Θωμάς Φώτης, υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος: Ένα συναρπαστικό κυνήγι «θησαυρού» στην παιδική χαρά Πλατανίου

0
639

Θωμάς Φώτης, υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος: Ένα συναρπαστικό κυνήγι «θησαυρού» στην παιδική χαρά Πλατανίου

Ένα διαφορετικό τρόπο, για να μάθουν τα παιδιά να επιβιώνουν σε συνθήκες ζούγκλας, φαίνεται ότι ανακάλυψε η Δημοτική Αρχή, ξεκινώντας από την παιδική χαρά που βρίσκεται στο Πλατάνι.

Δεδομένης της κρίσης, των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης των περισσότερων, αλλά και τις «προκλήσεις» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά όσο μεγαλώνουν, η Δημοτική Αρχή, δημιούργησε συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, για να «εκπαιδευτούν» τα μικρά παιδιά και να… μετεκπαιδευτούν οι γονείς τους.

Έτσι, αφού καταφέρουν να επιβιώσουν από τα αγριόχορτα που περιβάλλουν τους χώρους που υποτίθεται ότι μπορούν να παίξουν, τα παιδιά καλούνται να βάλουν καλάθια σε φανταστικές μπασκέτες, να τρέξουν σε υποτιθέμενα ειδικά αντικραδασμικά δάπεδα και να χρησιμοποιήσουν, φανταστικές κούνιες, τραμπάλες κ.λ.π.

Με αυτό τον τρόπο, εξάπτεται η φαντασία των παιδιών (αφού σχεδόν όλα είναι φανταστικά, υπό την έννοια ότι υπάρχουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας) και προάγεται η δημιουργικότητά τους (αφού θα πρέπει να σκαρφίζονται κάθε φορά καινούργιους τρόπους, για να καταφέρουν να φύγουν ασφαλή από την παιδική χαρά).

Μπορεί τα παιδιά στο Πλατάνι να μην έχουν μια αξιοπρεπή παιδική χαρά για να παίξουν, όμως τη συμμετοχή στο Survivor όταν μεγαλώσουν την έχουν στο τσεπάκι τους…

 

Θωμάς Φώτης

Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος

Κοινότητας Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ