«Έτοιμο» το πρώτο αεροσκάφος βιοκαυσίμων της TUI

0
213

Σήμερα παραδόθηκε το πρώτο Boeing 737 MAX 8 που καταναλώνει βιοαέριο, στην Tui. Η πτήση από το εργοστάσιο της Boeing στο Seattle προς τη Στοκχόλμη πραγματοποιήθηκε με μείγμα καυσίμων, που περιείχαν 30% βιοκαύσιμα.

Πρόκειται για μια από τις πιο αποδοτικές πτήσεις εξοικονόμησης άνθρακα που πραγματοποιήθηκαν ποτέ από αυτόν τον τύπο αεροσκάφους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το 737 MAX 8 είναι το δεύτερο τέτοιου τύπου αεροσκάφος που παραδίδεται στον ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό όμιλο – αυτή τη φορά στην Tui Nordic – ύστερα από αυτό που παρέλαβε η Tui Belgium στις Βρυξέλλες.

Και τα δύο αεροσκάφη αποτελούν τις πρώτες παραδόσεις μιας μεγάλης ανανέωσης του στόλου της Tui Airlines, συνολικά 72 αεροσκαφών, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Ο διευθυντής περιβαλλοντικής στρατηγικής της Boeing, Sean Newsum, δήλωσε: «Τα αεροσκάφη βιοκαυσίμων αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα στις αερομεταφορές και την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων. Η συνεργασία μας με την Tui το 2015 για το πρόγραμμα Boeing ecoDemonstrator περιελάμβανε δοκιμές βιοκαυσίμων και η παράδοση του 737 MAX είναι μια ακόμη απόδειξη του ενδιαφέροντος της εταιρείας να φέρει στην αγορά ανταγωνιστικά βιοκαύσιμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tui Nordic, Alex Huber, δήλωσε: «Δεσμευόμαστε να συνεργαζόμαστε σε έργα και εταιρικές σχέσεις που συμβάλλουν στην αύξηση των βιώσιμων καυσίμων που χρησιμοποιούνται στην αεροπορία.Βλέποντας ότι οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της βιώσιμης ανάπτυξης, είναι πολύ βολικό ότι η πρώτη μας πτήση με καύσιμα βιοαερίου είχε αυτόν τον προορισμό».

Συνολικά εννέα 737 MAX 8 θα παραδοθούν στις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Tui μέχρι το τέλος του έτους. Τα αεροσκάφη θα πραγματοποιούν δρομολόγια από το Βέλγιο, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες.

Το πρώτο 737 8 MAX για την Tui fly Γερμανίας πρόκειται να παραδοθεί στις αρχές του 2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ