Δημήτρης Βρέττης: Οι προτάσεις μας για το Πυλί

6
260

Είμαι ο Δημήτρης Βρέττης, παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας από το Πυλί, που μέχρι σήμερα, σαν ψηφοφόρος, έκανα διάφορες επιλογές που δυστυχώς με απογοήτευσαν…

Αποφάσισα να σταθώ δίπλα στην υποψήφια Δήμαρχο Ιωάννα Ρούφα-Έψιμου, γιατί ήταν και θα είναι πάντα εδώ για τον τόπο και για τους ανθρώπους μας.

Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σαν μια γροθιά, και να δουλέψουμε όπως μόνο οι απλοί άνθρωποι της εργατιάς γνωρίζουν καλά να κάνουν.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΛΙ

 • Προτείνουμε ένα τοπικό, ενδογενές σύστημα αγροτικής ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στην οργάνωση της παραγωγής και της εμπορίας των τοπικών αγροτικών προϊόντων, στην οικολογική συνείδηση και την προστασία των φυσικών πόρων (βλέπε νερό), στη σύνδεση της αγροδιατροφής με το τουριστικό προϊόν.

Αυτό είναι το αναπτυξιακό μίγμα μιας έμμεσης εξαγωγής προϊόντων εντός των τειχών, μια πραγματική οικονομική ατμομηχανή που θα είναι η καλύτερη και πειστικότερη προβολή του τόπου μας.

Αυτός ο σχεδιασμός ξεκινάει από το Πυλί με τη δημιουργία σύγχρονου δημοπρατηρίου για τα τοπικά προϊόντα.

Το Πυλί, η δημοτική ενότητα Δικαίου, μπορεί να γίνει το κέντρο της εμπορίας αγροτικών προϊόντων με ένα σύγχρονο δημοπρατήριο με αποθήκες, ψυγεία, στα οποία θα καταλήγει το σύνολο της παραγωγής που θα πωλείται με πλειοδοτική διαδικασία και θα αναβαθμίζει το αγροτικό προϊόν. Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη. Εξαγορά και επανάχρηση του κτηρίου του αγροτικού συνεταιρισμού.

 • Επεκτείνουμε, το αρδευτικό της λίμνης και δημιουργούμε δεξαμενές συλλογής του νερού που ακόμα και σήμερα καταλήγει στη θάλασσά. Ένας πλούτος που χάνεται την ώρα που το νησί «διψάει».

 • Εκπονούμε μελέτη ανάλυσης εδάφους για την καλύτερη οργάνωση της παραγωγής.

 • Συντηρούμε και ανοίγουμε νέους αγροτικούς δρόμους.

 • Εφαρμογή της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης της Αλυκής για άρση του προεδρικού διατάγματος που θα αφορά σε βιολογικές καλλιέργειες και ήπιες κατασκευές αγροτουρισμού, ανάδειξη και αξιοποίηση του υδροβιότοπου με ξύλινο περιμετρικό μονοπάτι, παρατηρητήριο, μονάδα αναπαράστασης παραγωγής αλατιού.

 • Δημιουργία φορέα διαχείρισης βιοτόπων Αλυκής Δικαίου, Κω, ορεινού όγκου Δικαίου και περιοχών NATURA με τη δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών (mountain bikes) διαδρομών.

 • Μελέτη που αφορά –και άμεσα μπορεί να χρηματοδοτηθεί-στην τεκμηρίωση της αναγκαιότητας ή μη νέου λατομείου αποκλειστικά για τις ανάγκες της επαρχίας μας.

 • Αποκατάσταση του λατομείου της Λίμνης και επανάχρηση του ως χώρο πολιτισμού. Θέατρο βράχου και σύνδεση με το χώρο της Λίμνης. Είναι τουλάχιστον προσβλητική η εικόνα της εισόδου του χωριού αλλά και προφανές το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

 • Αποκατάσταση του λατομείου στις Κοκινόγιες και χωροθέτηση εγκατάστασης εναλλακτικής διαχείρισης αδρανών υλικών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης με στόχο τα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑEKK) να αποτελέσουν μία νέα οικονομική δραστηριότητα με την ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

 • Η περιοχή του Μαρμαρίου μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με έργα και δράσης που θα δώσουν αξία στις περιουσίες των συνδημοτών μας για να σταματήσουν να τις πουλούν έναντι πινακίου φακής στα μεγάλα ξενοδοχειακά συμφέροντα.

Βασικό έργο ανάδειξης και αξιοποίησης της περιοχής θα είναι ο οδικός άξονας, περίπου 4 χιλιομέτρων, Μαρμαρίου – Τιγκακίου. Δεν μιλάμε απλά για την αποκατάσταση του οδοστρώματος αλλά για ένα πραγματικό αναπτυξιακό έργο.

Λόγω των γεωλογικών συνθηκών της περιοχής ο νέος δρόμος εγκιβωτίζεται και δημιουργούνται πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός και ποδηλατόδρομος σε όλο του το μήκος.

 • Παράλληλα με την κατασκευή της αποβάθρας και τη δημιουργία-ανάπλασης της πλατείας στην περιοχή Πύθος το Μαρμάρι θα αρχίσει σταδιακά να παίρνει μία άλλη μορφή που θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων ντόπιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

 • Ο πεζόδρομος του Μαρμαρίου πρέπει να ολοκληρωθεί όπως και του δρόμου του Αγίου Γεωργίου.

Επενδύουμε στη σχολική στέγη και τις αθλητικές εγκαταστάσεις τόσο στο Πυλί όσο και σε ολόκληρο το νησί:

 • Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το νέο νηπιαγωγείο Πυλίου

 • το νέο δημοτικό σχολείο Πυλίου

 • Διευθετούμε την αυτόνομη στέγαση του εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου

 • Επισκευάζουμε και αξιοποιούμε το παλαιό σχολείο του Αμανιού

 • Δημιουργούμε γήπεδο τένιςκαι προπονητική εγκατάσταση βόλεϊ.

 • Συντηρούμε το γήπεδο ποδοσφαίρου και στεγάζουμε τις κερκίδες.

 • Δεν χάνουμε ούτε μία μέρα για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της δημοτικής ενότητας Δικαίου. Χωρίς χρονοτριβές και πισωγυρίσματα θα συνεχίσουμε με ότι παραλάβουμε από την απερχόμενη δημοτική αρχή με στόχο το γήπεδο να είναι έτοιμο το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Προχωράμε σε δράσεις και ρυθμίσεις (κυκλοφοριακές) για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την μείωση των ατυχημάτων και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς:

 • Διάνοιξη νέας οδού από γήπεδο Αγίου Γεωργίου – Μπάσκετ μικρής διάστασης και όχλησης που θα αποσυμφορήσει τον κεντρικό δρόμο,

 • Συνολική αναπροσαρμογή της κυκλοφορίας των οχημάτων

Τροποποιούμε τον ΟΕΥ του Δήμου της Κω και μέσω των εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναβαθμίζουμε στο Πυλί και σε κάθε κοινότητα τις παρεχόμενες προς το δημότη υπηρεσίες.

 • Μειώνουμε κατά 50% τα τέλη σύνδεσης του αποχετευτικού για τις κατοικίες και συνδέουμε δωρεάν τους άπορους και τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού

 • Προχωράμε στη γεωλογική μελέτη και την κατασκευή του νέου κοιμητηρίου Πυλίου σε έκταση που έχει αγοραστεί από τον πρώην Δήμο Δικαίου

 • Αξιοποιούμε το κτήριο πίσω από την κοινότητα Πυλίου που έχει ρημάξει με συναπόφαση λαϊκής συνέλευσης για τη χρήση του.

 • Έχουμε σχέδιο για την Ανάδειξη της Πηγής και διάνοιξη μονοπατιού στο κομμάτι που έχει εξαγοραστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή από την ΚΕΔ .

 • Μελέτη τεκμηρίωσης δυνατότητας εμφιάλωσης του νερού της Πηγής.

 • Η οικεία Παυλίδη μένει αναξιοποίητη χρόνια τώρα αποδεικνύοντας την απαξίωση στην παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής μας.

 • Σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία επιδιώκουμε τη φωταγώγηση του κάστρου στο Παλιό Πυλί συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.

Στις 26 Μαΐου, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ και ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ μια για πάντα.

Στις 26 Μαΐου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΙΩΑΝΝΑ Ρούφα – Έψιμου για ΔΗΜΑΡΧΟ!

Στις 26 Μαΐου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στο Κοινοτικό Πυλίου ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΡΕΤΤΗ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προτείνουμε ένα τοπικό, ενδογενές σύστημα αγροτικής ανάπτυξης..
  Δημήτρη..Αυτό άμα μου το πεις αύριο που θα μιλήσουμε θα σε παραδεχτώ και θα σε ψηφίσω…..

  • Φίλε εάν γνωρίζεις από αυτά ξανά διάβασε το είναι το πρόγραμμα της παράταξης του που ανάφερε Η Ιωάννα Ρουφά ατε που σχολιάζει ο κάθε άσχετος

 2. Τροποποιούμε τον ΟΕΥ του Δήμου της Κω…
  Αύριο άμα δε μου πεις τι είναι αυτό το ΟΕΥ θα γίνει του Κουτρούλη το κάγκελο….

 3. έναντι πινακίου φακής..
  Λόγω των γεωλογικών συνθηκών της περιοχής ο νέος δρόμος εγκιβωτίζεται και δημιουργούνται πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός και ποδηλατόδρομος σε όλο του το μήκος.
  Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑEKK) να αποτελέσουν μία νέα οικονομική δραστηριότητα με την ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
  Άμα δεν μου τα πεις αύριο έτσι όπως τα γράφεις θα αλλάξω….

 4. Μπλα μπλα μπλα μμ μμ τι κατά θα κάνετε απ όλα να δούμε…Τους μαύρους θα τους μαζέψετε; ;;;; μόνιμα θα τους έχουμε. …ζώα ζώα

 5. ΚΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΑΚΙΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΡΟΔΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.