Αρχική Ειδήσεις Ταξίδια-Τουρισμός Το μέλλον είναι εδώ: Η φινλανδική σειρά που γυρίστηκε στην Κω

Το μέλλον είναι εδώ: Η φινλανδική σειρά που γυρίστηκε στην Κω

0
2424

Το μέλλον είναι εδώ: Η φινλανδική σειρά που γυρίστηκε στην Κω

Το μέλλον είναι εδώ: Η φινλανδική σειρά που γυρίστηκε στην Κω

Μια νέα μίνι σειρά με «άρωμα» Φινλανδίας γυρίστηκε στην Ελλάδα και αναμένεται να προβληθεί στην τηλεόραση της σκανδιναβικής χώρας τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Τα γυρίσματα της σειράς «Ο άνθρωπος στην αίθουσα 301» ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο καιρό και έγιναν εξ ημισείας στη χώρα μας και στη Φινλανδία.

 Η Parallaxi επικοινώνησε με την Inkas Film Productions, με έδρα την Αθήνα, η οποία ανέλαβε τα γυρίσματα στην Ελλάδα (εκτέλεση παραγωγής).

«Το ελληνικό μέρος πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην Κω, σε πολλούς εξωτερικούς χώρους και ένα μεγάλο τμήμα στο ξενοδοχείο Kos Imperial Thalasso, του ομίλου Grecotel, το οποίο ήταν και χορηγός με όλους τους χώρους γυρισμάτων του ξενοδοχείου.

Στο ίδιο ξενοδοχείο διέμεναν και όλοι οι συντελεστές της σειράς από Ελλάδα και από Φινλανδία», αναφέρει η Λιλέτ Μποτάση εκ μέρους της εταιρείας.

Η σειρά αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Kurtti. Η ζωή τους αλλάζει ριζικά μέσα σε μια καλοκαιρινή νύχτα, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα. Χρόνια αργότερα καλούνται να αναμετρηθούν με τα μυστικά εκείνης της βραδιάς, με τις συνέπειες των λαθών του παρελθόντος.

Πρόκειται για μια παραγωγή της Warner Bros Φινλανδίας από τη δημιουργό Kate Ashfield με τους: Kaija Pakarinen, Kreeta Salminen, Leena Poystr, Nika Savolainen, Linnea Skog, Viljami Lahti, Elias Gould, Jarkko Lahti.

Η Inkas Film Productions ιδρύθηκε το 1997 με στόχο να παρέχει services σε διεθνείς παραγωγές που γυρίζονται στην Ελλάδα. Στην πορεία πραγματοποίησε και δικές της ελληνικές παραγωγές. Έχει συνεργαστεί με όλες τις χώρες της Ευρώπης, με τα Βαλκάνια και την Αμερική.

Αναφορικά με τα εμπόδια που συναντούν οι διεθνείς παραγωγές που επιλέγουν ως τόπο γυρισμάτων τη χώρα μας, η κ. Μποτάση σημειώνει με βάση την εμπειρία της: «Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην Ελλάδα ήταν και είναι η γραφειοκρατία.

Το θετικό πλέον είναι η ύπαρξη του αναπτυξιακού νόμου του ΕΚΟΜΕ, όπου χρηματοδοτεί διεθνείς παραγωγές με το 35% των εξόδων που πραγματοποιούν στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η φινλανδική σειρά επέλεξε την Ελλάδα ως τόπο γυρισμάτων».

«Αυτό που πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα για να προσελκύσει πλήθος ξένων παραγωγών είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία και να αυξηθεί το ανθρώπινο δυναμικό με τεχνογνωσία σε διεθνείς παραγωγές. Εύχομαι να ξαναγυρίσουμε στις χρυσές εποχές της δεκαετίας του ‘80-’90, όπου η Ελλάδα ήταν πόλος έλξης των μεγαλύτερων αμερικάνικων παραγωγών».

Πηγή: parallaximag.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.