Τοποθετήσεις Λ.Σ Δήμου Κω αναφορικά με τα μέτρα στήριξης ανακούφισης εν μέσω πανδημίας

2
501

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ Κω που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 3 Απρίλη 2020 ,αναφορικά με τα μέτρα του δήμου Κω εν μέσω πανδημίας,τοποθετήθηκε ως εξής:

Καταρχήν ο Δήμος Κω δεν επιτρέπεται να αποστασιοποιείται από δράσεις που μπορεί να υλοποιήσει προκειμένου να προστατεύσει ουσιαστικά την υγεία των κατοίκων του νησιού οι οποίες  δεν μπορεί να περιορίζονται στην  ατομική ευθύνη των κατοίκων  (οι οποίοι ακολουθούν τις οδηγίες και εφαρμόζουν τα μέτρα).

Οι δράσεις αυτές πρέπει να στοχεύουν στην κατεύθυνση άμεσης κάλυψης όλων των κενών που επικίνδυνα εξακολουθούν να υπάρχουν στις δομές Υγείας του νησιού.

Και επειδή όπως τονίσαμε με την λήξη της πανδημίας θα είναι αυξημένες οι ανάγκες του δήμου και τα νοικοκυριά του νησιού θα βρίσκονται σε ένα νέο κύκλο δυσχέρειας με την ανεργία να καλπάζει και εργασιακές σχέσεις για όσους δουλεύουν λάστιχο ,ο Δήμος Κω πρέπει από σήμερα να παίρνει ανάλογες αποφάσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ Κω, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα εργαζομένων-φορέων του νησιού κατέθεσε τις εξής προτάσεις

Ο Δήμος Κω να απαιτήσει την άμεση στελέχωση  και εξοπλισμό με τα απαραίτητα για την εποχή υλικά των Νοσοκομείου του ΚΥ Κω & Αντιμάχειας και όλων των δομών υγείας του νησιού. Να επιταχθούν όλες οι ιδιωτικές δομές υγείας.

Την δημιουργία νοσηλευτικής μονάδας εντός του ΚΥΤ πλήρως στελεχωμένη,24ωρης λειτουργίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας.Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στον χώρο . Τέλος τον άμεσο οργανωμένο απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών με επίταξη καραβιών αρχίζοντας από τις ευπαθείς ομάδες.

Να απαιτηθεί η γενναία χρηματοδότηση του Δήμου από τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη  ή φόρους (πχ. τέλος κοινοχρήστων ,καθαριότηττας & φωτισμού) για το επόμενο διάστημα, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους, ή δεν θα την λειτουργήσουν.

Την απαλλαγή καταβολής τροφείων στους ΒΦΝΣ  του νησιού.

Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα του νησιού όπως έχουν προταθεί από τον Αγροτικό Σύλλογο και αφορούν άμεσα μέτρα ανακούφισης και μέτρα στήριξης του μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων όπως Λαϊκές Αγορές σε όλο το νησί.

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Να μην διακοπεί η παροχή νερού σε κανένα σπίτι ή επαγγελματικό χώρο. Επειδή η απαράδεκτη κατάσταση με την παροχή νερού στο τρίγωνο Ηρακλειδών απασχολεί ξανά τους κατοίκους της περιοχής,να αποφασιστεί δραστική μείωση της τιμής του νερού και η εξασφάλιση με ευθύνη του δήμου πόσιμου  νερού στην περιοχή που να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων .

Να παραταθούν οι συμβάσεις εργαζομένων ορισμένου χρόνου και να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό η «Βοήθεια στο σπίτι». Να εξασφαλιστούν θέσεις και αποδοχές των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου  ,σε ΝΠΔΔ και δημοτικών επιχ/σεων που τυχόν υπολειτουργούν ή αναστέλλουν την λειτουργίας τους.

Εξασφάλιση υλικών και οχημάτων για τον συνεχή και τακτικό απολυμαντικό  ψεκασμό σε δημοτικά κτίρια,αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα,κάδους ,καθώς και  πολυσύχναστων  εξωτερικών χώρων,πλατειών ,πάρκων, Κ.Υ .

Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων  μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους ,ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους της κοινωνικής υπηρεσίας και όσους καλούνται να συμβάλλουν στο εξής σε αυτή.

Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ότι  στηρίζει τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος του νησιού και καλούμε και τον Δήμος  Κω  να υιοθετήσει τα αιτήματα των εργατικών σωματείων που απαιτούν την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων καθώς και την προστασία της υγείας των οικογενειών τους (επισυνάπτουμε ανακοινώσεις τους)

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Η επικεφαλής

Κική Μακρή

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..Με μικρα γραμματα γραψτε το λ σ για μια στιγμη νομιζα για λιμενικο σωμα!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.