ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η. Σιφάκη στο ΟΡΑΜΑ: Λάσπη, ευτελείς επιθέσεις & ψευδολογίες (Η έκδοση αυτή είναι συμφωνία επιχειρηματιών της Κω, θα βγει νέα έκδοση για το Δήμο Κω)

19
1495

Κως, 28 Μαρτίου 2017

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ : ‘’ Η Κως, ενωμένη, έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να ανακάμψει. Την προσπάθεια αυτή δεν θα την κυλήσουν κάποιοι στη λάσπη’’

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ηλίας Σιφάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ανακοίνωση της παράταξης ‘’Όραμα’’:

‘’ Έχω υψηλό δείκτη και συναίσθηση ευθιξίας αλλά και ευθύνης.
Για αυτό και είμαι αναγκασμένος να απαντώ ακόμα και σε ευτελείς επιθέσεις και ψευδολογίες, μόνο και μόνο για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.
Η Επιτροπή τουρισμού εξέτασε την πρόταση της Καθημερινής, για συμμετοχή στο περιοδικό Greece is καθώς και στο ένθετο «Ταξίδια» της εφημερίδας. Όπως συζητά και εξετάζει όλες τις προτάσεις που έρχονται για τη διαφήμιση και προβολή του νησιού.
Ομόφωνα η Επιτροπή Τουρισμού αποφάσισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα διαφημιστικής προβολής με το συγκεκριμένο κόστος αλλά και πλαίσιο.
Γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και ομόφωνα στην Επιτροπή Τουρισμού.
Με βάση το Νόμο έπρεπε να προχωρήσουμε στην διαδικασία του διαγωνισμού και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να υπάρχει και άλλος εκδοτικός οίκος που να μας προσφέρει την ίδια υπηρεσία ίσως και με καλύτερες οικονομικές συνθήκες, προς όφελος του Δήμου.
Αυτό κάναμε στις 2 Μαρτίου 2017.
Με βάση πάντα το Νόμο έπρεπε να ζητήσουμε 2 προσφορές για να διαμορφώσουμε τον προϋπολογισμό.
Ζητήσαμε τρεις (3) από μεγάλους εκδοτικούς οίκους και τελικά μας απάντησε μια εταιρία, βάση της οποίας καθορίστηκε και η οικονομική μελέτη.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε η έγκριση της μελέτης για τον διαγωνισμό ώστε να βγει η πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Κανένας δεν απέκλεισε κανέναν εκδοτικό οίκο να λάβει μέρος στον διαγωνισμό ο οποίος είναι ανοιχτός και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα λάβει πάνω από μία (1) εταιρία μέρος στο διαγωνιστικό μέρος.
Παράλληλα η Καθημερινή είχε αποτανθεί και σε ιδιώτες επιχειρηματίες της Κω.
Το περιοδικό που κυκλοφορεί αποτελεί προϊόν της συμφωνίας ιδιωτών επιχειρηματιών της Κω και του περιοδικού και δεν έχει καμία σχέση με το διαγωνισμό.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ από το Δήμο της Κω, αφού ο Δήμος βρίσκεται ακόμη στην διαδικασία του Διαγωνισμού.
Το μήνυμα του Δημάρχου Κω στην έκδοση δεν συνδέεται με οικονομικά ανταλλάγματα από την πλευρά του Δήμου, ήταν αίτημα του περιοδικού.
Άλλωστε ο Δήμος Κω ανταποκρίνεται πάντα στα αιτήματα εκδοτικών οίκων και περιοδικών για μηνύματα, φωτογραφίες, μακέτες που προβάλλουν το νησί ως τουριστικό προορισμό, χωρίς αντίτιμο, όπως ακριβώς κάναμε και σε άλλες εκδόσεις (π.χ. στο περιοδικό της αεροπορικής εταιρίας Small Planet.)
Είναι σαφές ότι εφόσον ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός θα υπάρξει νέα έκδοση, στην οποία θα υπάρχει και το πλαίσιο τουριστικής προβολής της Κω, που θα επιλέξει ο Δήμος.
Το κόστος των 7 ή 10.000 ευρώ σε ένα διαγωνισμό για την τουριστική προβολή της Κω απαιτεί νόμιμες διαδικασίες. Και ένα ευρώ να ήταν, πάλι νόμιμες διαδικασίες θα απαιτούσε.
Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την ηθική μου ακεραιότητα και υπόσταση.
Πάει πολύ να ζητούν την παραίτησή μου αυτοί που χάριζαν, χωρίς αντίτιμο και με διαδικασίες που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, δημοτική περιουσία και ακίνητα του Δήμου σε ψηφοφόρους τους.
Αυτοί που εκτελούν εντολές για να μετατραπεί η Κως σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών.
Πήρα μια εντολή από τους πολίτες και την εντολή αυτή θα την καταθέσω πάλι στους πολίτες της Κω, όταν χρειαστεί να με κρίνουν ξανά.
Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αποκαταστήσουμε την τουριστική φήμη και την εικόνα της Κω.
Συλλογικά και ενωμένοι, Δήμος, Περιφέρεια και φορείς του τουρισμού.
Την προσπάθεια αυτή δεν θα ανεχθώ να την κυλήσουν κάποιοι στη λάσπη.’’

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. απο ταχυτατες διαδικασιες ειστε μανουλες….
    Σε μια νύχτα εξαφανιστηκε με μαγικο τρόπο 50 μετρα δημοτικο κοινόχρηστο πεζοδρόμιο και μετατράπηκε σε ιδιωτικό πάρκινγκ και μάλιστα με δημοτικο φωτισμό που τον πληρώνουμε εμείς.Γι αυτο καμία απάντηση αλλα και δεν χρειάζεται.Καθε μέρα εκατονταδες συμπολιτες μας οικονομικα εξαθλιωμένοι περνούν απο το σημείο και βλεπουν το φωταγωγημενο απο εμας ιδιωτικο παρκινγκ, αλλά χάθηκε η ντροπή….

    • όταν εχεις δημοτικο φωτισμο 4 πυλωνων στο χωραφι σου με τα φραγκα που γλυτώνεις γυριζεις τον κοσμο ολο!

      • ΣΙΦΑΚΗ ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ

        ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ.ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΟΙ ΚΩΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΤΕ ΝΥΚΤΑ.

      • Σιφακι το ξερεις οτι το νησι ειναι μεσα στην βρωμα:και εσυ μιλας δηθεν για τουρισμο.Αντε και ηρθαν οι τουριστες τι θα ειδουν τα βουνα απο τα σκουπιδια,-η- τους πακιστανους που εχουν κατακλυσει ολοκληρο το νησι.Γιαυτο σταματηστε ολοι απο τον δημαρχο σου,μεχρι τον τελευτεο συμβουλο να κανετε ανακοινωσεις.Οχι αλο ξευτιλα.Ξερω γιατι το λεω.Γιατι σας βριζει ολο το νησι.ΓΚΕ-ΓΚΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    • Μόνο την θέση του Σιφάκη ζηλεύω που έχει μηνιάτικο, ταξίδια, νυχτερινή ζωή, τυχερά και μπόλικη καλοπέραση....

      Όλα πληρωμές από, περνάει καλά και κάνει επαφές να γεμίσει το ξενοδοχείο του. Και το σπουδαιότερο, από το Βερολίνο έχει πτήση απευθείας για Άγιο Δομίνικο να μαυρίσει την κορμάρα του…

      • ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ,ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΜΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΚΩΩΝ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ.ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΕΣ.

    • Γιατί δεν το ονομάζετε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΣΙΦΑΚΗ;;; ΚΥΡΙΤΣΗ να απαλλαγείς από τα βαρίδια που θα σε αποτελειώσουν....

      Για να έχεις ελπίδα πολιτικής επιβίωσης κόψε του τα ανούσια ταξίδια στις «τουριστικές εκθέσεις»… Τώρα πρέπει Γιώργο να τον στείλεις σε μόνιμες διακοπές, ΕΙΝΑΙ ΌΛΟ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ.

    • Στο τέλος ο ανύπαρκτος Σιφάκης που ψοφά για ταξίδια θα μας πουλήσει την προσωρινή ανάκαμψη σε όλη την Ελλάδα σαν δική του επιτυχία.

      Ετοιμάζεται ο Ηλίας για την ανοιξιάτικη του εξόρμηση με πάμπολλα ταξίδια αναψυχής, σκέπτεται και για την Κούβα και το Πόρτο Ρίκο να ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΜΑΡΑ ΤΟΥ, και σε τουριστικές εκθέσεις που τα έξοδα όμως της καλοπέρασης του τα πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα οι δημότες…

    • ΗΛΙΑ ΣΙΦΑΚΗ, είσαι ο κύριος υπεύθυνος για την Ryan Air, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΆΝΕΙΣ

      ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΣ σε ανούσια ταξιδάκια ….που καμιά σχέση δεν έχουν με την ανάκαμψη του Τουρισμού…. Φυσικά πληρώνουν οι δημότες για την καλοπέραση σου αλλά είναι απαράδεκτο να απουσιάζεις την περίοδο που ο κλάδος καταστρέφετε με το προσφυγικό τον ΦΠΑ στο 24% και το ημερήσιο τέλος διαμονής να έρχονται για να χρεοκοπήσουν όλες τις επιχειρήσεις που ακόμα αντέχουν. Εσύ πας για γιαουρτγλού και κεμπάπ… Πιστεύω να περάσεις καλά για να ζηλέψει και ο Δήμαρχος που άρχισαν να τον κράζουν για τα συχνά του ταξιδάκια αναψυχής…

    • Τελικά την Ryan Air την έδιωξε ο εγωιστής ΚΥΡΙΤΣΗΣ, οι μπαταξήδες του ΕΒΕΔ και της Περιφέρειας ή ο ΣΟΥΡΑΣ που δεν πλήρωσε;;;

      Όλοι έβαλαν το χέρι τους, άλλοι σαν τον Κωστούκο γιατί έπαιζαν διπλό παιχνίδι για τα συμφέροντα Τούι, Τούι τα ψώνια του ΕΒΕΔ που τα έβαλε στο βρακί του ο ΡΟΔΙΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΡΑΣ και τοπική Ένωση Ξενοδόχων που σέρνεται από προσωπικά συμφέροντα…
      Έδιωξαν οι ανίκανοι την Ryan Air, ΧΑΣΑΜΕ 85.000 άτομα που πήγαιναν στα μικρά ξενοδοχεία πόλης και θριαμβολογούν για 36.000 άτομα της SMALL 27 Μαρ 2017 at 16:24:55 Με τόση μεγάλη αύξηση που πιστεύουν ότι θα έχουμε είναι ικανοί οι ανίκανοι να αρχίσουν και νέες αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη εκτός από αυτές που μας έχωσαν στο νερό και στα σκουπίδια από την πρώτη Γενάρη. Ρίξτε μια ματιά στον λογαριασμό της ΔΕΗ και θα διαπιστώσετε τις αυξήσεις ΚΥΡΙΤΣΗ.

  2. Κυριε Σιφακη ο ταξιδευτής Δήμαρχος πρότεινε τους χώρους για το χοτ σποτ.Μην θυμασαι οτι θελεις! Εσεις διελυσατε την εικονα του νησιού στην Ευρώπη!Εσεις αφησατε την πόλη ανοιχτό χοτ σποτ!!! Μην μας περνας για μα#%@+×ς.Οσο για τα δημοτικά ακίνητα εσυ δεν πας πίσω…Εσυ πηρες ολοκληρο πεζοδρομιο για παρτη σου

    • ΚΥΡΙΤΣΗ, καταλαβαίνεις ότι η ανικανότητα σου στο θέμα Ryan Air παρά τα όσα έταζες πριν τις εκλογές θα είναι ο πολιτικός σου θάνατος...

      Έταξες όπως ο ΤΣΙΠρΑΣ τα πάντα και την ΒΑΣΗ για αύξηση αφίξεων και νέους προορισμούς και κατάφερες να διώξεις την Ryan Air που έφερνε κόσμο στην πόλη και τα χωριά, χιλιάδες Ιταλούς και Γερμανούς που τώρα θα πάνε στα ΧΑΝΙΑ, στη ΚΕΡΚΥΡΑ, την ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ και στην ΡΟΔΟ. Μπράβο τα κατάφερες να διαλύσεις τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό και τα έσοδα του Δήμου αλλά θα το πληρώσεις ακριβά…

  3. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECYRITY ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ .ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. 500.000 ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ SECYRITY!!ΚΑΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ !!!!!!! 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟ ΔΛΤ !!!! …ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ. 300.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ!! ΑΛΛΕΣ 300.000 ΧΙΛΑΔΕΣ!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ!!!ΑΛΛΕΣ 500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ ΤΗΣ Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!!ριξε τσιμεντο γεωργιε ΡΟΥΦΑ ΜΕΛΙ!!!.ΠΩΠΩ!! ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ!!!ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ.ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 2.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΓΕΩΡΓΙΕ ΒΟΥΛΙΑΞΕΣ-ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΤΑ.ΟΛΕΘΡΟΣ ΕΙΣΑΙ!!!!!

  4. Μαντάρα τα κάνατε… Τώρα που αποκαλυπτικά ξεσκεπαστικατε θα πληρώσουμε δύο φορές την καθημερινή.
    Την καλύτερη εφημερίδα βάση των λεγόμενων από τον κύριο Μουζουράκη.
    Μια ερώτηση μόνο, πως θα πληρώσουμε ,θα δώσουμε κάτω από το τραπέζι τα πρώτα και τα άλλα με τον διαγωνισμό;

  5. ΚΥΡΙΕ ΣΙΦΑΚΗ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΌ Α….. ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

  6. Το μήνυμα του Δημάρχου στην έκδοση δεν συνδέεται με οικονομικά ανταλλάγματα

    Το μήνυμα του Δημάρχου Κω συνδέεται με το γεγονός πως ο ίδιος είναι αξιοθέατο ./. κάτι σαν το Ακταίο δηλαδή.

  7. Οταν καποιος σας ταπωνει εκει στην αντιπολιτευση δεν ξερετε τι να γραψετε και αλλαζετε θεμα..γιατι δεν απαντατε τωρα πιυ σας λενε οτι το συγκεκριμενο περιοδικοτο εχουν κανει οι ξενοδοχοι????

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ