αλλά κυρίως ως πολίτης αυτού του τόπου θα ήθελα για ακόμα μια φορά να θίξω το φλέγον ζήτημα της άμεσης ανάγκης πρόσληψης μόνιμου καρδιολόγου, ακόμα και αν κάποιοι πουν ότι επαναλαμβάνομαι.

Εδώ και δυο περίπου χρόνια, η καρδιολογική κλινική λειτουργεί χωρίς μόνιμο καρδιολόγο, με έναν ιδιώτη γιατρό, ο οποίος εφημερεύει κάποιες μέρες μέσα στον μήνα και προσπαθεί να καλύψει τα επείγοντα περιστατικά. Και πάλι καλά να λέμε, που υπάρχει και αυτός, όπως και κάποιοι άλλοι ιδιώτες που τους καλεί ο εκάστοτε ασθενής. Όμως αυτή δεν είναι μόνιμη λύση, με αποτέλεσμα, τόσο οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, όσο και οι πολίτες, να ζουν με άγχος και να αγωνιούν.

Οι αεροδιακομιδές που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια είναι αμέτρητες, κάνοντάς με να αναρωτιέμαι, αν το κόστος της κάθε αεροδιακομιδης είναι μικρότερο από τον μισθό ενός καρδιολόγου. Νομίζω τη απάντηση την ξέρουμε όλοι…

Ο διοικητής του νοσοκομείου μας έχει κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να έχουν «ανοίξει» δυο θέσεις καρδιολόγου. Η μια μάλιστα, είναι θέση διευθυντή προκειμένου να «δελεάσουμε» κάποιον ενδιαφερόμενο γιατρό.

Κι αυτή η προσπάθεια όμως, δεν φτάνει. Πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα αυτό. Μια πρόταση θα μπορούσε να είναι, να ενισχύει ο Δήμος με ένα πόσο το μισθό του γιατρού και να του παρέχει και στέγη, ώστε να κάνουμε ακόμα πιο δελεαστική τη θέση.

Σας καλώ όλες και όλους να βοηθήσουμε, αν χρειαστεί, να βγούμε στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούμε.

Δεν είναι δυνατόν, σε ένα νησί με 32.000 κατοίκους, οι οποίοι τριπλασιάζονται το καλοκαίρι, να μένει κενή μια τόσο σοβαρή ειδικότητα.

Ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο η τοπική κοινωνία θα μπορούσε να βοηθήσει είναι η στέγαση του ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ φιλοξενείται στο χώρο του νοσοκομείου μας, όμως υπηρεσιακά δεν εντάσσεται σε αυτό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν χώρο ούτε καν να ξεκουραστούν, βρίσκονται σε ένα δωμάτιο το οποίο τους παρέχει το νοσοκομείο. Αυτό είναι ακόμα ένα θέμα στο οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει ο Δήμος.

Ας μην κλείνουμε την πόρτα σε ανθρώπους που αύριο μεθαύριο θα κληθούν να σας βοηθήσουν σε μια στιγμή ανάγκης.

Είμαστε όλοι άνθρωποι και η Υγεία είναι πρωτεύον ζήτημα για όλους μας! Ο άνθρωπος που σήμερα του κλείνεις την πόρτα, που δεν στέκεσαι δίπλα του στην προσπάθεια του να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας του, αύριο θα είναι ο άνθρωπος που θα σου σώσει την ζωή!

 

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη Ροπόκη,

Υποψήφια με την Παράταξη «Όραμα & Δράση»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

21 ΣΧΟΛΙΑ

    • Την παρουσίαση που την είδες βρε καμένε;;
      Κάθε μέρα μας δείχνετε πόσο ηλίθιοι μπορείτε να γίνετε.
      Ο του φανεί του χατζηστεφανή.
      Άντε γεια.

  1. Εγώ ως υποψήφιος του Νικηταρά θα έλεγα και για την ανάγκη νέου νοσοκομείου αλλά και για δύο αγγειοχειρουΡγούς και νευροχειρουργούς, Άσε και τα δημοτικά ιατρεία στα ταπάχανα που είπε η Βάσω. Κυρία καλλιρρόη μου προεκλογικά λέει ο καθένας ότι θέλει. Κάποτε είπαν και για την γέφυρα Κω Καλύμνου.

    • Εσύ μόνο υποψήφιος δεν είσαι, λόγια και υποσχέσεις έκανε ο Νικηταράς σας κάποτε και εκεί έμεινε για αυτό κράτησε μόνο τρείς μήνες η θητεία του. Άντε γεια γατάκια.

  2. Ένα μεγάλο μπράβο για το άρθρο σου είμαστε σίγουροι ότι όταν θα εκλεγείτε θα κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για το καλύτερο δυνατόν.
    Συγχαρητήρια και πάλι.
    Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

  3. μπραβο καλλιροη. οταν ηταν ο νικηταρας δημαρχος εφτιαξε δωματιο στη μαρινα για τη δωρεαν φιλοξενια γιατρου. βρηκε εστιατορια που προσφεραν σιτιση δωρεαν. δηλαδη κινητρα για τους νεους γιατρους. βεβαια η ιωαννα, σε συνεντευξη στο βημα της κω καταναλωσε τα 9/10 εναντιον του θεοδοση. εγω δεν εχω ακουσει ποτε τον θεοδοη να μιλα αρνητικα για την ιωαννα. γιαυτο μη χανετε το στοχο. να φυγει ο ανυπαρκτος ταξιδιαρης αλαζονας δημαρχος. πρεπει να βαλομε ενα χερακι ολοι να παει η κως μπροστα.

  4. Μάλλον εσύ σαν υποψήφιος όπως και μερικοί συναδέλφοι σου,η γέφυρα που πρέπει να φτιαχτεί είναι απο την δεξιά πλευρά του εγκεφάλου σας προς την αριστερή,μήπως επικοινωνήσει και λιίγο ο εγκέφαλος σας,γιατί είστε ένα (κενό).

  5. Δεν έχουν άτομα και κάνουν κύκλο τα ονόματα τους το 3%😂😂😂😂😂 Ισχυρή Κως ελάτε πριν γίνετε ρεζίλι

  6. ……..Ευτυχώς ήρθε παιδίατρος στο νοσοκομείο και τουλάχιστον οι μητέρες έχουν σταματήσει να πληρώνουν εκτός και εάν τον βοηθήσετε να την διώξουν για να ξαναρχίσει η μάσα

  7. Για νοσηλεύτρια εργαζόμενη σε νοσοκομείο πολύ παράξενο το βρίσκω να μην γνωρίζεις ότι αμέσως μετά από ένα έμφραγμα πρέπει το συντομότερο δυνατό να γίνει στεφανιογραφεία και αγγειοπλαστική στον ασθενή σε Αιμοδυναμικό από Επεμβατικούς καρδιολόγους. Για αυτό γίνονται οι διακομιδές και καλώς γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται και 10 καρδιολόγοι να υπάρχουν στο νοσοκομείο σας.

    • Μεγάλε/η για να φτάσει το νοσοκομείο να κάνει την διακομιδή ενός ασθενούς με έμφραγμα θα πρέπει να υπάρχει και γιατρός να τον κρατήσει στην ζωή μέχρι τότε. Όταν δεν ξέρετε καλό είναι να μην πετάτε την κάθε μαλακία που σας κατέβει.

    • Συμφωνω απολυτα με τον Διασωστη για τν επειγουσα μεταφορα εμφραγματος που ετσι κ αλλιως θα γινοταν και 100 καρδιολογους να ειχε..το θεμα ειναι οτι απλα δεν δεχονται να ερθουν στη Κω αυτο ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη του εκαστοτε γιατρου…επισης η πιο σωστη προσεγγιση για θρομβους ειναι ο αγγειοκαρδιολογος οποτε ας μη λεμε πολλα χωρις να ξερουμε…και ας μαθουν πρωτα τα βασικα κ ας μην μπλεκει πολιτικη με δουλεια δεν εχουν καμια σχεση το ενα με το αλλο μη βρισκουμε ευκαιριες απλα για να βγαινει κατι στην επιφανεια…

  8. Όταν ένας ασθενής έρθει στο νοσοκομείο με θρόμβο ποιος θα τον κάνει καλά ο αγροτικός γιατρός;; Η ο παθολόγος;;; Άλλο ο κόκορας και άλλο οι κότες. Άλλο λοιπόν ο καρδιολόγος που ξέρει τη να κάνει και άλλο οι υπόλοιποι γιατροί. Έκαστος στο είδος του.

  9. Όταν ένας ασθενής έρθει στο νοσοκομείο με θρόμβο ποιος θα τον κάνει καλά ο αγροτικός γιατρός;; Η ο παθολόγος;;; Άλλο ο κόκορας και άλλο οι κότες. Άλλο λοιπόν ο καρδιολόγος που ξέρει τη να κάνει και άλλο οι υπόλοιποι γιατροί. Έκαστος στο είδος του…

    • κι όμως στην Παθολογική έχουν σωθεί πολύ σοβαρές καταστάσεις

      ευτυχώς που έχουμε πολύ καλούς γιατρούς όπως τον κο Μαυροειδή κι όχι σαν άσχετους που κάποιο τοπικό μέσο προσπάθησε να τους κάνει «φίρμα»

  10. δεν ξεχνώ ότι ο Κυρίτσης μας έβριζε 5 χρόνια ΟΡΑΜΑ – ΕΦΙΑΛΤΗΣ. Δεν ξεχνώ ότι έβριζαν τον Σταμάτη Μεγαλέξαντρο με τον Βουκεφάλα. Δεν ξεχνώ

  11. Καλησπέρα. με ολο το σεβασμο προς το προσωπο της κ υποψηφιας Καλιροης. Ουδέποτε ειχατε σχεση με τα πολιτικα, μονο λογια για να σας ψηφισουμε……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ