Ν. Μυλωνάς: Πράνομη κοπή δένδρου από την υπηρεσία πρασίνου-καθαριότητας Δημου Κω

16
1160

Θεμα: για την παράνομη κοπή δένδρου από την υπηρεσία πρασίνου-καθαριότητας Δημου Κω

Α. Μόλις γράψαμε ότι ‘’ νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε προσεκτικά με μερικές απλές επιλογές και κινήσεις’’, ελπίζοντας και μείς σε ένα νέο δείγμα γραφής, αλλά τα γεγονότα φροντίζουν να μας διαψεύσουν. Είναι βλέπετε οι παλιές αμαρτίες των πελατειακών σχέσεων και των εξυπηρετήσεων που μας ακολουθούν και που δεν θα αφήσουν την νέα δημοτική αρχή να κάνει ‘’την δουλειά’’.
Β. Μας τηλεφωνούν ότι σε κεντρικό σημείο της πόλης το συνεργείο πρασίνου του Δημου κόβει ένα μεγάλο δένδρο πεζοδρομίου. Το μυαλό πολιτών είναι βλέπετε νωπές ακόμη παρεμβάσεις μας που αφορούσαν το περιβάλλον και την εμφάνιση και της πόλη και απευθύνονται σε μας με την απλή λογική: ‘’για το περιβάλλον απευθυνόμαστε στα Τρακοσάκια ή …στον Μυλωνα!!!’’. Όχι στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου! Κάποτε, ο Κ.Κ. κατήγγειλε στην υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου μας την καύση πλαστικών σε μεγάλο ξενοδοχείο. Ο αρμόδιος του είπε ‘’μπράβο’’ για τις ευαισθησίες του, αλλά μόλις άκουσε το όνομα του μεγάλου ξενοδόχου, αφήνει το μολύβι του στο γραφείο και του λέει:’’ είμαστε αναρμόδιοι για την καύση, πρέπει να πάτε στην περιφέρεια!!!’’
Γ. Το άρθρο 40 παράγραφος 2 του Νόμου 1337/83 νομοθετεί ότι η οποιαδήποτε κοπή δένδρων από υπηρεσίες ή πολίτες απαιτεί την έκδοση άδειας από την οικεία πολεοδομική υπηρεσία. Ο σε ισχύ Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Ν. 4067/12 ΦΕΚ- 79 Α/12 Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461, ΦΕΚ Β’ 4520/16.10.2018α. επιβάλλει Για την κοπή δένδρων σε κοινόχρηστο χώρο πόλης ή οικισμού:1) Αίτηση της αρμόδιας υπηρεσίας 2) Αιτιολογημένη Τεχνική Έκθεση του αρμόδιου γεωπόνου, δασολόγου, ή αρμόδιου γεωτεχνικού επιστήμονα στην οποία περιγράφονται οι λόγοι για την κοπή δέντρων.
3) Τοπογραφικό διάγραμμα ή αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος ή απόσπασμα ρυμοτομικού ή άλλο διάγραμμα, στο οποίο θα σημειώνεται η θέση των δέντρων που θα κοπούν και τυχόν μελλοντικές θέσεις φύτευσης δέντρων κλπ.
Ως γνωστόν: ‘’αν ο Δήμος δεν εφαρμόζει τον νόμο τότε γιατί οι πολίτες πρέπει να τον τηρούν;’’
Δ. Πήραμε τηλέφωνο την πολεοδομική υπηρεσία του Δημου που μας είπαν: ‘’δεν γνωρίζουμε το θεμα’’. Προφανώς δεν έχει τηρηθεί η νομοθεσία. πρωί-πρωί σήμερα με συντονισμένη κίνηση της υπηρεσίας καθαριότητας το δένδρο κόβεται ‘’σύριζα’’ και το συνεργείο αποχωρεί ‘’μάνι-μανι’’. Δεν θεωρήσαμε σκόπιμο να παρουμε τηλέφωνο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Καμπουράκη. Πριν 3 χρόνια, σε αντίστοιχη ενέργεια αφαίρεσης 3 δένδρων στην οδό Κανάρη μιλήσαμε στον τότε αντιδήμαρχο και με την ιδιότητα του συναδέλφου στην ίδια παράταξη και στο ερώτημα γιατί δεν τηρήθηκε ο νόμος, η απάντηση-δικαιολογία ήταν ’’ σας υπόσχομαι ότι θα φυτευτούν νέα δένδρα’’! Δεν πρόλαβε όμως αφού μετά 3 χρόνια η δημοτική αρχή άλλαξε και εκείνος πια …το έχει ξεχάσει!
Ε. —Δεν ‘’θρηνούμε’’ για ένα δένδρο, παρ όλη την ομορφιά και την φρεσκάδα που δίνει στους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού και παρά το ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή κλιματικής αλλαγής που απαιτεί σεβασμό στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στο πράσινο. Μελέτη του ΕΜΠ του 2014 απέδειξε ότι η θερμοκρασία στην σκιά ενός δένδρου είναι συστηματικά μικρότερη κατά 3-4ο κελσίου και ο αέρας που αναπνέεται στην σκιά του έχει ευνοϊκότερα χαρακτηριστικά.
—Δεν φταίνε οι πολίτες και δεν τα βάζουμε μαζί τους. Μπορεί το συγκεκριμένο δένδρο να ενοχλούσε και να έπρεπε να αλλάξει θέση. Αυτό ακριβώς μπορούσε και θα έπρεπε να γίνει με τις νόμιμες διαδικασίες!
—Είναι η νομιμότητα και το αίσθημα ισοτιμίας ανάμεσα στους πολίτες που παραβιάζεται με τέτοιες ενέργειες γιατί αναδεικνύει το πολιτικό ζήτημα της αδιαφάνειας, δημοκρατίας, ισονομίας και ισοπολιτείας. Το θέτουμε στα πρώτα αρνητικά της νέας δημοτικής αρχής η οποία με παρόμοιες πρωτοβουλίες της εν ‘’κρυπτώ’’ και ‘’βιαστικά’’ μας δηλώνει ότι ‘’το δίκαιο είναι μια υποκειμενική υπόθεση’’ και ότι το περιβάλλον δεν είναι προτεραιότητα! Δυστυχώς!
Ν. Μυλωνάς

16 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και στην πλατεία Κονίτσης.αλλαγη δέντρων που είναι άρρωστα.και πέρυσι τα ραντιζατε και φέτος πάλι με πρόβλημα!!!

 2. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  • Αυτό σου ειχε μηνει πρην από τις εκλογες και ειπες μια και τα εχω ας τα ανεβασω;Ελεος…ειπαμε πισατε με ότι θα διορισετε τωρα κυβερνηστε.

  • Ξεχασες,λοιμους πλημυρες σεισμούς……ελα ρε μεγαλε.Τελικα για όλα αυτά που λες κοψανε το δενδρο μπροστα από το μαγαζι υποψηφιου του δημαρχου;Ωραιος.Καλα καταλαβα;

 3. Τωρα το ότι ηταν μπροστα στο μαγαζι υποψηφιου με τον δημαρχο πως να το παρουμε;Απλα τυχη;

 4. Ο νικος μυλωνας ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ κατα την διαρκεια της δημοτικης περιοδου κυριτση κλητηρας .Ο μεγας προεδρος του δημοτικου συμβουλιου λεει το απιστευτο , οτι παραπονεθηκε στον αρμοδιο αντιδημαρχο για την κοπη των δεντρων στην καναρη και εικεινος βλακωδως του απαντησε οτι θα τα ξανα φυτεψει . Και ο Μυλωνας μασησε τους λογους της κοπης των δεντρων και δεν εβγαλε αχνα .
  Νικο Μυλωνα δεν δικαιουσαι να μιλας πλεον .Αυτα που γραφεις δεν τα πιστευουν ουτε τα μικρα παιδια

 5. και την ιδια στιγμη μιλαμε σε επισημες συναντησεις για το περιβαλλον , το πρασινο, την οικολογια! κι η νομιμοτητα;οπου βολευει!

 6. τώρα Νίκο σε γνωρίζω πάλι..Πήγες με τον Κυρίτση έκαμες μια τρύπα στο νερό… Έφυγες..Άιντε πάλι στα παλιά..Διαμαρτυρίες,καταγγελίες,γρίνια……Αυτή είναι η αριστερά που όλοι ξέρουμε…Άιντε και του χρόνου…..

  • είναι αριστερά κι ο Καμπουράκης κρίμα να δίνει τέτοια δείγματα, όπως η κατεδάφιση συντριβανιού στην Κονίτσης

 7. ΊΣΑ ΊΣΑ ΠΟΥ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΈΔΕΙΞΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΜΈΡΑ ΠΩΣ ΝΟΙΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ!! Κ Η ΚΟΠΉ ΕΝΌΣ ΔΈΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΖΗΤΉΣΑΜΕ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΆΤΙ ΕΠΙΛΕΙΨΙΜΟ..ΚΥΡΙΕ ΜΥΛΩΝΆ ΕΊΝΑΙ ΑΝΆΞΙΟ ΛΌΓΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΜΑΖΊ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΉΣΑΣΤΑΝ ΑΝΎΠΑΡΚΤΟΣ Κ ΚΆΝΑΤΕ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΏΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΌΤΑΝ ΈΚΟΒΕ ΔΈΝΤΡΑ ΚΑΤΆ ΣΥΡΡΟΉ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΥΤΕΎΕΙ ΚΑΙΝΟΎΡΙΑ.. ΤΌΤΕ ΠΟΥ ΉΤΑΝ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ?? ΟΙ ΝΌΜΟΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΣΆΤΕ ΟΠΌΤΕ ΣΑΣ ΒΟΛΕΎΕΙ ΑΠΛΆ ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΑΊΣΘΗΣΗ Κ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΕΤΕ ΕΝΤΥΠΏΣΕΙΣ!! !ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΓΙΑ ΕΣΆΣ ΓΎΡΙΣΕ ΜΠΟΎΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑΤΊ ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΑΛΛΆ ΒΛΈΠΟΥΜΕ Κ ΕΚΤΙΜΆΜΕ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΤΟΝ Κ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΠΟΥ ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΑΚΟΎΡΑΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΊΩΣΕΙ ΤΟ ΑΠΌ ΧΡΌΝΙΑ ΠΑΡΑΤΗΜΈΝΟ ΝΗΣΊ ΜΑΣ…

 8. ..και ΣΤ) στα κλαδιά ενός γερού δένδρου μπορεί να περάσει ένα καλό σχοινί,που θα χρησιμοποιηθεί η θηλιά του για κρεμάλα..

  για όσους θέλουν ν αφήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο,λόγω γενικευμένης Κοινωνικής διαφθοράς,οι τελευταίες μάλιστα ανάσες του κρεμασμένου θα είναι δροσερότερες κατά 3-4 βαθμούς υπό σκιάν του δένδρου και καθαρότερες λόγω οξυγόνου.

 9. Τάδε έφη προφήτης Ησαΐας. Μάχαιραν έδωσες μάχαιραν θα λάβεις. Έλα όμως που αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Κατακεραύνωσε ο Θεός τα Σόδομα και τα Γόμορρα για τις ανομίες τους και στο τέλος είπαν ότι φταίει ο Θεός. Οι αμερικάνοι και το FBI μας έκαναν βούκινο για τα σκάνδαλο της Νοβάρτις. Το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε λεφτά με την σέσουλα. Μέχρι και πολιτικοί μας λένε οι αμερικάνοι ότι είναι μπλεγμένοι. Πτωχεύσανε την χώρα για αυτές τις ανομίες τους. Και αυτοί μαχαιρώνουν τους ανθρώπους που τους ξεμπροστιάσανε. Φταίει ο θεός για τις ανομίες τους. Φταίει ο θεός γιατί κατακεραυνώθηκαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Άφρονες είναι και θα πληρώσουν. Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.