Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Κω: Μεταφορά παράνομων μεταναστών & προσφύγων από τα άλλα νησιά στην Κω

14
1949

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ολοένα αυξανόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών- και προσφυγων στο νησί μας .

Η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει. Η Πολιτεία, ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως αυτό, χωρίς έστω τη στοιχειώδη προετοιμασία και οργάνωση και αφήνοντας στο σκοτάδι τις τοπικές κοινωνίες.

Αυτό που ξεκίνησε πριν από 3 χρονια με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, έχει τώρα μετατραπεί σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, όχι για πρόσφυγες πολέμου αλλά για παράνομους μετανάστες.

Ρωτάμε λοιπόν ξεκάθαρα ως προς τι η μεταφορά από αλλά νησιά του αιγαίου στο νησί μας ?

Η κυβέρνηση με τον τοπικό μας βουλευτή δεν βροντοφώναζε κάντε λίγο υπομονή γιατί ο χωρος αυτος είναι προσωρινος ?

Γιατί μετατρέπουν την τουριστική Κω και τα νησιά του αιγαίου σε αποθήκες ψυχών ?

Τι έχουν να πουν σήμερα οι υπερασπιστές, αριστεριστές ,για τις ανθρώπινες συνθήκες ?

Τους εκφράζουν η εικόνες του σήμερα στην Χιο,Μυτιληνη, Κω,Λερο,Σαμο?

Έτσι εκφράζουν την τουριστική ανάπτυξη τις χωρας μας ?

Μια μεταφορά που ξεκινάει για άλλη μια φορά μπροστά στα ματιά των πρώτων επισκεπτών μας στο νησί ,δίνοντας την εικόνα μιας αλλης χωρας με περιπολικά ,κλούβες στους δρόμους να πηγαινοέρχονται λες και είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη και όλα αυτά στην έναρξη τις νέας τουριστικής σεζόν.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους.

Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ένα ζήτημα τέτοιων διαστάσεων. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις και τον βαθύ προβληματισμό μας.

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τις τοπικές μας κοινωνίες σε επαγρύπνηση.

Μέσα σε αυτήν την εξέλιξη των τελευταίων ημέρων με την μεταφορά προσφυγων έρχεται σήμερα πανηγυρικά ο τοπικος μας βουλευτής να μας κεράσει ένα δωράκι τάχα μου και να κάνει πράξει το αυτονόητο δηλαδή να μας πει ότι γίνεται ανάκληση του ΦΕΚ λινοποτιου . ενόψει ευρωεκλογών και εθνικών εν συνεχεία .

Χαιρετίζουμε την χωροθετηση του νέου νοσοκομείου στο λινοποτη και ευχόμαστε να προχωρήσει άμεσα .

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε με την ανάκληση ΦΕΚ λινοποτιου , αλλά θα δικαιωθούμε ακόμα περισσότερο όταν η δομή του hot spot στην Κω κλείσει οριστικά και ο συγκεκριμένος χωρος θα έρθει στα χέρια τις κοινότητας πυλιου και του δήμου μας παραγράφοντας για πάντα τα μελανά σημεία που σημάδεψαν τις νέες γενεές και όχι μόνο ενός δημοκρατικού νησιού από την πρώτη φορά αριστερά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ

 

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα ίδια Παντελή μου,τα ίδια Παντελάκη μου.. Ενεργοί πολίτες βρε καλόπαιδα…Που δηλαδή ενεργήσατε και τι κάνατε σε αυτή τη κοινωνία,παρά μόνο να ασχολείστε με ένα θέμα που τώρα τουλάχιστο δεν απασχολεί το τουριστικό προϊόν που με αυτό ζούμε όλοι? Ξεσηκωθείτε πάλι και να δείτε τι θα γίνει τώρα….Κι αν ήρθαν τριακόσιοι στη Κω τι έγινε.Πέρυσι είχε 1500 και μέχρι χτες 900..Ζητείστε σαν άνθρωποι καλύτερη αστυνόμευση στο Πυλί κι άστε τις παλαβομάρες….

    • Σε γλεντάμε κ εσένα και τον σύριζα,….
      Οι Ενεργοί πολίτες έχουν όνομα και επίθετο εσύ έχεις;;;

  2. Τι λένε οι υποψήφιοι δήμαρχοί μας για αυτό; Αποτελεί κίνδυνο για την Κω η αύξηση του αριθμού. Κανονικά πρέπει να φύγει το hot spot

  3. Αντε να μαζευομαστε παλι γιατι πεθυμησα το παρεακι και τα ψησιματα.Μονο μην ερθουν παλι τα ματ γιατι καλα μας ηταν πιο το δαβρι

  4. Αιναιργι .. εσύ τι κάνεις εκτός από το να κάθεσαι στον καναπέ; αυτοί πήγανε και καθαρισανε και καμία θάλασσα ας πούμε το λιγότερο.. εσύ? Άντε σπίτι σου θεία.. ούτε ψήφο ούτε άποψη δεν θα έπρεπε να έχεις

  5. Οι πρόσφυγες δεν μας φταίνε αλλά η διαχείριση που γίνεται.. εδώ και μια εβδομάδα υπάρχουν τεράστιες συγκρούσεις στο κυτ μεταξύ των λαων. Πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός.. δεν γίνεται να είναι τουρλού οι λαοί.. σκοτώνονται, γεμίζουν τα νοσοκομεία κ τα ασθενοφόρα και μένει όλο το υπόλοιπο νησί δηχως εκαβ

  6. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΡΕΙΞΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ HOT SPOT ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΚΩΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΚΛΠ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΤΕ. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΛΛΗΝΕς ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

  7. Εγώ ως Κώα θα προτιμούσα να διωξουμε τους ‘Ενεργούς πολίτες Κω’ από το νησί…Πιάνουν χώρο χωρίς λογο, ιδίως τώρα που καλοκαιριάζει και έρχονται και τουρίστες…

  8. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ

    Ερχεται το τέλος! Δεν πάει άλλο! Όπου και να πάνε δεν μπορούν να σταθούν! Τέλος το ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φορά συστημικής αριστεράς, που κατέστρεψε ηθικά, πνευματικά, αξιακά, εθνικά πολιτιστικά τον ελληνισμό!

  9. Για τις προθέσεις τους καμία αμφιβολία.
    Για το μυαλό τους επίσης.
    Ας μη μας ταράζουν Πασχαλιάτικα με τέτοιες ανακοινώσεις.
    Ο Χριστός άλλα δίδαξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ