Δήμος Κω: Το Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να απαγορεύει τη διεξαγωγή δημοπρασίας σε Τιγκάκι και Μαρμάρι

28
2023

ΘΕΜΑ : Να αλλάξει έστω και τώρα η ΚΥΑ για τις παραλίες. Το Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να απαγορεύει τη διεξαγωγή δημοπρασίας σε Τιγκάκι και Μαρμάρι ή την απευθείας εκμίσθωση για την ανάπτυξη ομπρελο-καθισμάτων.

Ο Δήμος Κω αλλά και όλοι οι τουριστικοί δήμοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από την ΚΥΑ για τις παραλίες, τη στιγμή που η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρά τις προσπάθειες του Δήμου Κω να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοπρασίας για τις παραλίες σε Τιγκάκι και Μαρμάρι, το Υπουργείο Οικονομικών με έγγραφό του δεν ενέκρινε την προκήρυξη δημοπρασίας ούτε την απευθείας εκμίσθωση εκμετάλλευσης των παραλιών σε όμορες επιχειρήσεις.

Το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Δωδεκανήσου, που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών, με έγγραφό του απαντά αρνητικά στο αίτημα του Δήμου για την διεξαγωγή δημοπρασίας για τις παραλίες σε Τιγκάκι και Μαρμάρι, επικαλούμενο «αυθαίρετη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού – παραλίας σε όλο το παραλιακό μέτωπο των προαναφερόμενων περιοχών». Πρόκειται για τις ομπρέλες ξενοδοχείων και όμορων καταστημάτων που λειτουργούν εδώ και χρόνια, όπως και απλών συμπολιτών μας που έβγαζαν ένα μεροκάματο. Ταυτόχρονα στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι ακόμα και εάν δεν είχαν εντοπιστεί οι αυθαίρετες καταλήψεις δεν είναι σαφές εάν θα ήταν δυνατή η έγκριση της δημοπρασίας και ότι ως υπηρεσία ζητούν από το Αυτοτελές Γραφείο Νομοθετικού Έργου και Δικαστικών Ενεργειών να γνωμοδοτήσει σχετικά για να προχωρήσει η διαδικασία το 2018.

Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται ότι με το περιεχόμενο της νέας ΚΥΑ για τις παραλίες, ακυρώνεται ο ρόλος των Δήμων και της αυτοδιοίκησης, που μετατρέπεται σε ετεροδιοίκηση.

Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν δίνεται καμία άλλη λύση.

Φυσικά οι διαβεβαιώσεις για επίλυση του προβλήματος, αποδείχθηκαν ψευδείς.

Το Υπουργείο Οικονομικών απαγορεύει την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων σε Τιγκάκι και Μαρμάρι επικαλούμενο την προστασία της Αλυκής.

Στη συνέχεια απαγορεύει τη διεξαγωγή δημοπρασίας αλλά και τη διαδικασία της απευθείας εκμίσθωσης της εκμετάλλευσης παραλιών στις όμορες επιχειρήσεις.

Επιβάλλονται συνθήκες νεκροταφείου σε μια περιοχή με δεκάδες ξενοδοχεία και καταστήματα που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες.

Για τις άλλες παραλίες του νησιού, το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει στο Δήμο να παραμείνουν οι ίδιες τιμές σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε δυσβάσταχτο το κόστος για τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Αποδεδειγμένα πλέον αυτή η ΚΥΑ δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα έλυνε. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Κω, είναι όλων των τουριστικών περιοχών.

Άμεσα θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή και τροποποίηση της ΚΥΑ για τις παραλίες έστω και τώρα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

28 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ με ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.

      ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ από ομάδες ΜΑΦΙΟΖΩΝ και η ανεξέλεγκτη παραχώρηση τους… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΕΦΑΛΟΣ και το ΤΙΓΚΑΚΙ, ο άλλος .. έκανε την καντίνα ….ΤΑΒΕΡΝΑ και κανένας δεν του επιβάλει πρόστιμο… ΟΜΩΣ η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αντί να φροντίσει την φύλαξη του περιβάλλοντος και την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες όπως προβλέπει τι σύνταγμα, χωρίς εκμετάλλευση από ΑΛΗΤΕΣ αρκέστηκε ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ 30% στην ενοικίαση τους . Έτσι οι Κεφαλιανοί ανέβασαν τις ομπρέλες 40% … Ο ΣφΥΡΙΖΑ αναγκάζει τους μη έχοντες παραδάκι να ξαπλώνουμε στην ζεστή άμμο σε πετσέτα και τους ομπρελάδες να κλέβουν με ΠΑΛΑΛΟΓΕΣ ΤΙΜΕΣ, 6-10 Ευρώ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, παράνομη εκμετάλλευση των παραλιών χωρίς απόσταση από την θάλασσα, χωρίς ελεύθερα τμήματα για να κάνουν ένα μπάνιο και με τον κίνδυνο να τους φάει το κεφάλι κάποιος με τα παράνομα σπορ θάλασσας… ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ και ελεγχόμενες τιμές για όσες παραχωρηθούν… –

    • Ελεύθερες παραλίες για τους δημότες και επισκέπτες έργο του ΣΥΡΙΖΑ, αντισυνταγματική η παραχώρηση τους.

      Ας φροντίσουν οι δήμοι για δωρεάν οργανωμένες δημοτικές παραλίες σε όλο το νησί. Φτάνει πια η παράλογη εκμετάλλευση των παραλιών από βολεμένους των δημάρχων.

    • Τρέξτε να προλάβετε την παραλία σας νταβ@δες των παραλιών που σας τις χάρισαν οι δήμαρχοι για ψήφους διαπλοκής και στρατό ψηφοφόρων....

      Και όμως ο νόμος που ψήφισε ο ΣφΥΡΙΖΑ περιορίζει την εκμετάλλευση και βάζει κανόνες στους τραμπούκους που κάθε χρόνο ήθελαν την παραλία που κληρονόμησαν… Καλώς να έρθουν και άλλα πρόστιμα μπας και βάλουν μυαλό.

      • Βοήθειααααααα ...τα τάγματα σωφρονισμού πλάκωσαν στο φόρουμ πάλι

        Η προστακτική των Ταγματασφαλιτών του φόρουμ..τα φασισταριά μιας χρήσεως…Ουστ κοπρίτες…..χέιλ…η παραλίες σε μάραναν κοπροφασισταριό….

    • Αυτά δήλωνε ο «ΨΗΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ», ο Κάπτεν Ηλίας Καματερός ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος με δελτίο τύπου στις 2/6/17, άλλο ένα ΨΕΜΑ…

      Καματερός : Λύθηκαν τα προβλήματα με τις παραλίες (ΖΟΕ Αλυκής, δόσεις, πρόστιμα)
      Με τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης λύθηκαν τα προβλήματα που είχαν προκύψει για την παραχώρηση των παραλιών. Συγκεκριμένα :
      1. Μπορούν να παραχωρηθούν τμήματα της παραλίας στο Τιγκάκι σύμφωνα με τους περιορισμούς που βάζει μόνο το ΦΕΚ 1024/1997 της ΖΟΕ Αλυκής, όπως επιβεβαιώθηκε τελικά σε συνομιλία του βουλευτή Ηλία Καματερού με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.
      2. Ρυθμίζεται σε δόσεις το αντάλλαγμα προς τους Δήμους.
      3. Καταργείται η παράγραφος για τα πρόστιμα.
      Γραφείο Τύπου

  1. Η Κυβέρνηση είναι ανίκανη και άχρηστη,ο Δήμος βγήκε και πήρε μέρος

    ..να λέμε και τα καλά..αλλά ο Θίασος που περιοδεύει στην χώρα,ασχολείται μόνο με τα άσυλα,με τις μειονότητες και την ΕΡΤ….δεν έχει ξαναγίνει να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες …αυτή η Κυβέρνηση ξεκλήρισε τους μικρούς…

    • ΚΑΙ Ειδικό τέλος στις ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ από την φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ για είσπραξη 135 εκατομμυρίων Ευρώ…

      Δεν σκέπτονται οι τεμπέληδες που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους και έτρωγαν πάντα από τα ΜΑΥΡΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ τι πάει να πει να στερηθεί ακόμα και το μπάνιο ένας οικογενειάρχης που θα πρέπει να πληρώνει τους ντα2βάδες της παραλίας και της ξαπλώστρας 10-20 ευρώ για κάνει ένα μπάνιο με τα παιδάκια του..

      • Εσύ και τα φασιστοειδή ανθρωπάρια που έχετε μετατρέψει το φόρουμ σε αρένα ποιος σε έχρισε νταβά?

        Έχεις μετατρέψει το φασισμό σου και τη μαυρίλα της σαλεμένης ψυχής σου σε σαρκοφάγο θηρίο ,και κάθε φορά που μπαίνεις θα βρίσεις,θα βρομίσεις το φόρουμ ,που σου δίνει βήμα.Ελεεινό απομεινάρι του ταγματασφαλισμού,κοπρίτη μ….,αδελφοφά,αδελφοκτόνε που ξεβράζεις τα απωθημένα σου στο διαδίκτυο.όσα και να γράφεις και να επαναλαμβάνεις,έχεις μείνει μόνος με 3-4 Μάλλιους.Κοπρίτη η μόνη οικογένεια που μπορεί να σε ανεχθεί είναι το στρατόπεδο.Ούτε η μάνα σου σε αντέχει…κοπρίτη φασισταριό!!!!!

        • Ηρέμησε βρε κακομοίρη, με τόση λύσσα που κουβαλάς θα πάθεις εγκεφαλικό.

          Και λίγα σας λέει, εσείς οι ομπρελάδες έχετε καταντήσει η πληγή των λουομένων. Έχει δίκαιο, κανονικό νταβατζηλίκη, αναγκάζετε τον κόσμο να ξαπλώσουν σε βρώμικες ξαπλώστρες και τους ξελαφρώνουν τις τσέπες.

        • Γειά σου δάσκαλε δουλευταρά, ξεβρακώνει το γραφείο ρύπων του ΨΕΥΤΗ ο Ρομπέν των ομπλελών και ανεβάζει την επισκεψημότητα...

          Κυβέρνηση της ψευτιάς, του λαϊκισμού της κολοτούμπας οι ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ψηφίζουν μνημόνια στα τέσσερα και φασιστοειδή ανθρωπάρια είναι οι φασιστοαριστεροί τσαντοκουβαλητές της. Άραξε λοιπόν στην βόλεψη και στα διπλά φράγκα που εισπράττεις, δώσε απάντηση σε όσους κοροϊδεύεις με δελτία ρύπων, δώσε εξηγήσεις για το δελτίο παραπληροφόρησης της 2/6/17 και μούγκα κοπρίτη.

      • τι ωραια να σαι ξαπλωμενος στην ξυλινη και απ τα ηχεια ν ακουγονται εμβατηρια!!!!

        ότι οι σερβιτόροι είναι Εβραίοι η προδότες,η καταζητούμενοι στο μυαλό σου,η πετσέτα με σβατσικα

    • Ελπίζαμε για λίγες ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ από την κλίκα των ομπρελάδων για όλους, αλλά ο «Ψηλός ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος» πουλά προστασία....

      Όλοι πια το έχουν καταλάβει ότι ο λαϊκισμός του ΣφΥΡΙΖΑ δεν σταματά. Οι νταβ@δες της παραλίας θα πρέπει να κατεβάσουν τις τιμές τους γιατί μερικοί ζητούν τιμές Βάρκιζας και χωρίς απόδειξη. ΜΑΥΡΟ χρήμα, μαύρη παραχώρηση, μαύρη εκμετάλλευση, έχουν καπαρώσει τις καλύτερες παραλίες … και εμείς θα πρέπει να σκάσουμε ένα μεροκάματο για να πάμε τα παιδιά μας στην θάλασσα.

      • Σαν την ύαινα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην τοπική Κοινωνία

        και αντί να προβληματιστεί απ την κατάφωρη αδικία που υπάρχει γύρω του,από ΤUI,Αll Incl και Τοπικούς Παράγοντες,βγάζει το μίσος του το ‘πλαγκτόν’ σε όσους το εν τρικυμία κρανίο του θεωρήσει υπαίτιους,τώρα οι ομπρελάδες,οι ταξιτζήδες,ο ΣΥΡΙΖΑ,μετά κάτι άλλο,μετά τα ατυχήματα ,μετά οι δρόμοι,τα Νοσοκομεία,ρε δεν πας να αυτοκτονήσεις,να γλυτώσει η κοινωνία από τα αυγά σου???Γιατί εσύ μόνο ωά επωάζεις. Ούστ κοπρίτη που μόνο η ξάπλα σε νοιάζει,αλλά σε συγκεκριμένα μέρη φτωχών και όχι στα χιλιόμετρα που σου απαγορεύει το συνάφι σου ακόμα και να διαβείς. Ούστ φασίστα ,στοιχειό του φόρουμ …

    • Τους δουλεύει όλους ο ΣφΥΡΙΖΑ, κάνουν τους προστάτες του περιβάλλοντος αλλά θα τις ξεπουλήσουν όλες στους νταβατζήδες της ομπρέλας.

      ΔΕΝ θα αφήσουν ελεύθερες παραλίες για τα παιδιά μας χωρίς νταβατζηλίκι. Χώστε πρόστιμα στους παράνομους που τόσα χρόνια καπάρωναν παραλίες χωρίς να πληρώνουν… Εάν μπορούσα και τα κοράκια της ΦΑΡΑΣ των ομπρελάδων το επέτρεπαν θα διάλεγα μια ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΟΜΠΡΕΛΕΣ για κάθε ημέρα. Είναι δύσκολο φυσικά γιατί οι μαφιόζοι της ξαπλώστρας έχουν καταφέρει να μοιράζουν τις παραλίες μεταξύ τους σε συνεργασία με τους Δημάρχους, πάντα το ίδιο κομμάτι λες και είναι κληρονομιά από τον παππού τους… Αλλά αφού επιμένεις θέλω ελεύθερο τμήμα παραλίας στον Μήλο, στα Κρητικά, στον Άγιο Φωκά, στα θερμά, στο Τιγκάκι, στον Παράδεισο, στον Άγιο Στέφανο, στην Αλυκή, παραλίες ελεύθερες για τους δημότες και τους επισκέπτες χωρίς νταβατζηλίκι….

      • όλη τη μέρα χαιρετισμούς φασιστικά,προσοχή κ Γερμανικός Εθνικός ύμνος, διαγγέλματα… κ προσκύνημα στον σταυρό ,η στο δρεπανι…

  2. ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ...

    ..ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ.ΑΣΥΛΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ,ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ,ΨΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΚΑ….ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ!!!ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…

  3. Οι μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες βλακείες,έχουν πάντα ωραίο περιτύλιγμα...

    ταχουμε πει πολλες φορές .Οι αλλοι ηταν κλέφτες.Αυτοι είναι ψυχοπαθείς.Ας διαλεξει ο καθενας τι προτιμα.

  4. Ρε γιατί τόσο μίσος για τους ομπρελαδες; και τις άδειες μας ,και την εφορία μας πληρωνουμε.και το νερό πού έρχεστε και παίζετε στα ντους. Κακομαθημένοι καλοπερασακιδες.Νομιζετε ότι αν φύγουν οι ομπρελαδες θα έχετε ξαπλοστρες στην παραλία;οι θα είναι καθαρές οι παραλίες πού έρχονται κάποιοι καλοπερασακιδες μπουλιδες και δεν μαζεβου ούτε τα σκουπίδια όταν φεύγουν. Όταν θα φύγει Ο ομπρέλας εκεί θα μαζεύονται και θα σας πνίξουν. Έχει σημεία στα οποία μπορείτε να βάλετε την πετσετουλασας στην άμμο η να φέρεται την καρέκλα σας να καθησετε. Υπάρχουν δεντράκια πού έχουν σκιά. Να μην σάς χτυπήσει ο ήλιος. Είστε πού είστε βαρεμένοι.

  5. κοπριτη που λες για λυσσα ,και να τξν παρουν την παραλια ,εμεις ξερουμε να δουλευουμε

    μπορούμε να πιάσουμε κ φτυάρι,4μερες μέσα στον καύσωνα 15ωρα κάναμε για να έρχεσαι βολεμενο κόπρο να βρίζεις,εσύ αν χάσεις την βολεψη σου να στεναχωριέσαι.κοπριτη.παρε κ ένα αεροζόλ κ ψεκάσει να αδειάσει απ το μίσος το κρανίο σου βλάκα φασίστα

  6. ταξικό φασισμό προς τους ομπρελλαδες που είναι παράνομοι κ γλυψιμο στα all inclus που καταπατούν χιλιόμετρα.τρομπα λυσσασμένη είναι η ψυχή σου,η φάρα η δική σου ,γέμισε Κουφοντινες το διαδίκτυο.ελα εδώ που δουλεύω τέτοια ώρα να μου τα πεις φασίστα. έλα κοπριτη που όλα μέσα στο κρανίο σου έχουν σχέση με ξάπλα.κοπριτη

    • Ηρέμησε φασίστα μην βάλω τα ματ και σε βάλουν να κρύβεσαι πίσω από γυναικόπαιδα.Ξέρεις εσύ και οι ομοίοι σου

  7. Οι «δουλευταράδες» οι ομπρελοφασίστες που βάζουν 15χρονα παιδάκια για 10 εύρω να τους καθαρίζουν τις παραλίες και να εισπράτουν 5ευρα από τους τουρίστες για τα χαμοκρέβατα τους…Ρε ουστ!Δεν ξεγελάτε κανέναν,όλα εδώ πληρώνονται!Καλά ήταν τόσα χρόνια η μάσα και τα παραδάκια!

  8. Που να αντέξουν τα κοπρόσκυλα τις θερμοκρασίες που αντέχουμε εμεις.Τις ημέρες του καύσωνα ουτε για μπανιο δεν κατέβαιναν τα μουροχαυλα βάζω στοίχημα οτι ηταν κατω απο τα κλιματιστικά τους.Και μετα κατακρίνουν τους ομπρέλαδες.Ρε Ουστ!

  9. Σας πειράζουν οι ομπρέλαδες και δεν σας πειράζουν τα beach bar που εχουν δυνατά την μουσική και οταν φυσάει η αμμος ερχεται πάνω στον κόσμο γιατι γιανα κανει το beachbar ο ξενοδόχος έφερε άμμο απο που άραγε απο την αυλή του ; Αλλα αυτά δεν ενοχλούν κανέναν.Το beachbar αυτο ειναι στη μέση του Ψ…. δεν νομιζω να μην γραφτεί αυτο μια και δεν μπορω να γράψω το όνομα.

  10. Και τα δυο χρειάζονται για να βγουν οι επαγγελματίες της περιοχής να πουν τι έγινε. Ποιος τους έφερε σε αυτή την κατάσταση. Αν δεν μιλούν είναι και αυτοί συνένοχοι. Έλεος πια με τη μούγκα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ