Εργαζόμενοι Δήμου – Συμβασιούχοι: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων -Πανελλαδικό Συλλαλητήριο – Έκτακτη σύγκληση ΔΣ απόψε (ΒΙΝΤΕΟ)

12
2660

Συνδικαλιστές ΟΤΑ: Απολύονται 10.000 συμβασιούχοι –Κλιμάκωση κινητοποιήσεων -Πανελλαδικό Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΟΨΕ ΤΟΥ Δ.Σ.δηλώσεις-video

Πηγή: dhras.gr

 

Συνδικαλιστές ΟΤΑ για Τσίπρα: “Γενικόλογη η αναφορά για συμβασιούχους” -Κλιμακώνουν κινητοποιήσεις

Aρνητική είναι η πρώτη αντίδραση των συνδικαλιστών ΟΤΑ στην αναφορά του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι «πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τους συμβασιούχους». Συγκεκριμένα, πηγές της ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλώντας στην aftodioikisi.gr έλεγαν ότι η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα «είναι γενικόλογη και δεν λύνει το πρόβλημα της άμεσης απόλυσης 10.000 εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων». Ως προς αυτό επικαλούνται τα όσα είπε στη χθεσινή τους συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος, όπως λένε, στην ουσία υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, παρά μόνο να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα τους. Επιμένουν, δε, στο πρόσφατο αίτημά τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Γι’ αυτό το λόγο επιμένουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποίησεις τους που ξεκίνησαν την Δευτέρα με καταλήψεις αμαξοστασίων, η πρώτη φάση της οποίας κλείνει αύριο με την 24ωρη απεργία σε όλους τους δήμους της χώρας. Τι σημαίνει κλιμάκωση; Σημαίνει συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων την Παρασκευή και την ερχόμενη εβδομάδα, σημαίνει πιθανότατα και καταλήψεις ΧΥΤΑ, σημαίνει αποχή από την εργασία το σαββατοκύριακο, σημαίνει πιθανότατα 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.

Σκουπίδια στους δρόμους και την επόμενη εβδομάδα

Δηλαδή, με άλλα λόγια, σημαίνει ότι τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους και την ερχόμενη εβδομάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα των πολέων αλλά και για κινδύνους στην υγείας των κατοίκων, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών. Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι σε όλη την χώρα ζητούν από τους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους δρόμους μέχρι νεοτέρας. 

Πώς θα σταματήσουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις;  Προς το παρόν μόνον αν μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, καθώς οι προτάσεις Σκουρλέτη για 2.500 προσλήψεις μόνιμων αλλά και για κάλυψη των έκτακτων αναγκών καθαριότητας που θα προκύψουν στους δήμους μετά την απόλυση των συμβασιούχους με προσλήψεις νέων συμβασιούχων, κυρίως διμηνιτών αλλά και οκταμηνιτών, δεν γίνονται, τουλάχιστον επί του παρόντος δεκτές από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου) οι σημερινοί συμβασιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επαναπροσληφθούν στις θέσεις αυτές, καθώς απαγορεύεται να συνάψουν και δεύτερη σύμβαση μέσα στο ίδιο έτος.

Τσίπρας σε υπουργούς: Λύση για συμβασιούχους έως το επόμενο υπουργικό

Λύση έως την επόμενη συνεδριάση του υπουργικού συμβουλίου για τους 60.000 συμβασιούχους του Δημοσίου και των ΟΤΑ, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου από του συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα, κατά της διάρκειας της οποίας αναγνωρίστηκε ότι υπάρχουν δυσεπίλητα συνταγματικά και νομικά προβλήματα για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της εισηγησής του ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τους συμβασιούχους και να τελειώσει η κατάσταση ομηρείας για χιλιάδες εργαζομένους, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και δεν τους δημιούργησε η παρούσα Κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας, κάνοντας ειδική αναφορά στους συμβασιούχους, μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος δεσμεύτηκε μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων και 2.500 χιλιάδες προσλήψεις στους δήμους, άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το θέμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός μίλησε για συμβασιούχους, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, και πρόβαλε τη θέση για «βέλτιστη λύση». Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλ. Τσίπρας, την 1η Ιουνίου, σε συνέντευξη τύπου στο ΥΠΕΣ, είχε κάνει λόγο για «οριστική λύση» του θέματος των συμβασιούχων και μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου θέτοντας μάλιστα και κριτήρια, σήμερα επανήλθε και αναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνησης, για μείωση της ανεργίας, την συνέδεσε με τους συμβασιούχους και τόνισε:

«Η ανάκτηση της εργασίας, η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας αποτελεί την κύρια, την απόλυτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης».

Yπενθυμίζεται ότι νωριτερα, πηγές της ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλώντας στην aftodioikisi.gr έλεγαν ότι η αρχική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για τους συμβασιούχους «είναι γενικόλογη και δεν λύνει το πρόβλημα της άμεσης απόλυσης 10.000 εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων».

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου στηρίζει την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων των Δήμων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την κοροϊδία μηνών για την προοπτική των συμβάσεων τους,τώρα πατώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ,ουσιαστικά δείχνει τον δρόμο της απόλυσης και ανεργίας σε χιλιάδες εργαζόμενους που κατά κοινή ομολογία όλων καλύπτουν τα τεράστια κενά και ανάγκες στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου.

Ενδιαφέρον σχολιασμού ,ωστόσο,έχουν και οι σχετικές τοποθετήσεις των ΚΕΔΕ και Δημάρχων.

Είναι λοιπόν πρόκληση για τους εργαζόμενους που ζουν αυτές τις μέρες την αγωνία μην βρεθούν όχι μόνο απολυμένοι αλλά και χρεωμένοι,να τους χτυπούν την πλάτη φιλικά και να εμφανίζονται δικαιωμένοι και οι δύο ,δηλ, ΚΕΔΕ όσο και Δήμαρχοι που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την κυβερνητική πολιτική, ξεπερνώντας την κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις κάνοντας την ακόμη χειρότερη.

Την ίδια στάση κρατά και ο δήμος Κω, με την δημοτική Αρχή να έχει δηλώσει υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων τις προηγούμενες μέρες κατέθεσαν σχέδιο νόμου για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Η θέση του Δήμου Κω για πρόσληψη με δίμηνη σύμβαση και μετά με συμβάσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια σούπα ξαναζεσταμένη.

Σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει το δικαίωμα στην σταθερή δουλειά ,δεν λύνει τα οξυμένα προβλήματα των παρεχόμενων υπηρεσιών και επιπλέον προδιαγράφει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών που ήδη δοκιμάζονται από τις υπέρογκες υποχρεώσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου απαιτεί

Καμία απόλυση συμβασιούχου στους Δήμους της περιοχής

Από την κυβέρνηση να φέρει αμέσως στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Δεν κάνουμε

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αρ. Πρωτ. : 31/21 -06-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν αντισυνταγματικό το δικαίωμα στη δουλειά και πετάνε στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους σε υπηρεσίες των ΟΤΑ .

Η Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στους ΟΤΑ .Απαιτεί από την κυβέρνηση να λύσει αμέσως με νόμο τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε όλες τις υπηρεσίες.

Είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα κάθε εργαζομένου , είτε στους ΟΤΑ, είτε στην εκπαίδευση και οπουδήποτε αλλού , η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να ενώσει όλους τους εργαζομένους απέναντι στις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου.

  • Να υλοποιήσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. με 250 ευρω τον μηνα!!!ειναι σχεδιο της ευρωπαικης ενωσης.

    • Για να μην ξεχνάμε, ο δεξιός Μητσοτάκης απέλυσε 500 καθαρίστριες οι περισσότερες στις εφορίες με μισθό 1.5-2.500

      Ο αριθμός Σκουρλέτης της κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έταζε πριν τις εκλογές μονιμοποίηση στο τέλος θα αναγκαστεί να διώξει 10.000 που παράνομα ανάγκασε τους Δημάρχους να τους τους ανανεώσουν τις συμβάσεις τον χειμώνα που οι δήμοι δεν τους είχαν ανάγκη και άλλους 50.000 στο υπόλοιπο δημόσιο… Τώρα τους ζητάνε οι γιαλατζί φασιστοαριστεροί τα λεφτά πίσω, δεν πληρώνω λένε και τους απολύουν.

    • ΚΥΡΙΤΣΗ, όταν σε υποχρέωσαν να τους ανανεώσεις τις συμβάσεις ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ, τώρα που τους απολύουν ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ;;;

      Έχουμε τα ακριβότερα τέλη στην Ελλάδα, υψηλότερα από την Εκάλη, ΝΕΡΟ. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ και ο αγαπητός Γιώργος ΒΡΉΚΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ… Τώρα που θα αναγκαστεί να τους διώξει με απόφαση της γιαλατζί αριστεράς θα δούμε ΜΕΙΏΣΕΙΣ ;;;;

  2. 62 ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ(ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ) ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚ ΝΥΝ ΣΥΡΙΖΑ Κ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ(ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ)ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΨΗΦΑΛΛΑΚΙΑ.ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ(ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΖΑΜΠΑ ΔΗΛΑΔΗ)ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ?

  3. Κ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ Ε?ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ?Κ@ΡΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΗ

  4. Πιστεύω με κάποιο τροπο οι νυν συμβασιούχοι θα προκριθούν σε επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έναντι των άλλων υποψηφίων και θα προσληφθούν.

  5. Αφηστε τους τουλαχιστον μεχρι το τελος της συνβασης τους και ας μην τους κανετε αοριστου κτλ.Ελεος δηλαδη,ανθρωποι ειναι,εχουν κανει τον προγραμματισμο τους και αυτοι,να δουλεψουν θελουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ