Δήμος Κω (για καθαρισμό με 80 ΑΔΤΕ): Η διεκδίκηση του κτιρίου της 80 ΑΔΤΕ ενώνει όλη την Κω (ΦΩΤΟ)

8
1990

ΘΕΜΑ : “ Ο Δήμος Κω προχώρησε στον καθαρισμό του κτιρίου της 80 ΑΔΤΕ και του περιβάλλοντος χώρου – Η διεκδίκηση του κτιρίου της 80 ΑΔΤΕ ενώνει όλη την Κω.”

Σε μια κίνηση με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο προχώρησε το διήμερο 25-26 Μαΐου ο Δήμος Κω.

Δύο ενισχυμένα συνεργεία του τμήματος Πρασίνου, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας σε συνεργασία με την 80 ΑΔΤΕ με την εθελοντική συνδρομή 2 Αξ/κών και 8 οπλιτών, μηχανημάτων και φορτηγού, πραγματοποίησαν καθαρισμό, κλάδευση, και ευπρεπισμό του παλαιού Διοικητηρίου της 80 ΑΔΤΕ στην συμβολή των οδών Ακτής Κουντουριώτη και Θεμιστοκλέους.

Η κίνηση αυτή καταδεικνύει τη στενή σχέση συνεργασίας αυτοδιοίκησης και ενόπλων δυνάμεων και παράλληλα αποτελεί και ένα μήνυμα διεκδίκησης του ακινήτου, προκειμένου να περιέλθει εκεί που πραγματικά ανήκει: στην τοπική κοινωνία.

Όπως είναι γνωστό το κτίριο της 80 ΑΔΤΕ είναι μεταξύ των 5 ιστορικών ακινήτων που διεκδικεί ο Δήμος Κω.

Το ιστορικό κτίριο της 80 ΑΔΤΕ παραδόθηκε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) στις 18-10-2010. Αποτελεί κτίριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας της ιταλικής περιόδου, μεγάλης σημασίας για την πόλη της Κω και στολίδι για το Λιμάνι της. Η παραχώρηση και η χρήση του έχουν απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο πολλές φορές κατά το παρελθόν και υπάρχουν αρκετές σχετικές αποφάσεις.

Το 2010 και το 2013 με νεότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αποτυπώνεται η βούλησή του και του Κωακού λαού, να περιέλθει το ακίνητο στον Δήμο για τη δημιουργία Μουσείου Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας.

Η διεκδίκηση του κτιρίου της 80 ΑΔΤΕ ενώνει όλη την Κω.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριτση γιατι δεν λες πως είναι ρουσφετι ?Γιατι δεν λες πως το ρουσφετι ειχε συνεχεια και στην μετακινηση αυτοκινητων.Γιατι δεν λες για τον κοινοχρηστο χωρο?
    Υπομονή 2 χρονια….

  2. ΓΕΩΡΓΙΕ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

  3. Γιατί ο ΣΤΡΑΤΌΣ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ;;;;
    ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΆΧΗ ΔΙΕΚΔΊΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΊΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ;;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ